Én is egyetértek azokkal a válaszolókkal akik a kérdező mellett állnak! Az a válaszoló meg nyugodtan elbújhat aki azt írta, hogy mégis mit vár a kérdező, ha Neki "szar" legyen "szar" másnak is. Először is, mi az, hogy szar? A várandósságra, mint ÁLDOTT állapotra, hogy lehet azt mondani, hogy szar? Esetleg a vele járó tünetek lehetnek kellemetlenek, de semmiféleképp sem mondanám azt, még a tünetekre sem, hogy ezektől valakinek szar, hiszen a világ egyik legnagyobb csodájáról van szó. Elég nyers ez így. Én 33 hetes kismama vagyok, elég alacsony és vékony testalkatú nő. 159 cm és 44 kilóval kezdtem a terhességem. Mostanra hatalmas hasam van, amely teljesen szétrepedt, 14 kilót híztam. Mindenki elkerekedett szemekkel néz rám, amikor meglátják, hogy a testalkatomhoz képest mekkora hasam van és csodálkoznak rajta, hogy hogy bírom, pláne ebben a melegben! Én egyébként jól bírom, nem szoktam sem panaszkodni, sem pedig nyávogni. De az nálam is igaz, hogy hosszabb sétára már nem tudok elmenni, mert a súlytól és a melegtől bedagadnak a lábaim és a kezeim sajnos és ha ez nem volna elég még ott van a kínzó vizelési inger ... Valamelyik nap el kellett, hogy menjek vásárolni és nem sok időt töltöttem el vele, de a baba annyira erősen mocorgott, hogy pont elkapta a hugyhólyagom és sajnos be is csorgott pár csepp és annyira kínos volt ez nekem, azt hittem befogok pisilni. Nem is fejeztem be a vásárlást, rohantam haza, hogy pisilhessek. Mostanság már 5-10 percenként kell pisilnem, ez egy biciklitúra vagy egy hosszas séta vagy kirándulás alatt meglehetősen kellemetlen lenne nem csak nekem, de azoknak is akikkel elmegyek kirándulni. Nem mondom azt, hogy a kérdező párja ne menjen el sehová, de az, hogy másokkal menne el nyaralni? Én pedig pont az ellenkezőjét állítom ennek a nekem szar, akkor neked is legyen szar dolognak. Úgy vélem a férj gondoljon bele abba, hogy a felesége igen is menne, ha bírna de sajnos nem bír és csak a kérdező tudja azt, hogy hogyan is viseli a terhességét, lehet, hogy tényleg ennyire rosszul és itt igenis együtt érzőbbnek kellene lennie a férjének. 9 hónapot ki lehet bírni hosszabb kiruccanások nélkül, később pedig még annyit mehet amennyit akar. Szerintem a kérdezőnek segítségre is lenne szüksége otthon... Én elengedem a páromat 7végenként péntek vagy szombat este iszogatni a haverokkal, mert miért ne mehetne, sőt ... Nem is kell kérnie az engedélyem. De Ő is szeretett volna menni egy nyári fesztiválra és azt mondta maximum 1 napra nézne ki, de többre nem szeretne itt hagyni. Szerintem ez így korrekt. Én sajnos már szinte sehová nem járok, Ő ettől mehet, de azért annak nem örülnék én sem ha abban a tudatban menne el nyaralni több napra, hogy tudja, hogy én is mennék, de nem tudok. Én teljesen megértelek kedves kérdező, ne foglalkozz a negatív véleményekkel. Engedd a párodat, hagy szórakozzon de igyekezzetek közös programokat is kitalálni, amiben Te is részt vehetsz még, hogy ne csak otthon ülj, egyedül és bámulj ki a fejedből. De akár otthon is maradhattok, csinálhattok valami finom vacsit, beraktok valami kellemes filmet és eltöltötök egy kellemes estét. Ezt próbáld meg Vele megértetni, hogy Te is vágysz egy kis kikapcsolódásra. Ha szeret megfogja érteni és Rád is fog fordítani időt, hiszen ez a normális! Fel a fejjel! :-)