Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik! Hogy vettétek rá a...

Kismamik! Hogy vettétek rá a párotokat, hogy legyen baba?

Figyelt kérdés
Lehet hogy nem ide kellene írnom, de hátha van itt olyan kismama akinek nehezen ment, hogy "rábeszélje" a párját a babaprojektre.Egyáltalán érdemes-e hatni rá ha magától nem szeretné akkor lehet, hogy nem is kell "erőltetni" a dolgot.Az én párom 42 éves én 28 vagyok.Nem volt még egyikőnknek sem családja.Én már nagyon szeretnék gyermeket, de apukája egy kicsit elzárkózik tőle.Hozzátartozik, hogy még csak egy éve vagyunk együtt.Mi a véleményetek?Nagyon el vagyok kenődve!!
2011. ápr. 29. 14:51
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

két utat jártam be. az egyik korábbi páromat elhagytam, mert nem akart gyereket és az idejét sem tudta megmondani, hogy várhatóan mikor fog akarni.

A férjem akart családot mindig, de valahogy amikor eljött az ideje (házasság, 3 év együttélés stb.) láttam, hogy kicsit kifarolna még. Elmondtam neki, hogy azért választottam őt, mert ebben a kérdésben azonosak az elképzeléseink, ezért ha meggondolja magát, akkor az nagyon súlyos becsapásnak minősül. Hozzátettem, hogy erre nekem csak egy válaszom lehet: gyerek lesz és aközött választhat, hogy az övé vagy másé.

igen, belátom nem a legelegánsabb megoldás.

ő is mindig azzal érvelt, hogy 100% biztos akar lenni a dolgában. elmondtam neki, hogy ez egy esetben fog bekövetkezni, ha a kezébe veszi a fiát és belenéz a szemébe. akkor majd biztos lesz a dolgában.

teljesen megértem a dilemmádat amúgy.

2011. máj. 3. 16:57
 22/33 anonim ***** válasza:
Az én párom is nehéz ügy volt, és ő is 40 évesen lett apa (én 30 voltam). Hozzáteszem, ő előttem sosem élt nővel, sosem volt mély, hosszú kapcsolata sem, ami fura, mivel a szülei 45 éve házasok. De én tudtam abból, ahogy az unokaöcsivel bánt, hogy tele van szeretettel és nagyon jó apa lesz. Ha rajta múlt volna, valszeg ma is csak laza kapcsolatban lennénk, de kezembe vettem az irányítást, és ma boldog család vagyunk, pont ahogy képzeltem. Én is rágtam a fülét, de nem erőszakosan, csak mondogattam hogy mire vágyom, de az ilyen éretlen pasiknak sajnos nagyon tele a nadrágjuk az ilyen dolgoktól. Aztán megmondtam neki, hogy abbahagyom a gyógyszert, mert ha jövőre is együtt leszünk, én már gyereket szeretnék (akkor 2 éve voltunk együtt, de még külön laktunk), és addig szeretnék kitisztulni, úgyhogy rábízom a védekezést. Ő nem védekezett, úgyhogy 2 hónap múlva pozitív lett a teszt. Láttam rajta hogy pánikol kicsit, de hát én is féltem, mindenki fél kicsit, mielőtt megszületik az első gyereke, de 1-2 hónap múlva már felfogta, hogy apa lesz, és lelkesen járt velem UH-ra . Most 10 hetes vagyok a kistesóval, akit ő is vár nagyon, és igazán megérte kicsit rámenősebbnek lennem.
2011. máj. 3. 21:33
 23/33 anonim ***** válasza:

Szia.

Erőltetni nem szabad de azt meg teheted hogy leülteted és megbeszéled vele a dolgokat vagyis inkább közlöd vele.

Mondd meg hogy te szereted és ugy érzed hogy tőle szeretnél kisbabát.ha ő nem szeretne soha akkor inkább ne raboljátok egymás idejét mert felesleges olyan valakivel élni akinek mások a tervei

2011. máj. 4. 07:45
 24/33 anonim ***** válasza:
Én amíg láttam a páromon hogy nem szeretne, nem erőltettem. aztán az lett az érzésem, hogy szeretne csak rettentően fél a felelősségtől, meg hogy milyen apuka lesz, meg hogy nincs autónk, stb... na akkor elkezdtem a támadást, és egyszercsak- korábban mint gondoltam volna, beleegyezett.... Aztán nagyon hamar összejött, most vagyok 7. hétben, és azt látom rajta, hogy lesokkolt, de nagyon örült, és nagyon aranyos velem.
2011. máj. 4. 08:20
 25/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Valószínű, hogy majd nekem is egy kicsit rámenősnek kell majd lennem!De addigis azon leszek, hogy megszilárdítsam a kapcsolatunkat, hogy könnyebben mondja majd ki, hogy babát szeretne!
2011. máj. 4. 08:54
 26/33 anonim ***** válasza:

Most sajnos nincs időm végigolvasni a válaszokat, ezért, ha ismétlek valakit, elnézést kérek érte! :)

Mi 10 éve voltunk együtt, amikor terhes lettem.

A párom 50, én 32 vagyok.

Neki már van két nagy gyereke, ezért is nem akart többet, meg "öregnek" is érezte magát hozzá. Sokáig, hónapokig ment a legen baba, úgy szeretném, meg a hát... nem tudom, lehet, hogy jó lenne, lehet, hogy nem...

MEGUNTAM!

Teherbe estem, és már nincs visszaút. Bíztam Benne, éreztem, tudtam, hogy szeret, de túl "nyápic" volt a drágám, hogy ő kezdeményezze a vadonatúj életet.

Először ki volt bukva, de már ott tartunk, hogy jön velem UH-ra...

Néha nem árt egy kis gyengéd erőszak. Persze csak akkor, ha jó erős a kapcsolat, és ezzel nem kockáztatod a kettőtök jó viszonyát, amire a baba megszületése után csak még nagyobb szükség lesz, mint eddig! :)

2011. máj. 4. 09:04
 27/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is a választ!Ahogy már írtam azon leszek hogy megszilárdítsam a kapcsolatunkat és akkor szerintem nem lesznek kétségei a babavállalást illetően.
2011. máj. 4. 09:11
 28/33 anonim ***** válasza:

Nálunk a párom még várni akart a közös gyerekkel.. Kicsit más volt a helyzet, mert neki már van 1 lánya. És őt még mindig nagyon megviseli, hogy nem lehet minden nap a lányával. Szóval biztosra akart menni, hogy a másik gyerekkel nem fog így járni. Amikor mondtam neki, hogy hülyeség, mert soha nem lehet 100%ig biztos benne, hogy örökre együtt maradunk. Erre közölte, hogyha még 4-5 évig jól megvagyunk, akkor elkezdhetjük a babagyártást. (27 éves vagyok, és már nagyon szerettem volna babát.)

Szóval olyan dolgot csináltam, amire nem vagyok büszke... Egyszerűen abbahagytam a tabletta szedését. (Erről őt nem tájékotattam.) Fél év után teherbe estem. Amikor megtudta, sokkal jobban fogadta a hírt, mint gondoltam. (Így visszagondolva számított valami hasonlóra.) 1-2 perces sokk után már el kezdte tervezni, hogy hogyan alakítsuk át a gyerekszobát. Azóta nagyon örül neki, és nagyon várja már a kis jövevényt.

Nem beszéltünk róla, hogy nem szedtem a tablettát, de pár hónappal ezelőtt kérdezte, hogy 1 gyereknél megállunk ugye? Nem tervezek többet? Mostmár megvan amit akartam, megnyugodhat-e, hogy nem lesz több "véletlen" baba? Mondtam, hogy igen, mert végülis mostmár 1,5 gyerekünk lesz. (Egy közös és a lánya) Erre mosolygott, és közölte, hogy akkor mostmár nyugodt, hogy a jövőben megfelelően fog működni a tabletta. :):)

De ebbe azért mertem belevágni, mert tudtam, hogy nincs kifogása a gyerek ellen, egyszerűen csak fél, nehogy szétmenjünk...

Azért én a beszélgetést ajánlanám. Elmondanám a helyedben, hogy nagyon szeretnél 1 gyereket, és mostmár ő is jócskán benne van a korban. Amellett 30on túl évről évre csökken a nők termékenysége, nő a genetikai rendellenesség kockázata. (lsd: Down-kór) Jó lenne, ha elmondaná, hogy ő mit akar, hogyan tervezi a jövőt, stb.

Nem kell fenyegetni, hogy szakítasz vele, vagy ilyesmi. Egyszerűen csak tudni akarod, hogy mire számíthatsz mellette.

Majd írd meg mindenképp, hogy mi lett...

2011. máj. 4. 09:29
 29/33 anonim ***** válasza:
Írok egy ellenpéldát is a minden jó, ha vége jóra, ha nem bánod. Nagyon szetetett volna a barátnőm gyereket, a párja nem, (akkor voltak 33 és 34 évesek) mert nem érezte készen magát, az kapcsolatukat sem annyira erősnek. Ezt meg is mondta. A lány ezt merőben másként gondolta. Vak volt. Abbahagyta sutyiba a tablettát, teherbe estett, de csak akkor jelentette be, amikor már elmúlt 12 hetes. A ff nagyon rosszul fogadta, hogy átverték, és becsapták. Már a terhesség alatt is rengeteget veszekedtek, majd amikor a gyerek 3 hónapos lett odáig fajult a dolog, hogy a ff el is költözött. Ma sem lakik velük, de imádja a gyereket- 6 éves-, akiről maximálisan gondoskodik, mint anyagilag, mind erkölcsileg. A Barátnőmre rá se tud nézni, aki azóta sem bocsátott meg magának.
2011. máj. 4. 09:48
 30/33 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves vagy, hogy megosztottad velem,velünk ezt a te babaprojedtedet mégha nem is vagy rá annyira büszke!!Nálunk is volt hasonló szitu.Fogigátlót váltottam és a negyedik hónap után nem akart megjönni.Azt hittük ,hogy terhes vagyok.Akkor a reakciója nem volt annyira gáz.Azt mondta ha már így alakult akkor természetesen megtartjuk, csak ő ezt nem így képzelte el.Ő majd úgy szeretné, hogy megbeszéljük és akkor nekilátunk tudatosan és nagyokat szeretkezünk a babára gondolva és hasonlók.Szóval annyira nem repdesett az örömtől, mint ahogy vártam volna.
2011. máj. 4. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!