Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek? Tartsam meg vagy...

Mit tegyek? Tartsam meg vagy hallgassak megint a páromra? Igen és mégis hogy közöljem vele?

Figyelt kérdés

Sziasztok.Az a helyzet,hogy egy 5hónappal ezelőtt volt egy abortuszom.A párom és én egy picivel több mint egy éve vagyunk együtt.Kinn élünk külföldön és mint említettem állapotos voltam tőle,de elvetettük a babát,mert szerinte még túl korai volt és a hátterünk se lett volna meg hozzá.

Most viszont azt érzem,hogy ismét várandós vagyok.Napok óta fáradékony,aluszékony vagyok.Többször fáj a fejem illetve hányingerem is van.Nem tudom,de félek hogy megint van bennem egy pocaklakó.Nem akarom megint elkövetni életem legnagyobb hibáját,hogy elvetettem a babát,de viszont a párommal se akarok szétmenni ha esetleg ő megint nem akarná.De még azt sem tudom,hogy mondjam el neki ha csinálok holnap egy tesztet és pozitív lesz.

Kérlek segítsetek!Minden válasznak örülni fogok.Köszönöm előre is. egy 20éves nő

2011. máj. 20. 21:22
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
51%
Én abortusz ellenes vagyok, én egyszer sem vetetném el a babát. De ha többször is megteszed, akkor mind kevesebb lesz az esélye hogy később lehessen gyereked, amikor már szeretnél.
2011. máj. 20. 21:32
 12/45 anonim ***** válasza:
87%
Azt írod, szedsz fogamzásgátlót. Ha normálisan, felelősségteljesen szeded, nem lehetsz terhes. Persze ha elfelejtettél néhány szemet, nem pótoltad, szedtél esetleg más gyógyszert, gyógynövénykészítményt mellette, ami csökkenthette a tabletta hatását, akkor benne van a pakliban a terhesség.
2011. máj. 20. 21:32
 13/45 A kérdező kommentje:
nem akarok senkit bántani és igaz,hogy én kérdeztem tőletek.valóban elfelejtettem írni a legfontosabbat igenis szedek fogamzásgátlót még most is és szedtem is,kivéve az első terhesség előtt.de megbeszéltük egyelőre még nem tervezzük a babát,majd ha egy kicsit stabilabb lábakon állunk és íratunk fel fog.gátlót és szedem is.nos utolsó hát én is ettől félek,épp ezért ha most becsúszott nem akarom elveszíteni mert az előzőt is még a mai napig,sőt életem végéig bánni fogom.
2011. máj. 20. 21:34
 14/45 anonim ***** válasza:
69%
nem állmódomban sértegetni de a vélemyényem az hogy iszonyatosan felelőtlenek vagytok korainak tartjátok még a babát de a nemi élet az működik 5 havonta abortusz az kicsit dúrva 20 évesen magad is tönkre teszed lehet nem is szűlhetsz majd akkor amikor majd igazán szeretnél babát, másrészt egy emberi életet dobálsz el 5 havonta kicsit gondolkodjatok el!ha a párod meg tiltakozik ellene azon is el gondolkoznák hogy szeret e valójában
2011. máj. 20. 21:36
 15/45 A kérdező kommentje:

tudom és igazatok van.de kétségbe vagyok esve.

nincs meg hozzá még mindig a hátterünk meg ő tudom,hogy nem akarná a babát.de ha haza mennék M.o-ra anyuékhoz ott se tudnám biztositani a baba jövőjét.

amúgy Lindynette 20-nak az angol változatját szedem aminek a neve: Femodette.

nem szedtem mellette más készítményt és nem hagytam ki napokat se a tabblettából,csak egy párszor előfordult hogy egy kis idő eltolodással szedtem be.

2011. máj. 20. 21:41
 16/45 napietus ***** válasza:
83%
én a Lindynettet több mint 8 évig szedtem, semmi baj nem volt, pedig egyáltalán nem alkalmaztam semmi kiegészítő védekezést. tök biztonságos. ha igaz, amit írtál, nem lehetsz terhes. de ha nagyon aggódsz, vegyél egy tesztet!
2011. máj. 20. 21:44
 17/45 anonim ***** válasza:
44%
Azt tudtad, h bizonyos időeltolódás esetén már nem úgy hat és akkor ki kell egészíteni a védekezési módszert. Szerintem te még a szexhez is felelőtlen vagy, nemhogy az anyasághoz. Neked még szülői felügyelet alatt kellene élned.
2011. máj. 20. 21:46
 18/45 anonim ***** válasza:
66%
Tényleg ez a legfontosabb: ne ess kétségbe! Kevés az esélye, hogy terhes legyél! Bármi más is állhat a háttérben! Szerintem csinálj holnap egy tesztet..
2011. máj. 20. 21:47
 19/45 anonim ***** válasza:
75%
Könyörgöm!!!ha nincs háttér és ezzel tisztába vagytok akkor miért nem védekeztek mind 2 irányból ha tudsod hogy könnyen teherbe esel a párod meg mi az hogy nem akarja?de mikor ott tart nem mondja hogy nem akarja ugye?,tönkre teszi az életedet ne légy már buta lehet hogy többé nem lehet babád ,és hidd el akkor fog arrébb állni és éli az életét tovább neki szülhet más gyereket de te neked senki és nem bántani szerettelek volna!!!
2011. máj. 20. 21:47
 20/45 anonim ***** válasza:
83%
Igazából én nem hinném, hogy gyógyszerek esetén néhány óra olyan hatalmas bajt okozna. Ha már 1 nap kimarad, az okozhat problémát, de néhány óra.. hát azért azt nem hinném. Nekem soha nem volt belőle bajom, mindig lefekvés előtt szedtem be, és nem mindig ugyanakkor fekszem..
2011. máj. 20. 21:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!