Kismamik! Hogy vettétek rá a párotokat, hogy legyen baba?
Nézd, vannak olyan pasik, akik soha nem érzik magukat készen egy gyerekre, akkor sem, ha 15 évig vagy vele együtt. Én anno egy ilyenbe futottam bele. 6,5 évig vártam, de feladtam. Nekem most jön a 2.baba, ő meg 43éves és még mindíg nincs családja.
Vannak pasik, akiknek idő kell, ők viszont szóban nem zárkóznak el soha a témától. Persze ezek csak általánosságok.
Neked kell tudni, hogy a te párod milyen tipus. Eröltetni, követelőzni szerintem nem szabad, mert az késöbb nagyon csúnyán vissza üthet. Nem szokott semmi jó származni belőle. Ültesd le, mond el, hogy mi van benned, mire vágysz és nézd a reakcióját, és beszélgessetek. Többet ér, mintha ezen rágódsz hónapokig.
én arra alig tudtam rávenni, h ne akarjon babát, de csak becsúszott, és nagyon jóóóó:)
sok sook sikert
Szia!
Szerintem üljetek le, és kérdezz rá, hogy egyáltalán szeretne-e gyereket, vagy csak azért poénkodik néha vele, hogy téged ne bántson meg. Én úgy gondolom, hogy határozott választ kell tőle kérned, mert ha esetleg ő mégsem szeretne gyereket, akkor neked ezzel tisztában kell lenned, és úgy kell döntést hoznod arról, hogy hogyan tovább. Valamint mondja el a félelmeit is veled kapcsolatban, mivel írtad, hogy úgy érzed nem biztos a dolgában. Az mondjuk mellette szól, hogy csak 1 éve vagytok együtt, én biztos ennyi idő után még nem szültem volna senkinek gyereket, akármilyen nagy is a szerelem, mert egy gyerek nem játék. Fel kell nevelni, és az jó neki ha anya, és apa neveli.
Egyébként a párom 41 éves, én 29 tavaly született egy gyermekünk, és nagyon boldogok vagyunk együtt. Mi már az elején megbeszéltük, hogy mindketten szeretnénk majd gyereket, de csak 5,5 év együtt élés után jött el az a pillanat, mikor mindketten úgy gondoltuk, hogy jöhet a baba.
Szerintem a gyerekvállalás csak közös elhatározás alapján működhet jól, mert ha erőltetni kell valamelyik fél felé a dolgot, annak soha nem lesz jó vége, és nagyon sok esetben a gyerek sínyli meg az egészet(sok ilyet láttam a környezetemben).
Sok-sok beszélgetés, és remélem meg tudjátok oldani a problémát! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!