Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi akkora probléma azon, hogy...

Mi akkora probléma azon, hogy abortusz helyett inkább megszülni és örökbeadni?

Figyelt kérdés

Még mindig jobb, hisz meghagyod az életét és szerető családhoz kerül.

Várom a felháborodott kifakadásokat és a helyeslő hozzászólásokat!

26N

2011. máj. 25. 22:17
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
67%
az abortuszt nem mindenki önként vállalja.két kicsi gyermekem volt a kisebb 3 hónapos mind kettőt vért hányva majdnem meghalva hordtam ki.3 hónapos volt a kicsi mire kezdtem a gyógyszert szedni mire terhes is lettem.én egyből a vetetés mellett döntöttem mert nem tudtam volna megoldani.hogy hónapokig bent feküdjek a kórházban két pici gyermek mellett.vannak okok amiért az anya ezt dönti.és nagyon rossz volt.egy hónapig sírtam de most két évre rá jó döntés volt.
2011. máj. 25. 23:26
 22/46 anonim ***** válasza:
100%

Biztos vagyok benne Kedves Kérdező, hogy neked nincs gyereked, illetve még nem voltál terhes soha. Ha majd az leszel, jusson eszedbe a kérdésed, és akkor gondolkozz el rajta, hogy örökbe tudnád e adni a babádat.

És azoktól is kérdezem, akik mélyen elítélik az abortuszt, hogy ha választani kéne, abortusz vagy örökbeadás, melyiket választanák? (a baba megtartása nem alternatíva, csak a 2 rossz között lehet választani) Mert persze, azt könnyű leírni, hogy én soha nem vetetném el, mert az gyilkosság, de azt is ilyen könnyen le tudjátok írni, hogy hogy márpedig én örökbe adnám? És ezt meg is tudnátok tenni? Őszintén!

2011. máj. 25. 23:27
 23/46 A kérdező kommentje:

"ha te leszel terhes és ezen végig mész na akkor vagyok kíváncsi,hogy adnád örökbe.míg nincs benne egy ilyen kicsi valami a hasadba addig könnyű beszélni."

mármint úgy érted, fennáll a "veszélye" annak, hogy míg kihordod, mégis rájössz: meg szeretnéd tartani? hát ez meg miért baj??

meg mi az, hogy könnyű beszélni? most azt akarod beetetni, hogy ha mi ilyen szituációba kerülünk, inkább elvetetjük, de most csak dumálunk a vakvilágba? kötve hiszem...

2011. máj. 25. 23:30
 24/46 anonim ***** válasza:
33%

Tudod mit tudnék megtenni? Védekezni. De azt nagyon. Nem úgy, ahogy itt mindenki teszi, mert itt mindenki hatszorosan védekezik, és csodák csodája mégis terhes lesz (bár tudnám ki hiszi ezt el).

És tudod mit? Ha tudom, hogy azt a 0,00000001% rizikót sem tudom bevállalni ami normális védekezés mellett van, akkor nem szexelek! Inkább élek szex nélkül, mint gyerekgyilkosként.

2011. máj. 25. 23:31
 25/46 A kérdező kommentje:

"Ha majd az leszel, jusson eszedbe a kérdésed, és akkor gondolkozz el rajta, hogy örökbe tudnád e adni a babádat. "

De figyelj! Nem akarom semmiképp örökbeadni, mert az milyen szar, hát inkább megölöm?? Gondolj már bele! Tényleg ez lenne a normális?

2011. máj. 25. 23:33
 26/46 anonim ***** válasza:
maximálisan egyetértek veled, kedves utolsó, a védekezés az alap!!! de, most nem ez volt a kérdés ! hanem hogy abortusz vagy örökbeadás
2011. máj. 25. 23:34
 27/46 anonim ***** válasza:
100%
Amit írsz kérdező az már nagyon régóta vita tárgya és nincs is megoldása, hiszen két alapvető jog ütközik egymással, az ember teste feletti rendelkezési jog és az élethez való jog. Erről mindenkinek megvan a véleménye hogy szerinte melyik jog az "erősebb", melyiket fogadjuk el helyesnek. Én nem tartom az abortuszt gyilkosságnak habár nyilván ez nagyon nehéz dolog.
2011. máj. 25. 23:38
 28/46 anonim ***** válasza:
100%

lehet hogy kicsit elbeszélünk egymás mellett

nem, nem normális az abortusz, nem vagyok abortusz párti egy szörnyűség

de itt mindenki csak azt hajtogatja, hogy nem tudná megölni

okés, rendben van, megértem 100 %-osan

de abba belegondoltok, hogy a valóságban tényleg örökbe tudnátok adni?

Te, Kérdező, te örökbe tudnád adni?

2011. máj. 25. 23:39
 29/46 A kérdező kommentje:
Már írtam, hogy igen, örökbeadnám... Hiszen akkor ÉL. Ha elvetetem, akkor NEM ÉL. Ha szeretem a gyermekem, akkor jót akarok neki, és az, ha megölöm, az NEM jó neki. Értem, amit mondotok, hogy szeretitek, ezért nem bírnátok a tudatot, hogy nem ti nevelitek, de ha tényleg szeretitek, nem nyírnátok tán ki...! Ha tényleg szeretitek, akkor elviselitek ezt, tudva, hogy neki így a jobb, hogy élhet.
2011. máj. 25. 23:44
 30/46 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Amit írtál a kérdésedben az teljesen helyénvaló és így lenne normális...Hogy a nő ha teherbe esett, vállalja vagy a babát, vagy ha nem teheti, akkor az örökbe adást...DE rengeteg olyan dolog van ami miatt ezt talán meg is tudom cáfolni, bár ez nem azt jelenti, hogy ezek az érvek ugyanúgy helyénvalóak...Sok sok példával tudok szolgálni csupán a környezetemben...egyik "barátnőm" 22 éves, mégis talán kb 16 éves szinten van, senkivel nem védekezik, sűrűn vált szex partnert stb stb. Nem régen azt hitték h terhes, minden arra utalt, erre kérdeztem, h most h dönt...? Ő lazán rávágta, "hát jó hogy abortusz, miért mit gondoltál?" Hiába magyaráztam neki, h azért ez nem kellene h ilyen egyszerű döntés legyen, talán kicsit gondold át...de eszébe sem jutott! Végül kiderült h nem terhes, erre jól berúgott, és megünnepelte...Másik csajnak 5x volt abortusza, pedig tartós kapcsolata van régóta, csak olyan se veled se nélküled, így ők tervezték a babát, aztán szakítottak pár hétre, addig a lány elvetette...mind az ötször, és nem sajnálta egyáltalán! Szóval, ezekkel a példákkal csak azt szeretném hangsúlyozni, hogy sok esetben az abortuszt nem fogjuk megmagyarázni...azt sem h miért teszik ezt sokan úgy félvállról, és azt sem h miért nincs bennük pici anyai ösztön sem, de meg sokszor emberség sem...Erre egyszerüen nincs magyarázat, és nem is lesz! Ezeknek a nőknek nem is jutnak el mélyebb dolgok a tudatukig, azon kívül, h "csak én számítok"...és ők soha nem szülnék meg, h esetleg örökbe adják! A másik része a dolognak viszont, h igen is vannak olyan végtelenül szerencsétlen szituációk az életben, h sajnos szükség van tényleg abortuszra, és akik így döntenek, én soha nem ítélkeznék felettük...hiszen akik fájó szívvel hoznak ilyen döntést, bizonyára nyomós okuk van rá! És életük végéig cipelik majd ezt a súlyt, ami nagyon nehéz lehet! A harmadik pedig az, hogy most tegye mindenki a szívére a kezét, az is aki végtelenül abortusz ellenes, és mondja azt hogy 14-15-16 évesen, kinek mikor...védekezés ellenére is terhességet állapítottak volna meg, még mielőtt ennyire kifejlődött volna benne az anyai ösztön, az erkölcsi normák, a lelkiismeretesség, a felelősség tudat, a dolgok mélyére látás...stb stb. akkor ki lett volna az aki megtartja a babát? Most lehet itt szó örökbefogadásról, vagy akár arról h megtartja...Gyerek fejjel még nem így működnek a dolgok és ez nem is várható el...Valószínű ha én is olyan fiatalon, vagy gyerek ésszel teherbe esek, elvetetem és ezt nem tagadom, m tudom milyen kamasz voltam...mint oly sok másik! Várom az ellenérveket is...kíváncsi vagyok ezzel kapcs én is mások véleményére, persze a kérdezőére is! üdv
2011. máj. 25. 23:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!