Nálatok, hogy viseli a férjetek, párotok, hogy te nem mehetsz sehova (fürdeni, biciglizni, hegyet mászni, sokat sétálni)?
Kedves Kérdező, én is melleted állok!!!
És elképedek, hogy némely nők (többgyermekes édesanyák!!!) hogy lehetnek ennyire szívtelenek és együttérzésre képtelenek!
Én mindig azt mondom, hogy akinek meg se kottyan a terhessége, az örüljön,mint majom a farkának, mert nagyon szerencsés!!! Ez ugyanúgy egyéni adottság, ami ellen nem lehet mit tenni,mint hogy valakinek sok vagy kevés haja van-e, vagy milyen magas...Persze aki probléma, kényelmetlenség nélkül élte végig a terhességét, annak semmi elképzelése nem lehet arról, hogy milyen az, amikor pl. valaki szó szerint végighányja a kilenc hónapot, vagy hogy milyen, amikor annyira fáj a dereka, hogy térden állva bír csak mászni a lakásban, vagy hogy a gyerek annyira mélyen fekszik, hogy minden lépésnél mintha égő kést mártogatnának a méhszájba... igen, ilyenkor kényeskedik az ember elvetemült lánya, és nem vágyik biciklire, meg hegyi túrákra...
És miért nem közelítjük meg onnan a dolgot, hogy az apa miért nem képes áldozatot hozni a párjáért? Miért egy várandós kismamának kell engedékenynek és megértőnek lennie a pasival szemben, miért nem fordítva? A gyerek megszületésével normális esetben az apa élete is meg kén,e hogy változzon, neki is lemondásokat kell tennie, és önfeláldozónak lenni valamennyire, hiszen erről szól a szülőség. Hogy már nem vagyunk önzőek!!!
Szerintem pont attól lesz harmonikus és kiegyensúlyozott egy kapcsolat, ha mindkét fél képes és akar is!!! kompromisszumokat, áldozatokat hozni a másikért. ÉS mindezt nem éli meg tragédiának, hanem a világ legtermészetesebb dolgaként!!!
Hát tudjátok végigolvasva a sok hozzászólást, az pofám szakad le, hogy egyesek milyen arrogáns, bunkó, tapló parasztok.
Főleg az első pár (gratulálok négygyermekes), aki mindig más hozzászólónak szerette volna magát feltüntetni, kapta is a piros kezeket tőlem.
Hogy az emberekbe ennyi tolerancia és megértés nem szorul, főleg nem "sorstársakba", az mélységesen felháborít és elszomorít.
Egyébként pedig azt gondolom, hogy az egyáltalán nem a nagy érdemek közé tartozik, hogy ki hány gyermeket szült, szóval nem kell úgy viselkedni, mintha a spanyol viaszt találta volna fel!
Az én véleményem, minden terhesség más és más, ahogy az emberek toleranciaküszöbe is. Van tehát aki jobban viselni, van aki rosszabbul. Én nagyon kiakadnék, ha a párom az újdonsült barátjaival akarna elmenni nyaralni, engem meg hagyna itt a fenébe nagy hassal. Hát tudod, nem is kellene hozzám visszajönnie, mehetne a barátaihoz továbbra is. Az pedig az emapatikus készség teljes hiánya, hogy soha nincs veled otthon, mikor tudja, hogy te már nem bírod úgy magad. Ráadásul a nők ilyenkor mennyivel érzékenyebbek is...
Miért nem tud szervezni mondjuk neked egy kellemes kis vacsit a szabadban egy este, amikor már nincs dögmeleg és jól is éreznétek magatokat? Vesd fel neki esetleg, hogy mostantól próbáljon (ha nem is mindig) olyan programokat találni, amiben ketten vehettek részt és neked is jó.
Remélem rendeződik a helyzetetek.
ma 12:14-es: az elsö válaszoló vagyok, és nagyon tévedsz, mert a második válaszoló nem azonos velem. Attól, hogy véleten ugyanannyi a %-ékunk, még nem kell, hogy ugyanazok legyünk.
Az meg, hogy szerintem a kérdezö túlreagálja a dolgot, a véleményem, és az, hogy négy gyerekem van, CSAK annyiban számit, hogy nem elméletben mondok valamit, hanem már többször is átéltem azt, amit a kérdezö.
Az viszont, hogy újabban egyre inkább elvárják a kismamák/kis gyerekes anyák, hogy öket mindenki csodálja, mert tehresek, illetve gyereket nevelnek, azz nagyon rossz iránynak tartom, mert ez egyenesen oda vezet, hogy a férj idövel megunja azt, hogy a feleségét egész nap csodálni meg tönmjénezni kell egy TERMÉSZETES dolog miatt, és utána következik a válás.
1. Tényleg minden szervezet más és más: Ami számodra nem megerőltető, attól lehet másnak beindulhat még a szülés is, mindenki maga érzi hol vannak a határai....
2. Mindenki másképp éli meg a terhességet, mint ahogy ezt jópáran már leírták
3. Biciklizni én úgy gondolom egy picit felelőtlen dolog pocakkal... én nem kockáztatnám azt hogy esetleg hasra esek (bár biztos nem mindenki olyan béna mint én:)
Szóval kedves 4 gyermekes anyukák és kedves 20 hetes kismama, ezeket is vedd figyelembe mielőtt ilyen kedvesen válaszoltok a kérdezőnek. (Egyébként én is jól bírom a terhességet szerencsére, még a mai napig dolgozok, sétálok, úszok stb. de nem gondolom azt, ha nekem ilyen a terhességem akkor biztos másnak is! Én pl egyszer sem hánytam, de nem gondolom azt, ha nekem nem volt hányingerem akkor más kismamák megjátszák magukat :)
31 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!