Mi akkora probléma azon, hogy abortusz helyett inkább megszülni és örökbeadni?
Még mindig jobb, hisz meghagyod az életét és szerető családhoz kerül.
Várom a felháborodott kifakadásokat és a helyeslő hozzászólásokat!
26N
hát szépek az emberi jogok meg minden, csak akkor éppenséggel a magzat jogait is nézhetnéd, nemde? szóval hova is vezet ez a nagy liberalizmus? valóban nem kényszeríthet senki senkit, hogy megszüljön egy gyereket, csak gratulálok, ha ezt a lelkiismereted elbírja... szükséges rossz... jesszasz... a magzat az nem tud védekezni...
tök bölcs, hogy a terhességnek és a szülésnek megvannak a testi és lelki vonatkozásai, de az abortusznak tán nem?
szerintem egyszerűen kényelmesebb elvetetni, ennyi az egész, csak ezt rosszul nézne ki leírni... ne gyártsunk már ebből elméletet... :P
természetesen a családtervezést támogatom én is, de ettől még történhet nem kívánt terhesség...
22.33
Amit írsz,az egy részről igaz,de pontosan azért,mert van gyermekem,és nem egyet elveszítettem tudom,hogy nem tudnám megölni sem.
Az intézetek meg azért vannak tele,mert a törvényi szabályozás úgy ahogy van rossz.
Ha az ember lány,aki nehéz helyzetbe kerül,és az örökbeadást választja tesz is ezért,és keres szülőket,akkor az a baba nem fog intézetbe kerülni.Ha otthagyja a kórházban például,máris nem adható örökbe,mert ugyebár nem mondott le róla.Rossz a rendszer,ezen kellene változtatni.
szerintem ez érzelmi és lelkiismereti kérdés,
úgy értem, amikor egy nő megtudja hogy terhes, de azt is tudja hogy nem tudja megtartani, akkor érzelmileg még nem kötődik a magzathoz, illetve azt gondolja, hogy még csak egy több sejtből álló kezdemény, ezért megszakítja a terhességet
viszont ha kihordja, megszüli, akkor már kötődik hozzá, és azt nem bírná feldolgozni, hogy megszüli a saját babáját, és odaadja vkinek, idegennek, és kész soha többé nem látja
ez óriási teher, ezzel sokan nem tudnának elszámolni, együtt élni (én sem)
illetve lehet olyan erős a kötődés, hogy úgy dönt mégsem adja oda, inkább mennek a híd alá, de nem bírja megtenni,
na szóval azt gondolom, hogy egy nő, egy anya könnyebben megy abortuszra, mintsem hogy megszülje és örökbe adja a gyermekét
és igen, ez önzőség, mert inkább megöli, mint odaadja, de szerintem meg lehet érteni
jó, igaz, de megölni, az miért nem óriási teher? miért gondolod, hogy azt el bírnád viselni, és ez így okés? ezt nem tudom megérteni... szerintem erkölcsileg ez a nagyobb tehertétel, megölni a gyereked... ha tudod, hogy mások nevelik, az rossz, de a tudat, hogy hagytad élni, még mindig megnyugtatóbb... rengeteg nő lesz depressziós abortusz után...
na, a gondolatmenetet nem értem. miért könnyebb megölni a saját véredből való gyermeked, mint másoknak átadni? hisz ha megölöd, azzal őt is bántod, meg azért magadat is ugyanúgy, ne mondd, hogy nem... ha örökbe adod, azzal a saját lelkednek igen, de neki keveset ártasz... még mindig úgy jössz ki jobban, nem?
"Nekem ez a véleményem, hiszek abban hogy az embernek meg kell lennie a döntési szabadságának a teste fölött."
Ez így van, de írtam, hogy a magzatnak meg élni van joga. Amivel rendelkezni viszont nem tud, hiszen védtelen. Már csak ezért se fair kicsinálni. Én meggyőzhető vagyok, de erre cáfolatot meg nem írtál.
Szerintem mert ezt el lehet titkolni. Az abortuszt nem kell senkinek elmondani, a szomszédnak, a családnak, a meglevő gyereknek, a társadalomnak. Nem kell bevallani (maximum itt, név és arctalanul) senkinek, hogy felelőtlen volt, és egy emberéletet vesz el. Gyilkol.
Ha kihordja és örökbeadja, azt megtudják. Azt nem lehet eltitkolni.
Szerintem. De ez csak az én véleményem. Nem volt abortuszom soha, nem is lesz, mert mélyen elítélem, sőt, védekezni is tudok amióta csak szexelek.
Az a baj,hogy ilyen esetben az "anya",ahogy valaki nevezte nem a saját teste felett rendelkezik,hanem a gyermeke élete felett.És akit ez nem visel meg annyira,mint az örökbeadás(és én láttam a kórházban,hogy a többséget nem viseli meg),az a szememben nem ember,de semmiképp nem anya.
A legnagyobb probléma az,hogy manapság az abortusz társadalmilag tökéletesen elfogadott módja a fogamzásgátlásnak,és ekként is kezelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!