Kistesónk érkezik! Hogyan tálaljam a kisfiamnak?
3 éves lesz a kisfiam mire megjön a tesó. Már tudja, hogy a pocimba nő és milyen jó lesz majd vele játszania,de hogyan oldjuk meg, hogy ne legyen majd rá féltékeny. Arra gondoltam, hogy majd amibe csak tudom őt is bevonom a tesó körüli dolgokkal, mégis tartok tőle. Ti hogyan csináltátok?
Ja és még egy kérdés: attól is félek, hogy akaratlanul is összefogom hasonlítani őket. Ha egy nemüek akkor meg pláne! Mi 3 vagyunk lánytesók és anyukám szerint soha nem hasonlítgatott minket össze, de nem nagyon hiszem. Most ne értsétek félre nem rosszindulatú hasonlítgatásra gondolok csak pl: na sebaj még nem mászol,majd menni fog hajrá! (de a fejemben meg arra gondolk: bizony a bátyusnak már ilyenkor ment!). Ettől már most rossz érzésem van!
Nálunk is jön akistesó, és már azért sem fogom őket összehasonlítgatni, mert az anyósom azzal jön, hogy "az ő fia már ennyi meg ennyi idősen tudta/csinálta" stb! Olyan visszatetsző! Ráadásul minden gyerek más. Természetre "tudásra" is. Van, aki már 11 hónaposan jár, a másik meg 14 hónapos korában kezdi.
A féltékenységet meg nem tudod kivédeni. Apa nagyon sokat foglalkozzon a naggyal, mikor megszületik a kicsi, hogy neked könnyebb legyen! Pici plüssöket is vehetsz neki(k), hogy egyiket a nagytesó adja a kicsinek, hogy megérkezett, a másikat meg a kicsi "adja" a nagynak. hogy
Ez a plüss dolog nagyon aranyos ötlet. Ezt megtesszük biztosan! Köszi!
Szerintem is szörnyű ez az összhasonlítgatás, remélem megúszom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!