Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik! Hogy vettétek rá a...

Kismamik! Hogy vettétek rá a párotokat, hogy legyen baba?

Figyelt kérdés
Lehet hogy nem ide kellene írnom, de hátha van itt olyan kismama akinek nehezen ment, hogy "rábeszélje" a párját a babaprojektre.Egyáltalán érdemes-e hatni rá ha magától nem szeretné akkor lehet, hogy nem is kell "erőltetni" a dolgot.Az én párom 42 éves én 28 vagyok.Nem volt még egyikőnknek sem családja.Én már nagyon szeretnék gyermeket, de apukája egy kicsit elzárkózik tőle.Hozzátartozik, hogy még csak egy éve vagyunk együtt.Mi a véleményetek?Nagyon el vagyok kenődve!!
2011. ápr. 29. 14:51
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Az apukája az a párom.Őt szoktam apának szólítani.Illetve ő szólítja magát annak.PL:gyere ide apához!!:-)
2011. ápr. 29. 15:26
 12/33 anonim ***** válasza:

Nézd, vannak olyan pasik, akik soha nem érzik magukat készen egy gyerekre, akkor sem, ha 15 évig vagy vele együtt. Én anno egy ilyenbe futottam bele. 6,5 évig vártam, de feladtam. Nekem most jön a 2.baba, ő meg 43éves és még mindíg nincs családja.

Vannak pasik, akiknek idő kell, ők viszont szóban nem zárkóznak el soha a témától. Persze ezek csak általánosságok.

Neked kell tudni, hogy a te párod milyen tipus. Eröltetni, követelőzni szerintem nem szabad, mert az késöbb nagyon csúnyán vissza üthet. Nem szokott semmi jó származni belőle. Ültesd le, mond el, hogy mi van benned, mire vágysz és nézd a reakcióját, és beszélgessetek. Többet ér, mintha ezen rágódsz hónapokig.

2011. ápr. 29. 20:03
 13/33 anonim ***** válasza:
nekem van már egy kisfiam, aki "becsúszott", az apja nagy party-fiú volt, ahogy megcsináltuk a tesztet várta, egyszer bevéreztem nagyon el is volt kenődve. Sajnos a kettőnk kapcsolata nem működött, de a fiát imádja. Azóta új párom van, és már nagyon vágyok egy kistesóra, viszont a párom nem. Azt mondta hogy épp elég ennek az egynek a hisztije, (4 éves) nem bírná, hogy még egy pici is sírjon. Meg hát nagyon sokat dolgozik. Rossz ez. Nekem még az is rossz, hogy nem akartam túl nagy korkülönbséget.
2011. ápr. 29. 22:12
 14/33 anonim ***** válasza:

én arra alig tudtam rávenni, h ne akarjon babát, de csak becsúszott, és nagyon jóóóó:)

sok sook sikert

2011. máj. 3. 12:56
 15/33 anonim ***** válasza:
Egyfolytában "rágtam a fülét" és bejött :) Ő még várt volna, ennek több mint 3 éve. Lassan szeretnék még egyet, és már adagolom is neki.
2011. máj. 3. 13:09
 16/33 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, hogy nyers leszek, nem akarlak bántani vele. De ha már rá kell venni, az régen rossz! És egy 42 éves férfit még az apukája irányít? Gondold át ezt az egészet, és szerintem még várjatok. Lehet, hogy rövid idő múlva ő áll majd elő azzal, hogy szeretne babát. Tény az, ha valamit erőltetünk, az csak rosszabb lesz. Pl. tesóm felesége nagyon szeretett volna még egy babát, és minden nap mondogatta, aminek az lett a vége, hogy egyke maradt az unokahúgom.
2011. máj. 3. 14:09
 17/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Attól félek,hogy ha nagyon sokat nyaggatom akkor megromlik a kapcsolatunk.Nem akarom hogy erőltetve legyen a babaprojekt!De tudom hogy sokat lendítene a kapcsolatunkon.Legalábbis én úgy gondolom, hogy még közelebb kerülnénk egymáshoz.De sajnos van ellenpélda is.Amikor egy viszonylag fiatal kapcsolatra bevállal a pár egy babót ahol nem teljesen rózsás a kettejük kapcsolata és végül nem tudnak megbírkózni ezzel a nagy feladattal.Én nem akarok így járni.
2011. máj. 3. 14:10
 18/33 A kérdező kommentje:
Nem az apja irányítja.Azt sokan félreértették.Az rá vonatkozik, mármint az apa szó.Mert így hívom őt, bár még nem apa.Illetve ő szereti így hívatni magát.
2011. máj. 3. 14:12
 19/33 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem üljetek le, és kérdezz rá, hogy egyáltalán szeretne-e gyereket, vagy csak azért poénkodik néha vele, hogy téged ne bántson meg. Én úgy gondolom, hogy határozott választ kell tőle kérned, mert ha esetleg ő mégsem szeretne gyereket, akkor neked ezzel tisztában kell lenned, és úgy kell döntést hoznod arról, hogy hogyan tovább. Valamint mondja el a félelmeit is veled kapcsolatban, mivel írtad, hogy úgy érzed nem biztos a dolgában. Az mondjuk mellette szól, hogy csak 1 éve vagytok együtt, én biztos ennyi idő után még nem szültem volna senkinek gyereket, akármilyen nagy is a szerelem, mert egy gyerek nem játék. Fel kell nevelni, és az jó neki ha anya, és apa neveli.

Egyébként a párom 41 éves, én 29 tavaly született egy gyermekünk, és nagyon boldogok vagyunk együtt. Mi már az elején megbeszéltük, hogy mindketten szeretnénk majd gyereket, de csak 5,5 év együtt élés után jött el az a pillanat, mikor mindketten úgy gondoltuk, hogy jöhet a baba.

Szerintem a gyerekvállalás csak közös elhatározás alapján működhet jól, mert ha erőltetni kell valamelyik fél felé a dolgot, annak soha nem lesz jó vége, és nagyon sok esetben a gyerek sínyli meg az egészet(sok ilyet láttam a környezetemben).

Sok-sok beszélgetés, és remélem meg tudjátok oldani a problémát! Sok sikert!

2011. máj. 3. 14:20
 20/33 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ.Sokmindenben egyetértek veled.Ezért nem erőltetem ezt a kérdést, hagyom egy kicsit hátha magától oldódik meg.De ha nem akkor annak is meg lesz az oka.Már beszéltünk a gyerektémáról és tudom hogy szeretne gyereket, családot.De lehet hogy nem én vagyok a megfelelő alany-szerintem.Majd az idő eldönti, hogy lesz-e közös gyermekünk.Én magamban úgy határoztam hogy augusztus körülig kap haladékot ez a kérdés.Addig nem ejtek róla szót, de akkor választ szeretnék majd kapni hogy hogy dönt erről a kérdésről.Ha akkor sem fogja tudni akkor én nem várok rá tovább.Ha most nem érzi hogy tőlem szeretne gyermeket akkor nem hiszem hogy évek múltán, amikor esetleg már kezd laposodni a kettőnk kapcsolata akkor mondja majd hogy jöhet a baby.Egy kicsi lehet hogy ultimátumként hangzik majd, lehet, de én azt akarom hogy mondja ki igen vagy nem.Szerintem ez így tiszta.Én mindig nyílt lapokkal játszok és elvárom a másiktól is.Nem szeretem ha beültetnek a hintába!
2011. máj. 3. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!