alapvetoen egyiknek sem vagyok hive...inkabb a felelossegteljes szuleteszabalyozas. Nem tudnam elviselni ha idegen emberek nevelnek az en gyermekemet. Mit erezne az a gyerek ha megtudna mi tortent vele? hogyan tudnek a szemebe nezni? itt mar egy HOSSZABB es EROTELJESEBB kotodes alakul ki anya gyermek kozott mint a fogantatas utani par hetben. mindenki maga donti el mit erez helyesnek. En meg mindig azt mondom a sok pici arva sem jobb egy fokkal sem.....
2011. máj. 25. 22:24
2/46 anonim válasza:
18 voltam, mikor abortuszom volt. Nem volt lehetőségem megtartani, pedig komoly kapcsolatom volt. Volt lakás, kocsi, csak én még nem dolgoztam, az akkori párom pedig nem akarta a gyereket. Nem tudtam volna lemondani róla, és azzal a tudattal élni, hogy valahol a világban van egy gyerekem. Tudom, ez önzőség részemről, le lehet nyugodtan pontozni, de belegondolni is rossz, hogy ha fiú lenne, és a kislányom összefutna vele valahol...
2011. máj. 25. 22:24
3/46 anonim válasza:
Szerintem ez tök korrekt dolog!Ha nem teheti meg egy nő hogy a megfelelő módon felnevelje e gyerekét, az nem azt jelenti hogy el kell vennie az életét!Szerintem aki az örökbeadáson gondolkodik, nagyon jól teszi!!!Rengetegen várnak babára, és el sem hinnéd milyen nehéz egy olyan párnak aki évekig küzd egy piciért!Ha a 2 között vacillál valaki,, akkor az örökbeadás a jó megoldás!!
2011. máj. 25. 22:28
4/46 A kérdező kommentje:
ez tökre igaz, egyetértek az érveitekkel, de kinyiffantani most mitől jobb? az mégis többet kéne nyomjon a latban...
2011. máj. 25. 22:28
5/46 anonim válasza:
Szerintem alapvető dolog hogy nem lehet senkit arra kényszeríteni hogy megszüljön egy gyereket. Mindenki nagyon jól tudja hogy egy gyerek megszülésének milyen testi és lelki vonatkozásai vannak. Én a hangsúlyt egyértelműen a születés szabályozásra fordítanám, sokan nem engedhetik meg maguknak a fogamzásgátlást, először is ezt kéne sokkal olcsóbbá, elérhetőbbé tenni mindenki számára. Az abortusz egy szükséges rossz. Mindenki tudja hogy rossz de el kell ismerni hogy van amikor szükséges és a sok rossz közül ez a legkevésbé rossz megoldás.
2011. máj. 25. 22:29
6/46 anonim válasza:
teljesen igazatok van ezt belatom, azert is irtam a felelossegteljes szuletesszabalyozast. sem igy sem ugy nem tudnek a lelkiismeretemmel elszamolni.......
2011. máj. 25. 22:30
7/46 anonim válasza:
szia.ugye te még nem szültél?ha majd igen tőled nagyon várni fogom a választ.25 éves vagyok két csoda szép lányom van.soha nem tudtam volna tőlük megválni.egy pici élő lény lesz a pocakodban 9 hónapon keresztül akihez beszélsz ragaszkodsz hozzá és azt örökbe adni és utána abban a tudatban élni én bele halnék,hogy van egy gyerekem aki az enyém és az másnál van.bele bolondulnék a tudatba.ez itt a véleményem.de gondolj bele ,hogy az intézet tele van olyan gyerekekkel akiket ott hagynak és őket mért nem fogadják örökbe?szerintem rengeteg gyerek van már és nem kell még több.azoknak a gyerekeknek kéne jobb életet nyújtani akik már sajnos minden rosszat átéltek.
2011. máj. 25. 22:33
8/46 anonim válasza:
Hát én igazából valahol becsülöm azokat a nőket, akik BELÁTTÁK, hogy nem tudnak majd megfelelően gondoskodni a babájukról, bármennyire is szeretnének, és képesek voltak MEGHOZNI AZT A DÖNTÉST, hogy másra bízzák, akik majd szeretik és megfelelő családot biztosítanak neki. Szerintem pokoli nehéz lehet ezt a döntést meghozni, de legemberségesebb megoldás, ha arról van szó, hogy a szülő(k) nem tudják vállalni a babát.
Egyébként ismerek többeket is, akiket örökbe fogadtak a szüleik, de egyikük elől sem titkolták soha egy percig sem, és mind úgy vannak vele, hogy a nevelőszüleiket tekintik igazinak. Nekik ez így volt természetes, hiszen mindig is tudták, hogy őket nem az neveli, aki a világra hozta, így nem is volt semmi lelki megrázkódtatás emiatt.
2011. máj. 25. 22:36
9/46 anonim válasza:
Mert inkább nem gondolnak bele,hogy elevenen feldaraboltatják a gyermeküket,aki ugyebár nem kérte hogy legyen,de fennen hangoztatják,hogy azért nem hordják ki,hogy utána odaadják egy idegennek.Nem gondolnak bele,hogy amit tesznek gyilkosság,amit legtöbb esetben el lehetett volna kerülni,mert így könnyebb a lelkiismeretük.
2011. máj. 25. 22:37
10/46 anonim válasza:
" az intézet tele van olyan gyerekekkel akiket ott hagynak és őket mért nem fogadják örökbe?"
A többséget azért nem fogadták örökbe, mert egyrészt nem kisbaba korukban kerültek be, másrészt pedig azért, mert a szülők nem mondtak le róluk. Azt lehet csak örökbe fogadni, akiről a szülők lemondtak írásban, és hozzájárultak ahhoz, hogy örökbe fogadható legyen a gyerek. Addig maximum nevelőszülőhöz kerülhetnek a gyerekek, de ha a vérszerinti szülő rendezi a helyzetét, bármikor visszakérheti a gyereket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!