Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Házassági válság! Vígasz...

Házassági válság! Vígasz kellene. Tanácsok?

Figyelt kérdés

Tetem már pár kérdést fel és általában használható válaszokat kaptam. Most egy kis együttérzésre lenne szükségem.

Ma reggel a férjem bejelentette, hogy van egy másfél, két hónapos viszonya az egyik munkatársával. A nő 42 éves, vagyis jóval korosabb mint a párom, két felnőtt gyerekkel, egy háztartásban velük élő férjjel, akitől már elvált, de amíg nem tudja kifizetni, addig ez a kényszer megoldás.

Ezzel szemben és itt vagyok két kisgyerekkel, 20 hetes terhesen, a harmadikkal. Reggel mikor megtudtam nyeltem egy nagyot és ráhagytam a döntést, nem kiabáltunk, meghallgattam, hogy mennyire jó az ágyban, mennyire szereti, de minket is, mint családját és nem akar elveszíteni minket. Össze van zavarodva.

Abban reménykedem, hogy megjön az esze, hogy mit veszíthet ha elhagy minket. Családom nem tud segíteni, szüleim nem élnek, testvéreméknek is megvan a saját gondjuk. Annyit még, hogy ez a terhesség hárpiává változtatott és szerinte ezért keresett máshol megértést. Bocsánat a hosszúságáért

2011. jún. 14. 17:10
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/674 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Kérlek fontold meg jól amit írok, a közvetlen környezetemben van két példám is...Az egyik a szüleim példája, nem voltak jól meg, hasonló dolgok történtek, én még kicsi voltam, nem is írok részleteket, m bonyolult...a lényeg, hogy elváltak, aminek, lehet, h hülyén hangzik, de már akkor is, 8 évesen örültem, minden nap láttam, h boldogtalanok, veszekednek, sírnak...stb. Utáltam volna ha miattam együtt maradnak, mindkettő talpra állt, pedig nem volt akkor egyáltalán fényes az anyagi helyzetünk! Mióta külön vannak, mindkettő boldog, apu agglegény, és szereti az életét, engem pedig imád, mint ahogy mindig is...anyu újra férjhez ment, van egy tök jó fej nevelőapám aki szintén nagyon szeret, és én is őt, anyuval tökéletes a kapcsolatunk, szóval ettől nagyobb rendben nem is lehetne a családi életem...tényleg tökéletes, és én kis korom óta, amennyire lehetséges, fel voltam világosítva mindenről, és meg is értettem maximálisan a dolgokat! Apu és anyu egy "kis" mosolyszünet után megbeszélték a dolgokat miattam, és azóta is kulturált emberek módjára beszélnek egymással, segítenek egymásnak, meg miattam is összefognak ha kell! Apu és a nevelő apám is kibékültek egymással az idő folyamán, beszélőviszonyban vannak, és nincs már senkiben harag! Jobb lett volna ha azzal az indokkal, h vagyok én és szar az anyagi helyzet (mert ritka pocsék volt), együtt maradnak??? És tönkreteszik az életüket, így az enyémet is a sok cirkusszal, és utálattal??? Másik példám: nagyszüleim, mai napig együtt vannak, tatám réges rég félrelépett, együtt maradtak, m a mama még abban a begyepesedett nevelésben nőtt fel, h "az asszonynak az a dolga h ö.tartsa a családot, és mindent elviseljen, m a gyereknek ez a jó"! Hát tapasztalatból mondom, h ez egy nagy baromság!!! A nő nem egy robot, hogy kötelessége boldogtalannak lenni, mert így van a nagykönyvben megírva! A nőnek az a kötelessége, h imádja a gyerekeit, és a férjét, ha az megérdemli, de ha nem, akkor fel is út le is út, m a bizalom soha nem fog visszatérni! Szóval, a nagyszüleim együtt maradtak, szó szerint harminc éve utálják egymást, csak feszültség van náluk, senki nem szeret ezért velük lenni, harminc éve külön alszanak, a mama a mai napig felhánytorgatja tatának, h mit tett, és h tönkretette az életét! Megkeseredett öreg emberek lettek! Ne akarj ilyen lenni...tönkretették a saját életüket, ráadásul belekényszerítették ebbe az életbe aput és a testvérét is...Hidd el, a gyerekek nagyon sok mindent megértenek, és elfogadnak ilyen fiatalon...inkább később lenne esetleg gond, amikor kamaszodnak, erre is lenne példám, de azt már nem írom le...Ne félj soha újrakezdeni, és kérlek ne fogd a gyerekekre azt, ha nem mersz lépni...mert nekik az a legjobb ha boldognak látják az anyjukat, hidd el nekem! És nagyon nagyon sajnálom ami történt :( Most nagyon erősnek kell lenned! De ha van egy menekülő út, m az anyósék melletted állnak, akkor élj vele...nem lesztek úgysem koloncok a nyakukon, hisz az unokáikról van szó, meg ahogy írtad téged is nagyon szeretnek! Kérlek, soha ne szégyellj segítséget kérni! Ne haragudj, h ilyen hosszú lett, de csak így lett talán kicsit kerek a történet! Fel a fejjel! üdv!
2011. jún. 14. 20:36
 52/674 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, és légyszives ird meg, h hogyan döntöttél!
2011. jún. 14. 20:39
 53/674 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak teljesen igaza van..

Gondolj át mindent,mérkegelj.

A hejedben pár napra mindenképpen elmennék valakihez.Legyen akár az anyós az.

az anyja pedig hiába is "kapja el a grabancát"....

Gondolom pokoli nehéz,de gondolj a jövöre,a gyermekeid boldogságára,nyugalmára.....

Majd írj.,

2011. jún. 14. 20:42
 54/674 anonim ***** válasza:

Nagyon nagyon sajnálom, borzasztó lehet. :( ezt még átérezni is szörnyű :((

barátnőmmel ugyanez történt, nálunk 2 gyerek volt, a férj úgy belezúgott egy nála sokkal fiatalabb csajba, hogy a feleségének mesélte el mennyire szereti a csajt :(

Barátnőm rettenetesen kikészült, és ha lett volna pénze+nem lettek volna gyerekek, akkor természetesen kirakta volna

De szerencsére nálunk nem tartott nagyon sokáig ez a dolog, kb 2 hónapig, a férjnek megjött az esze, és otthagyta a csajt. Azóta rendbejöttek.

én úgy vagyok vele, hogy nem tudom megbocsátania félrelépést, de ha már gyerekek vannak, akkor már csak nem én létezem, nem csak magamat kell figyelembe venni, hanem elsősorban őket

piszok nehéz lehet ez a helyzet, nem is tudom mit mondjak...:(

ha még szereted, és úgy érzed van értelme küzdeni, akkor küzdj, elsősorban azért hogy a gyerekeknek legyen továbbra is normálisan apjuk

őszintén remélem, hogy megoldódik a helyzet!

Írj majd hogy mi lett!

2011. jún. 14. 23:28
 55/674 A kérdező kommentje:
tegnap este munkából hazajött, nekiállt a bánatát sörbe fojtani. Közben nekem panaszkodott, hogy mit csináljon. A végén én mondtam ki, hogy menjen a másik asszonyhoz. Éjjel egyig beszélgettünk, majd fogta magát és elment a másikhoz.Tudom, durva, de nem sírtam. Igaz, 3. kor még nem aludtam, mert pörgött az agyam. De nem bírtam volna ki egy légtérben vele, hallgatni tovább az őrlődését. Állítólag délelőtt jön haza, hogy beszéljen a szüleivel. Az volt a gondja, hogy senki sem ért meg. Mindenki ellene van. Miért? Talán mindenki tapsoljon, hogy milyen ügyes. De remélem hányás nélkül tud tükörbe nézni. A nőnek, csak annyit mondanék, hogy ha részegen erőszakoskodik majd vele, veregesse hátba magát, amiért szétdúlt egy családot.A fejleményeket kiírom, mert ki kell írnom magamból valahova. Ha elolvassa valaki, annak örülök, hogy meghallgattok.
2011. jún. 15. 06:50
 56/674 anonim ***** válasza:
Kedves, Kérdező!Azok alapján, amiket életemben megtapasztaltam, amiket átéltem, és amiket másoktól tudok egyet mondhatok Neked: ez a meccs még nincs lejátszva. És ezt te is tudod. A lehető legjobbakat kívánom mindannyiótoknak.
2011. jún. 15. 07:14
 57/674 anonim ***** válasza:

20.42 vagyok.Már többször írtam neked....

Hát ha tegnap is visszament a másikhoz...Add ki az útját.Ez nem normális.

Ha megbánta volna amit tett,nem neked panaszkodna ,hanem bocsánatot kérne,téged vigasztalna.Ráadásul te vagy kismama....

Baromi nehéz lehet.Annak idején a férjem még nem volt a férjem,viszont pokoli szerelmes voltam fiatal fejjel...Hát ö is félre kacsintgatott.Sajnos a bérmakeresztanyám mondta a szemembe.Èn is sejtettem,mert nem járt haza,haverozott,bulizott.Mikor szétmentünk borzasztó volt.Igaz gyerek még nem volt.Eltelt 2 hónap és összejöttünk ismét.Azóta voltak kissebb nagyobb konfliktusok,de túléltük.Most 12 éve vagyunk együtt ebböl 5 év házasság,2 gyermekkel.Mióta elköltöztünk otthonról nincsen probléma.Ez volt számunkra a megoldás.Viszont így a családomtól és minden ismeröstöl 1000kmre vagyok.Viszont boldogan élünk a gyerekekkel.(3,5 és 15 hónapos.)

Nálad azért nehezebb a dolog.A szemedbe mondja,és még oda is megy,hogy tudjad.Na ezt nem hiszem hogy letudnám nyelni...Inkább egyedül tovább.Elöbb utóbb minden rendbe jön.

Èn azt mondom,pár nappig ne beszélj vele.Szedje össze ö is magát te is.Ne találkozz vele.Ne engedd be,vagy ti menjetek el.Pár nap után találkozzatok beszéljétek át hogyan tovább.Ne sajnáld már öt!!!!!Nem volt annyira rossz neki......A szex nem a világ.Persze kell,de nem döl össze a világ ha nem vagy egy ágyforgató...(én sem vagyok,pláne nem voltam terhesen)A szerettet a lényeg!!!!!

Ìrjál én elolvasom.....

2011. jún. 15. 07:22
 58/674 A kérdező kommentje:
utolsó: igazad van, de ne tőlem várja a megoldást. Elmondtam neki, hogy helyette nem dönthetek, csak beletörődhetek a döntésébe. A gyerekeket nem akarom kitenni annak, hogy lássák mennyire nyüglődünk egymás mellett, ha együtt maradunk. Felvetettem neki, hogy éljünk külön egy- két hetet, hogy átgondolhassa mit akar, de szerintem a másikat választja. NAGYON SZERETI. Bár lehet, hogy a tiltott gyümölcs, mindig finomabb.
2011. jún. 15. 07:24
 59/674 A kérdező kommentje:
a szex eddig nem volt hanyagolva, csak két gyerekkel, terhesen, már nem az körül forog minden gondolatom. Fura lesz amit írok, de megkönnyebbültem, hogy elment. Valahogy nyugodtabb vagyok. Nem görcsölök azon, hogy mikor jön haza, nem érte-e valami baleset, milyen állapotban (szokott iszogatni megint, mióta terhes vagyok) jön meg, miért kiabál velem megint. Ha őneki jobb így, akkor lelke rajta. De figyelmeztettem, hogy egy darabig ne akarja látni a gyerekeit, míg le nem ülepszik bennem a dolog. Nem bírnám elviselni, ha ahhoz a nőhöz vinné őket.
2011. jún. 15. 07:29
 60/674 anonim ***** válasza:

Ismét én....

Sajnos a láthatást nem vonhatod meg töle....

ne hagyd magad.Ha a másikat szereti akkor menjen mert abból jó nem lesz.

Kitartást fel a fejjel.

Nálunk annyiból volt hogy nem volt még gyerek.....Mink ugye elköltöztünk külföldre anyós után......A probléma megoldódott,de lényegében elfutottunk elöle.Másként biztosan nem maradtunk volna együtt.!!!

Ìgy évente 3x 4x hazamegyünk,de nekem az kevés!!!!Ez van.

2011. jún. 15. 07:42
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!