Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartsam? Adjam örökbe vagy...

Megtartsam? Adjam örökbe vagy abortusz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Foglamam sincs mit csináljak,ezért lennék kíváncsi a véleményetekre. Egy kicsit hosszú lesz,mert ismernetek kell a körülményeket. 18 évesen jöttem össze a barátommal,akivel 2 év múlva összeházasodtunk,és a körülmények(anyagiak,stb) adottak voltak,így babát szerettünk volna vállalni. Próbálkoztunk két évig,nem sikerült,így orvoshoz fordultunk. Nem tudták megmondani mi a baj,próbálkozzunk tovább,ezt tettük,újabb 2 év,mindig semmi,aztán kiderült, hogy cisztáim vannak,csak az egyik petefészkem működik normálisan,a petevezetékem el van záródva. Meg is műtöttek,próbálkoztunk inszeminációval,lombikkal,egyik sem sikerült,nagyon rosszul voltam lelkileg amiért nem vagyok képes egy gyermeket világa hozni, holott ez volt minden vágyam 12 éven keresztül, aztán 32 évesen valami bekattant nálam és úgy döntöttem nem érdekel többé a gyerek téma,és teljes mértékben lemondtam róla,már lelkileg sem viselt meg, új álmot kerestem magamnak. Ismét eltelt 2 év, és most 34 évesen a nőgyógyászom (sima rákszűrésre mentem) közölte velem,hogy kisbabát várok. És tudjátok mi a legrosszabb,vagy a legfurcsább? hogy se ott,se azóta nem tudtam neki örülni,tudomásul vettem és kész,pedig ha ezt akkor abban a 12 évben mondja nekem,kiugrottam volna a bőrömből. De most semmit nem érzek,se boldogságot se semmit. És ez nem most történt 2 hónapja,vártam hátha megjön az az érzés,hogy örüljek annak hogy anya lehetek,de nem. És mostmár azon gondolkozom, hogy abortusz lesz,vagy örökbe adom,még akkor is ha megszülöm,mert nekem nem kell gyerek,lemondtam róla végleg és örökre. 34/N

2011. júl. 19. 14:49
 41/95 anonim ***** válasza:
100%

szerintem semmi képpen ne vetesd el! tartsd meg és adj esélyt magatoknak hogy megbarátkozzatok a gondolattal hogy szülők lesztek!ha mégse megy utána még mindig örökbe tudjátok adni.

de szerintem ha megérzed ahogy mocorog benned a pici babád ,ha ha 9 hónapig a szíved alatt hordod és majd amikor megszülöd, Életet adsz neki másképpen fogod gondolni!

és a férjed is majd ha a hasadra teszi a kezét és érzi majd ahogy odabenn a pici bújik az érintéséhez biztos ő is akarni fogja.

és majd ha megszületik sír de mient meghallja a te vagy az apukája hangját megnyugszik.

ezek mind olyan dolgok amiket ha átéltek akkor akarni fogjátok őt!

a picike már kiválasztott titeket szüleinek!AKAR TÉGED ANYUKÁJÁNAK ÉS A FÉRJEDET APUKÁJÁNAK!!!!!!!!

nem tudhatom min mentetek keresztül a 12 év alatt,de azt tudom milyen amikor megszenvedek és életet adok egy babának!!

szeressétek őt!!!!

2 és fél éves kislány anyukája

2011. júl. 19. 16:29
 43/95 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el jön majd az anyai - apai ösztön és az őszinte öröm. Szerintem már a várandósság alatt. Amikor kiderül a neme, amikor mocorogni kezd. De amint megszületik már nem is tudjátok nélküle elképzelni az életet.

Biztos vagyok benne, hogy nagyon boldogok lesztek a babával!

2011. júl. 19. 16:48
 44/95 anonim ***** válasza:
100%
Fúú,elképesztően megrendített a kérdező története,és a válaszok is(folyt a könnyem)...12 év után,ez a történet CSAK szépen fejeződhet be(illetve kezdődhet el) Neked időre van szükséged,hogy feldolgozd a csodát!Szerintem kérj segítséget ehhez(szakorvostól)mert valószínűleg a kudarcoktól depressziós lehetsz,de ez nem lehet probléma,ezen tudnak segíteni,és erről egyáltalán nem tehetsz!!!Komolyan,ne hagyd a boldogságot ki-csúszni a kezed közül,nem hiszem el,hogy képes lennél rá!!!Hagyd hogy segítsenek neked,1000% érzem hogy nagyon boldog anyukája lennél,egy nagyon boldog pici babának,és a lelked mélyén ezt te tudod!------Kívánom hogy élj a sorsod adta lehetőséggel,és a boldogsággal amit végül mégis megkaphatsz!Egy 3 éves és egy 8 hónapos srácok,boldog anyukája
2011. júl. 19. 16:48
 45/95 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy könnyen ítélkezem, de szerintem egy gyermek megérdemel annyit, hogy megszülessen, hiszen az első pillanattól fogva joga van az élethez, ahogy nekem is, és neked is, kedves Kérdező! A rokonaim (nagymamám húga) majdnem 20 évet vártak arra, hogy megszülessen a gyerekük. Már teljes mértékben lemondtak róla, amikor kiderült a hölgyről, hogy gyermeket vár. Azóta már 12-13 éves a kislányuk, és nagy-nagy szeretetben, boldogságban élnek, és a legnagyobb ajándékot kapták a sorstól. Amikor egy anya örökbe akarja a adni a gyermekét, nem gondol arra, hogy az a gyerek az ő vére, tőle származik... Nem gondol arra, hogy az a gyerek milyen hálás lesz neki, mennyi-mennyi szeretetet, mosolyt fog kapni tőle? Borzasztó, hogy egyesek képesek egy életet eldobni maguktól! :'( Én is majdnem elsírtam magam, mire sikerült végigolvasnom a kérdést...
2011. júl. 19. 16:53
 46/95 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem olvastam végig a válaszokat, csak amit te írtál. Ez a helyzet nagyon váratlanul ért téged, és a párod. Annyira meglepett benneteket ez a baba, hogy nem tudtok reagálni, érzelmileg leblokkoltatok. Szerintem mielőtt egy egész életedre, életetekre ható döntést hoztok, menjetek el a pároddal egy pszichológushoz, akivel mindketten át tudjátok rágni ezt a helyzetet. Néhány beszélgetés alatt talán sikerülne helyretenni az érzelmeiteket. Mindhárman megérdemeltek ebből a szempontból még egy esélyt.

2011. júl. 19. 18:09
 47/95 anonim ***** válasza:
100%
Honnan lehetsz biztos abban, hogy 3 év múlva nem fog újra előjönni az az érzés, hogy kisbabát szeretnél? Én nem vagyok abortusz ellenes, de ebben az esetben mind az abortuszt, mind az örökbefogadást elfelejteném a helyedben. Mi 3 évet vártunk a babára, még a mai napig nem dolgoztam fel, hogy sikerült és valóban itt van a pocakomban, pedig már hetek óta szétrúgja a ház oldalát. De soha senkinek nem tudnám odaadni. Ha örökbeadod és mégis szeretnél később másik gyereket, de nem jön össze, akkor nem csak 12 évig leszel összetörve, hanem minimum 30-ig.
2011. júl. 19. 18:30
 48/95 anonim ***** válasza:

Én nem ítéllek el, mert fogalmam sincs min mentél keresztül.

Vagyis a leírásaid alapján halvány sejtésem van, de elképzelni nem tudom milyen lehet 12 évet várni valamire!

No én csak azért írok, mert nagyon bízom benne, hogy a terhességed alatt esetleg mégis előtörnek az anyai ösztönök, és a párodnál is az apai érzések és együtt, közösen fogjátok felnevelni, szeretni ezt a kis babát.

Talán nem véletlen, hogy pont most jött, hiszen azt írod éppen most védekeztetek... ez a baba valamiért nagyon titeket akar. Ha ti még sem vagytok rá felkészülve a sorozatos csalódások miatt, akkor tegyetek boldoggá egy másik párt az örökbeadással.

Kívánom, hogy a lehető legjobb döntést hozzátok meg, ami mind a hármótoknak jó!

Sok erőt kívánok nektek!!!

2011. júl. 19. 18:43
 49/95 Atroposz ***** válasza:
69%
Ennyi.... embert , itt ítélkeznek ember felett! Mindenkinek szíve joga eldönteni mit akar. A kérdező megértésre vágyott és ehelyett mit kapott? Segítséget? Megértést? Szerintem ez a hely nem azért jött létre hogy ítélkezzünk más fölött.Egy anya lehet attól is jó ha jó döntést hoz. Mert ha örökbe adja lehet annak a babának jót tesz meg az örökbefogadó szülőknek is.Szerintem hallgass a szívedre és hozd meg a legjobb döntést.
2011. júl. 19. 19:40
 50/95 anonim ***** válasza:
utolsó! ha a szívére hallgat tuti nem a jó döntést hozza meg
2011. júl. 19. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!