Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartsam? Adjam örökbe vagy...

Megtartsam? Adjam örökbe vagy abortusz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Foglamam sincs mit csináljak,ezért lennék kíváncsi a véleményetekre. Egy kicsit hosszú lesz,mert ismernetek kell a körülményeket. 18 évesen jöttem össze a barátommal,akivel 2 év múlva összeházasodtunk,és a körülmények(anyagiak,stb) adottak voltak,így babát szerettünk volna vállalni. Próbálkoztunk két évig,nem sikerült,így orvoshoz fordultunk. Nem tudták megmondani mi a baj,próbálkozzunk tovább,ezt tettük,újabb 2 év,mindig semmi,aztán kiderült, hogy cisztáim vannak,csak az egyik petefészkem működik normálisan,a petevezetékem el van záródva. Meg is műtöttek,próbálkoztunk inszeminációval,lombikkal,egyik sem sikerült,nagyon rosszul voltam lelkileg amiért nem vagyok képes egy gyermeket világa hozni, holott ez volt minden vágyam 12 éven keresztül, aztán 32 évesen valami bekattant nálam és úgy döntöttem nem érdekel többé a gyerek téma,és teljes mértékben lemondtam róla,már lelkileg sem viselt meg, új álmot kerestem magamnak. Ismét eltelt 2 év, és most 34 évesen a nőgyógyászom (sima rákszűrésre mentem) közölte velem,hogy kisbabát várok. És tudjátok mi a legrosszabb,vagy a legfurcsább? hogy se ott,se azóta nem tudtam neki örülni,tudomásul vettem és kész,pedig ha ezt akkor abban a 12 évben mondja nekem,kiugrottam volna a bőrömből. De most semmit nem érzek,se boldogságot se semmit. És ez nem most történt 2 hónapja,vártam hátha megjön az az érzés,hogy örüljek annak hogy anya lehetek,de nem. És mostmár azon gondolkozom, hogy abortusz lesz,vagy örökbe adom,még akkor is ha megszülöm,mert nekem nem kell gyerek,lemondtam róla végleg és örökre. 34/N

2011. júl. 19. 14:49
 11/95 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hát, szomorúan olvastam a történetedet. Valószínűleg annyira megviselt az a 12 év, hogy még most is a hatása alatt állsz. Lehet, hogy el sem tudod hinni, hogy Veled történik ez, tudat alatt nem mersz örülni, mert mi lesz, ha történik valami, és azt már tényleg nehéz lenne elviselned. Adj magadnak időt. Semmiképpen ne dönts az abortusz mellett, mert így esélyt sem adsz magadnak, hogy megjöjjön a kedved az anyasághoz. Mérlegelj, tényleg nem tudnál szeretni egy védtelen, pici lényt, aki a ti életetek folytatása lenne? Nem tudnál neki szeretetet adni? Nem vágysz arra, hogy magadhoz szorítsd a kicsi testét és beszívd a semmihez sem foghatóan csodálatos babaillatát? Ha majd 70 évesen visszanézel az életedre, mire leszel a legbüszkébb? Vetekedhet-e bármennyi pénz vagy bármilyen karrier egy gyermek szülésének csodájával? Gondolkodj rajta. Adj időt, várd meg, amíg megmozdul a hasadban. Most még csak egy kis idegennek érzed talán, egy kis "betolakodónak", aki akkor toppant az életedbe, amikor te már nem akartad, de ha majd megmozdul, talán másképp érzel. Ha nem, szülés után még mindig örökbe adhatod, de biztos vagyok benne, hogy ha megszülöd, soha eszedbe sem fog jutni ez még egyszer.
2011. júl. 19. 15:01
 12/95 anonim ***** válasza:
100%

Húúha! Pontosan ugyanúgy jártál, ahogy én annak idején! 12 év elkeseredett próbálkozás, küzdelem után, 35 évesen + lett a tesztem, mikor már én sem számítottam rá. De fura, mert én azonnal örülni kezdtem, persze utána összezuhantam, hogy mi van, ha mégis elmegy, nem marad meg? Hát elment!! Elvetéltem vele!! :((

Utána 3 hónap múlva megint terhes lettem, és most már 3 éves a gyerekünk! Hát a világ minden kincsénél többet jelent, bele is haltam volna, ha örökbeadom valaki másnak...

Szerintem - ahogy anno bekattantál 32 évesen - most vissza is fogsz kattanni a valóságba! :))

Ja, és gratulálok! :)

2011. júl. 19. 15:02
 13/95 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi várakozás után, ha megadatna, hogy babám lehessen, összetenném a kezem, és bár nem vagyok vallásos tuti imát mondanék, és a boldogságtól le sem lehetne vakarni a párom nyakáról.
 14/95 anonim ***** válasza:
100%
Az abortusszal elkéstél. 8 hete voltál dokinál, legkorábbai terhesség, amit megállapít, az 5 hét. Legkevesebb 13 hetes a baba, az meg csak a 12. hétig lehet (kivéve, ha valami baja van). Ez a lehetőség kilőve. Most már meg fogod szülni. Az meg hogy örökbe adod-e, nemcsíak a te döntésed, a férjedé is, aki ha nemet mond rá, nem tudsz tenni semmit.
 15/95 anonim ***** válasza:
67%

remélem megszülöd, és ha örökbeadod, akkor 20 év múlva találkozol vele, és szembesít téged az ostoba és kegyetlen döntéseddel..

Én megtettem!

-egy 22 éves örökbeadott lány-

2011. júl. 19. 15:04
 16/95 A kérdező kommentje:
Először is elnézést gyorsan írtam és elgépeltem nem 2 hanem 1 hónapja történt,szóval az abortuszra még lenne lehetőségem. A párom természetesen tudja,és ő még inkább elzárkózik a babától, azt mondta 2 évvel ezelőtt ő is,hogy jó ebből elég,ő itt befejezte a baba témát,és bennem is akkor változoztt meg valami,tőle függetlenül,így mindketten ezen az állásponton vagyunk. Reggel tudtam meg a dokinál, utána mentem a munkahelyemre dolgozni,még gondolkodtam is hogy ma milyen későn érek haza,lehet fel kéne hívnom a párom,de mondom ááá,ráér,hiszen már nem is fontos,majd este elmondom. Este vacsora közben elmondtam,tudomásul vette és ennyi,és mondta,hogy akkor holnap beszéljünk erről komolyabban,mert ő meg éjszakás volt épp,és rohant dolgozni. Nem igazán örült neki,vagyis nem tudja hova tenni a dolgot.
2011. júl. 19. 15:06
 17/95 anonim ***** válasza:
65%

Mi az hogy nem érdemel gyereket egy ilyen nő? Pont hogy inkább azok érdemelnek, akik mindent megtesznek étre, és a kérdező 12 évig mindent megtett. Én is és nagyon sokan belekeseredtünk volna, és ugyanígy érznénk nem 12 hanem akár 3-4 év után is.

Kedves kérdező, mit szól az apuka?

Ez is fontos.

Én semmiképp nem vetetném el. Várj, és ha szülés után is úgy gondolod, add örökbe. Sokan várnak újszülött babára, ha majd akkor úgy gondolod, hogy nem akarsz róla gondoskodni, add örökbe. Ne foszd meg magad a lehetőségtől, hogy anya légy. Hiszen erre vágytál oly sokáig. És hidd el, rájössz megérte!!!

Sok erőt neked, és kívánom hogy jól dönts!

3 gyermek anyukája

2011. júl. 19. 15:08
 18/95 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem hord ki a babát (nem mintha mást tudnál már tenni)! Adj időt magadnak!

És tényleg inkább az örökbe adás, mit a megölés!

De úgyis jönnek majd az anyai ösztönök, ne aggódj!!! :)

2011. júl. 19. 15:08
 19/95 anonim ***** válasza:
18%

hát pedig nem érdemel

inkább örülnie kéne 12 év után h összejött

nem belesüppedni az önajnálatba meg abba h "ha eddig nem jött össze, mostmár minek.."

apukát se értem

2011. júl. 19. 15:10
 20/95 anonim ***** válasza:

Ez a ti döntésetek. Bárhogy is határoztok, viselnetek kell annak súlyát. Ha egyikőtök sem igazán vágyik a babára, akkor nincs miről beszélni.

Már csak az a kérdés, melyik megoldást választanád: abortusz vs. örökbeadás? Mint mondtam, nektek kell dönteni, de én inkább örökbeadás-párti vagyok, ha már véleményt kell nyilvánítani, hisz ily módon egy gyermektelen párnak esélyt adtok a boldogságra!!! De ez azzal jár, hogy ki kell hordanod, meg kell szülnöd. Ezt képes lennél vállalni? Ha igen, még az is lehet, hogy nem lennél képes őt többé elengedni!

Nem kötekedni akarok, de azzal, hogy egy életre bánnád az örökbeadást, nem értek egyet. Számtalan olyan nő van, aki egyáltalán nem bánta meg azt, hogy örökbe adta gyermekét (én is ismerek 2 ilyet). Az már más káposzta, hogy én képtelen lennék erre, ha valaki csak egy ujjal is hozzáérne a lányomhoz, azt biztos darabokra tépném!!!

1 éves kislány anyukája

2011. júl. 19. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!