Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi akkora probléma azon, hogy...

Mi akkora probléma azon, hogy abortusz helyett inkább megszülni és örökbeadni?

Figyelt kérdés

Még mindig jobb, hisz meghagyod az életét és szerető családhoz kerül.

Várom a felháborodott kifakadásokat és a helyeslő hozzászólásokat!

26N

2011. máj. 25. 22:17
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
Ne akarjatok már belevinni ebbe a "te sem vagy más, mint a többiek" vitába. Tudom, hogy nem rosszindulatból teszitek, de akkor se...
2011. máj. 25. 23:49
 32/46 anonim ***** válasza:
én egyetértek veled, kedves utolsó (70 %-os) nagyon is!!!
2011. máj. 25. 23:53
 33/46 A kérdező kommentje:
én is:)
2011. máj. 25. 23:56
 34/46 anonim ***** válasza:
42%

Előrebocsátom, nem téríteni akarok, csak nagyon idevág. A Bibliában van egy történet a bölcs Salamon királyról (magyar és más népek meséiben is van sokféle feldolgozása). Valahogy így hangzik: A király elé hoznak egyszer egy csecsemőt, akin két anya vitatkozik, hogy döntsön, melyiküké. Salamon azt mondja, vágják ketté a gyereket, akkor mindkettőnek jut fele-fele. Erre az igazi anya persze könyörög, hogy inkább adják a másiknak, csak ne bántsák. A bölcs Salamon ebből kitalálja, mi a dörgés, és neki ítéli a gyermeket.

Véleményem szerint, ha az anya életét nem veszélyezteti a terhesség, és kihordható a baba, önzés az abortusz. Akármilyen nehéz döntés is az örökbe adás, és akármennyi (anyagi, társadalmi, életmódbeli, érzelmi) lemondással is jár a terhesség. Mindenki élni akar, ha megkérdezhetnénk, a magzat nem hiszem, hogy a halált választaná bármilyen indokkal. Ő már egy külön ember, nem csak az anya testének egy "véletlen" kinövése.

Aki meg szexel, az előre felelősséget vállal leendő gyerekeiért, mert nincs 100%-os védekezés.

(Eddig egyszer szültem, és műtéti komplikációk miatt majdnem belehaltam.)

2011. máj. 26. 03:55
 35/46 anonim ***** válasza:
54%

Tudod ezzel az a gond, hogy nagyon sok a roma csecsemő, akit pedig nem nagyon szívesen fogadnak örökbe. Tehát,ha már abortusz ellen vagyunk, akkor nézzük ezt is, mert bizony a legtöbb baba nem fehér bőrű! Na már most barátnőm a gyámügynél dolgozik és mondja,hogy nagyon végső esetben fogadnak csak roma babát örökbe, pedig rengeteg van! Mi lesz ezekkel? Lelenc ház, ahogy régen mondták! Viszont szaáblyozni ezt így nem lehet,hogy aki fehér, egészséges, az szülje meg és adja örökbe, de pl. egy roma, vagy egy beteg nő, ne szülje meg!

Ne érts félre, nem vagyok abortusz párti, viszont azt sem pártolom,hogy tömjük meg még jobban az árvaházakat. Magyarországon pedig sajnos még nem működik zökkenőmentesen az örökbefogadás.

2011. máj. 26. 08:32
 36/46 anonim ***** válasza:

Az, hogy roma, beteg vagy hogy a rendszer nem működik zökkenőmentesen még nem ok az abortuszra. Arra ok, hogy a zökkenőket (tolerancia és bürokrácia) és születésszabályozást (oktatás, ingyenes fogamzásgátlási lehetőségek) megoldjuk.

Szóval szerintem is fontos és égető problémák ezek, de egy akármilyen származású, egészségű vagy korú ember gyilkossága mélyebb erkölcsi kérdés számomra.

2011. máj. 26. 09:32
 37/46 anonim ***** válasza:

A harmadik pedig az, hogy most tegye mindenki a szívére a kezét, az is aki végtelenül abortusz ellenes, és mondja azt hogy 14-15-16 évesen, kinek mikor...védekezés ellenére is terhességet állapítottak volna meg, még mielőtt ennyire kifejlődött volna benne az anyai ösztön, az erkölcsi normák, a lelkiismeretesség, a felelősség tudat, a dolgok mélyére látás...stb stb. akkor ki lett volna az aki megtartja a babát

Gyerekfejjel nem kerülnék ilyen helyzetbe,de persze ez megint nevelés kérdése.

2011. máj. 26. 09:37
 38/46 anonim ***** válasza:
54%
Ez mindenkinek a saját dolga eldönteni.Én sem vagyok az abortusz híve de lemondani sem tudnék a gyermekemről. Sokkal jobb lenne ha inkább jobban oda figyelne az aki nem akar babát a védekezésre és nem venné félvállról a dolgokat.
2011. máj. 26. 12:53
 39/46 anonim ***** válasza:
54%
Nem feltétel, hogy ez nevelés kérdése legyen...az hogy ki, mikor, kivel és hogyan él szexuális életet sajnos...sokszor egy jól nevelt lány, aki tökéletes családi körülmények között nevelkedett, ugyan úgy kerül bizonyos "nem helyénvaló" helyzetekbe, mint akit le sem tojnak otthon...Kül én írtam azt a regény az imént :) És csak szerettem volna reagálni arra a kommentre amit nekem szánt ott valaki...De egyébként úgy érzem, leírtam kb mindent amit gondolok és igyekeztem alá is támasztani észérvekkel...nem akarok igazából senkit meggyőzni, mivel tudom, hogy sok embert nem lehet, mert van egy kialakult látásmódja amin nem hajlandó változtatni, és nem is kell...hiszen, ezért vagyunk emberek, van saját véleményünk, viszont a saját érveink mellett, el kell fogadnunk más látásmódját is, hiszen ennyivel tartozunk egymásnak, ha már értelmes, intelligens lénynek tartjuk magunkat! Ez kül egy végtelenbe nyúló vita tárgya lehetne, mert sok sok "mellette és ellene" szóló érvet lehet, és amint olvashatjuk az írásokban, tudunk is felhozni...Régen amikor nem volt abortusz, sok nő kétségbeesésében megölte a megszületett gyerekét, vagy olyan sérüléseket okozott magának amitől elvetélt, vagy forró vízben áztatta napokig magát, h elmenjen a baba...ezzel is csak annyit szerettem volna mondani, h soha nem volt másként, és nem is lesz...a világon rengeteg igazságtalan dolog van, de ezen nem tudunk sajnos változtatni, így meg kell tanulni velük élni, és bizonyos dolgokat elfogadni. Ez az én véleményem, persze lehet folytatni az abortusz-örökbe adás vitát, csak úgy érzem, talán felesleges, mert senki nem fogja ezzel megváltani a világot, vagy meggyőzni a másik félt, csak saját magát idegesíti...üdv.
2011. máj. 26. 15:13
 40/46 anonim ***** válasza:
100%
Azt szokták mondani hogy egy nő két dologért képes mindent megtenni: hogy legyen gyereke és hogy ne legyen gyereke. Ezzel szerintem mindent elmondtam. Ha betiltanák mondjuk az abortuszt akkor megtalálnák az egyéb módját annak hogy hogyan tudnának "megszabadulni" a nem kívánt magzattól. Lehet itt érveket felsorakoztatni pro és kontra de egy nő aki nem akarja megszülni a gyereket nagyon messzire el fog menni hogy ne kelljen megszülnie. Akkor már miért baj az ha ennek megvannak a rendezett feltételei, körülményei?
2011. máj. 26. 16:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!