Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartsam? Adjam örökbe vagy...

Megtartsam? Adjam örökbe vagy abortusz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Foglamam sincs mit csináljak,ezért lennék kíváncsi a véleményetekre. Egy kicsit hosszú lesz,mert ismernetek kell a körülményeket. 18 évesen jöttem össze a barátommal,akivel 2 év múlva összeházasodtunk,és a körülmények(anyagiak,stb) adottak voltak,így babát szerettünk volna vállalni. Próbálkoztunk két évig,nem sikerült,így orvoshoz fordultunk. Nem tudták megmondani mi a baj,próbálkozzunk tovább,ezt tettük,újabb 2 év,mindig semmi,aztán kiderült, hogy cisztáim vannak,csak az egyik petefészkem működik normálisan,a petevezetékem el van záródva. Meg is műtöttek,próbálkoztunk inszeminációval,lombikkal,egyik sem sikerült,nagyon rosszul voltam lelkileg amiért nem vagyok képes egy gyermeket világa hozni, holott ez volt minden vágyam 12 éven keresztül, aztán 32 évesen valami bekattant nálam és úgy döntöttem nem érdekel többé a gyerek téma,és teljes mértékben lemondtam róla,már lelkileg sem viselt meg, új álmot kerestem magamnak. Ismét eltelt 2 év, és most 34 évesen a nőgyógyászom (sima rákszűrésre mentem) közölte velem,hogy kisbabát várok. És tudjátok mi a legrosszabb,vagy a legfurcsább? hogy se ott,se azóta nem tudtam neki örülni,tudomásul vettem és kész,pedig ha ezt akkor abban a 12 évben mondja nekem,kiugrottam volna a bőrömből. De most semmit nem érzek,se boldogságot se semmit. És ez nem most történt 2 hónapja,vártam hátha megjön az az érzés,hogy örüljek annak hogy anya lehetek,de nem. És mostmár azon gondolkozom, hogy abortusz lesz,vagy örökbe adom,még akkor is ha megszülöm,mert nekem nem kell gyerek,lemondtam róla végleg és örökre. 34/N

2011. júl. 19. 14:49
 31/95 anonim ***** válasza:
65%
az örökbeadás humánus megoldás, segítség neked, ha nem akarod felnevelni, és ajándék az örökbefogadó szülőknek
2011. júl. 19. 15:32
 32/95 anonim ***** válasza:
68%
volt 2009ben egy spontán vetélésem 2011 missed ab. most 7hetes semmi pénzért nem adnám fel mindegy mi az ára és mennyi ideig tart.Sok ember 2kezét odaadná hányan harcolnak érte?jó te is harcoltál egyébként furcsa de mindig akkor jön össze mikor nem számítunk rá.Ez egy Isteni csoda ne dobd el.Jó másnak örömet okozna akik meddők,de gondold át,hogy neked milyen lelki trauma lenne jobban mint az elmúlt sikertelen 12év.Itt vna veletek és most hogy összejött eldobnád?ne ezt sürgősen felejtsd el.Van terhes és születés eőtti utáni depressziók is remélem nálad is ez történik és mihamarabb kigyógyulsz.én meghallottam a kicsi szívhangját múlt szombaton jöttek az örömkönnyek és a hála adás.Anyai ösztöneidre hallgass a szívedre ne az eszedre.az utóbbi örökbefogadást mond,de tudom,hogy szíveden belül örülsz neki.majd ha meghallod te is vagy látod érzed.Kívánom dönts jól de ne olyat amit megbánhatnál pláne, hogy te viseled ki te "szenvedsz " meg vele.xy év múlva meg azon járna az eszed milyen lehet hol lehet stb.ne légy ostoba."nem kell gyerek,lemondtam róla végleg és örökre" duma ezt mielőtt ő összejött kellett volna átgondolni mostmár egy életért vagy felelős.nem kívánom de ha elvetélsz Ne adj Isten az lenne a legjobb a picinek,de Ha életképes és megmarad akkor nem véletlen akar megszületni és épp most igen 12év után hogy teljes család legyetek.Párod is hogy támogathat a döntésedben és tök mindegy mennyit vártatok rá itt van és ez a lényeg.na mindegy ez csak a saját véleményem.Majd írj,hogy döntöttél!Üdv.
2011. júl. 19. 15:42
 33/95 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy hogyan tudsz így írni a saját gyerekedről. Igyekezlek megérteni, de nem megy. Jól értelmezem? Van egy jól működő házasságod, szeretetben, tiszteletben élsz? Anyagilag megengedhettek magatoknak egy gyermeket? Nő vagy? Ha mindegyikre igen a válasz, én már nem tudnék kifogást. Ha Te tudsz, akkor tényleg nem való neked egy gyerek. Azért mielőtt bármit csinálnál javaslom menj el egy pszichológushoz (ezt nem bántásból írom, csak szerintem szükséged lenne arra, hogy szakértő hallgasson végig, vele beszélj).

Egy három gyerekes anya.

Ja és egy jó tanács: a boldogság nagyon mulandó dolog (legalább is az én életemben), de ami mindig megmarad annak, az a gyerekeim léte, hangja, mindene...

2011. júl. 19. 15:44
 34/95 anonim ***** válasza:
100%
15:15s ha fasírtba lennéenk a párjával nem jött volna ösze az Isteni csoda.Amúgy negatív gondolatokat én is bevonzottam a 2.nál mondtam mi van ha nem lesz élet jel? 8hét után missed ab. most 7hetes vok mondtam magamnak minden ok lesz és múlt szombaton hallhattam is a pulzálást :) jöttek is az örömkönnyek.negatívan nme is lehet
2011. júl. 19. 15:46
 35/95 anonim ***** válasza:
49%
De kérlek mondd el az okát,hogy miért nem kell a gyerek? Ezt tényleg el nem tudom képzelni. Miért gondolod, ha eddig ennyire akartátok,hogy nem lennétek boldogok vele? Komolyan tudni szeretném!
2011. júl. 19. 15:49
 36/95 anonim ***** válasza:
49%

Mivel írod, hogy elég hosszú ideig vártatok babára, szerintem Te is át tudod érezni, hogy mekkora örömet tudnál okozni az örökbeadással egy gyermektelen párnak. Így szerintem az abortusz eleve szóba sem jöhetne.

És az sincs kizárva, hogy a 9 hónap alatt megváltozol és kialakul az anyai ösztön. A gyerkőcnek ez lenne a legjobb. De szerintem az örökbeadás is nagyon szép megoldás, ha tényleg szerető családba kerül a gyerek, akkor ugyanolyan kerek élete lehet, mintha a vér szerinti szülei nevelnék fel. És ha a Te életed gyerek nélkül teljes, akkor sokkal jobb neki is ha olyan szülőkkel nevelkedik, akik vágynak egy gyerekre.

Remélem jó döntést fogsz hozni!

2011. júl. 19. 15:50
 37/95 anonim ***** válasza:
15.15-ös vagyok. Attól, ha elhidegül valaki a párjától, még lehet gyerekük :) 12, vagy több együtt töltött év után nem hinném, hogy olyan lángoló szerelem van még mindig egy kapcsolatban.. inkább erre akartam célozni.
2011. júl. 19. 15:53
 38/95 anonim ***** válasza:
Anyum is így volt vele. Az első gyerek után mondták, hogy nem lehet több babája. Eltelt 16! év, és valahogy besikerültem én. Anya nem örült nekem. Ha rajta múlik, nem tartott volna meg. De apu és a bátyám erősködtek, hogy de, meg kell tartani a babát. Anya nagyon nehezen viselte, miután megszülettem, elmúltak ezek az érzések, nagyon szeretett, és borzasztóan jó kapcsolat volt köztünk. De saját bevallása szerint az egy nagyon nehéz időszak volt neki. Szóval ha úgy döntesz, hogy megtartod, valószínű, hogy kárpótolni fog téged. De ehhez szükséges még egy megértő család, akik maximálisan melletted állnak és támogatnak. Mert nagy szükséged lesz akkor rájuk!
2011. júl. 19. 15:55
 39/95 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem még kell nektek egy pár hónap, hogy elhiggyétek SZÜLŐK lesztek.Várj a döntéssel mindenképpen!Borzalmas lehetett az elmúlt 12év, de Ő majd kárpótol minden rosszat amit átéltetek!Ja és azt ne feledd el, hogy erről a szerencsétlen időszakról senki sem tehet ti sem, de a baba sem..Ő most akar jönni!ezt a párodnak is meg kell értenie! Én hiszem azt, hogy mindannyiunkat kiválasztanak a kis lelkek odafentről anyuciukká :))) örüljetek...sok egészséget
2011. júl. 19. 16:19
 40/95 anonim ***** válasza:
66%

Igaz, én csak 3 évet vártam a babára, lombikok sorozata után sikerült, de nem értem, miért nem kell nektek a gyerek.

Ha nem kell, add örökbe szerintem is.

2011. júl. 19. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!