Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nehéz helyzet! Miképpen tálaljam?

Nehéz helyzet! Miképpen tálaljam?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 6 éves kapcsolatom, és az utóbbi időben voltak gondok a mensimmel. Nem jött mg a szünetben, hanem amikor újra kezdtem a gyógyszert, össze-vissza. 2 orvosnál voltam, azt mondták ne hagyjam abba, én nem is hagytam. De most már akkor is meg kellett volna jönnie, lassan befejezem a 2.levéllel is, mióta megvolt. Héten csináltam tesztet, pozitív lett, 2 is.Anyu azt mondta, ha terhes leszek takarodnom kell. Párommal nem terveztük, és múltkor szóba került, mondta, hogy de jó lenne, én pedig rákérdeztem, mi lenne, ha az lennék, és azt mondta, úgyis elvetetném. Most itt állok, úgy hogy még nem tudja senki. Gondoltam, neki lerakom az asztalra, ha munkából hazaér meglátja, nehogy veszekedés legyen, mert ahhoz nincs kedvem, egyedül pedig hátha lenyugszik, mielőtt beszélnénk. De anyuéknak hogy mondjam el?? Egyre jobban idegeskedek, mert jövőhét elején már el szeretném.
2011. jún. 24. 14:32
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Megtudta. Nagyon megkönnyebbültem, amikor felhívott, és teljesen normális volt. Aztán 2-3 perc után megkérdezte, mikor akarom elvetetni. Kicsit leültem. Aztán mondta, hogy menjek el hozzá, ne telefonon beszéljünk. Odaértem, és elkezdte, hogy ő mellettem lesz, amiben tud segít, elintézi az abortuszt is. Meg sem kérdezte, hogy én mit akarok. Eljöttem, és nagyon megzuhantam. Reménykedtem benne, ha nem tervezett, akkor is 6 év után másképp áll hozzá. Tévedtem. Anyuék nem is tudják, de képtelen vagyok párom reagálása után elmondani, én képtelen vagyok elvetetni, de egyedül felnevelni sem tudom.
2011. jún. 28. 16:52
 32/41 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom! Miért nem mondod meg a párodnak, hogy meg szeretnéd tartani? Lehet, h a párod azt hiszi, h el szeretnéd vetetni a szüleid miatt. Ne haragudj, de köztudott, hogy "néma gyereknek anyja sem érti a szavát!"

6 éve vagytok együtt. Ez már hosszú idő.

Egy komoly kapcsolatban mindent meg lehet beszélni.

2011. jún. 28. 17:07
 33/41 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy így reagált a párod. Szerintem akárhogy is lesz ne folytasd vele a kapcsolatot. Akkor ezek szerint teljesen biztos, hogy terhes vagy. Orvosnál voltál? Nincs esetleg egy barátnő vagy rokon akinél ellehetnél? Aki megértene és támogatna. Nekem van egy hétfőn 2 éves nagylányom és 11 hetes terhes vagyok a kis tesóval. Nekem könnyű mert a férjemtől van mind a kettő (tervezett babák, de ez talán most lényegtelen) és imádja Őket. Sajnos nekem is volt egy kapcsolatom (5 és fél éves), ahol a párom csak lehúzott és hátráltatott. Én akkor ha terhes lettem volna tőle sem vetettem volna el. Megszültem volna és magamat ismerve ugyanilyen elánnal és szeretettel neveltem volna. Ha Te nem szeretnél abortuszt akkor szerintem ne tedd meg, hiszen egy életen át lelkiismeret furdalásod is lehet (nem egyet tudok aki azóta 100 x megbánta). Inkább akkor add örökbe, ha nem szeretnéd Te nevelni. Had éljen az a kicsi had tegyen boldoggá téged (a létezése), másokat is. Ha viszont mégis úgy döntenél, hogy Te neveled fel akkor minden tiszteletem a tiéd!
2011. jún. 28. 17:07
 34/41 anonim ***** válasza:
Tehát nem mondtad neki, hogy meg akarod tartani??? Nem is sejti?
2011. jún. 28. 18:08
 35/41 A kérdező kommentje:
Az volt az utolsó szavam, amikor eljöttem, hogy én meg akarom tartani. Képtelen vagyok rá, hogy elvetessem. Még a gondolattól is rosszul vagyok. Nagynénémmel beszéltem, hozzá mehetek, de ott sem maradhatok örökre. Hátha 2-3 nap nem beszélés után átgondolja, és figyelembe veszi az én akaratom is. Ha pedig egyedül kell maradjak, akkor is megtartom, ha beledöglök is.
2011. jún. 28. 18:21
 36/41 anonim ***** válasza:

17:07-es vagyok! Le a kalappal nagyon büszke vagyok rád! Szerintem mond el anyukádéknak is és ha ki akarnak tenni akkor menj a nagynénédhez. Gondolom, hogy neki még nem mondtad, de hátha segít és anyukád lelkére beszél! Ha semmi és senki más nincs akkor anyaotthonba tudsz menni. Erősnek kell lenned a babád érdekében!

Nagyon jó a kisbabádnak, hogy ilyen anyukája lesz! :)

Egy 2 éves és egy 11 hetes magzat anyukája

2011. jún. 28. 18:41
 37/41 anonim ***** válasza:

Jól teszed,hogy adsz neki pár napot,hogy átgondolja! De mielőtt újra beszéltek,nyomatékosan közöld vele,hogy igen is megtartod,úgy mondjon bármit is, és igen is a nevére veszi,ha tetszik,ha nem!

Az is lehet nem számított arra,hogy érett döntést hozol,és nem akarod elvetetni.

Majd írd meg,hogy a szülők hogy reagáltak,és hogy a párod végül hogy "döntött"! -bár,ha azt mondta,melletted áll,akkor szerintem a nyomatékos közlés után már nem fog kételkedni :)

Sok sikert!! Drukkolok 1000-rel!!

Üdv:2gyerkőcös,29 heteske

2011. jún. 28. 18:41
 38/41 A kérdező kommentje:
Nagynénémnek elmondtam, ő szerencsére megérti a dolgokat. Az ő lánya 15 évesen lett terhes, el akarta vetetni, de azt mondta neki NEM. Mai napig boldogan élnek. Anyaotthonon gondolkoztam, és már utána is jártam, de neten kicsit nehézkes volt. Abban bízok, ha anyu beszél húgával, lelkére fog beszélni. 21 éves vagyok, nem volt soha abortuszom, és egyetlen gyerek vagyok, nincs tesóm. Páromnak 7végéig adok időd, ha nem gondolja meg magát, vége a kapcsolatunknak is. (egyet nem értek, ha ő nem akarja megtartani, mért rakta a tesztet.)
2011. jún. 28. 19:12
 39/41 anonim ***** válasza:

Akkor a nagynénéd is edzett lehet. Nem vagy már 15 éves és annyira jó, hogy ilyen éretten gondolkodsz. A lényeg az, hogy anyukád ne lássa rajtad a bizonytalanságot ha határozott vagy és nem roppansz össze, akkor valószínűbb, hogy melléd fog állni. Anyukádnak mikor mondod el?

A 26 éves anyuka

2011. jún. 28. 19:17
 40/41 A kérdező kommentje:
Anyunak ma van a névnapja, így nem akartam ezzel elrontani, de holnap mindenféleképp. Nem húzhatom, mert azzal csak rontok a helyzeten. Bízok abban is, ha anyu látja, hogy képes voltam elmondani, kicsit megértőbb lesz. A határozottságot nem biztos, hogy jól fogom bírni, mert már most az ideg összeroppanás szélén állok. Párom most hívott, de ahogy meghallottam a hangját elsírtam magam. Jelenleg úgy érzem, hogy senki nem fog mellettem állni, és el kell ahhoz mennem innen messzire, hogy túlvészeljem. Irigylem azokat a lányokat, akik mellett ott van az anyjuk ilyen helyzetekben.
2011. jún. 28. 19:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!