Harmadik gyermeket bevállalni felelőtlenség?
Már kérdeztem a napokban tőletek ezzel a témával kapcsolatban de egyszerűen nem tudom,hogy a férjemet mivel tudnám megnyugtattni.
Két fiam van, egy 27 és egy 6 hós.A pocimban 5hetes a babám.
Én nagyon szeretném megtartani, el sem tudom képzelni az ellenkezőjét.
A férjem viszont retteg az anyagiak miatt.
Mindenhol azt olvasom,hogy akiknél 3 vagy több gyermek van ott nem lett sokkal nehezebb ez a dolog, sőt!
Mostanában jobban támogatják a nsgycsaládosokat...Ez tényleg így van?
Akinek van erre története kérem írja le,hogy a férjem is lásson erre élő példát!!!
Nagyon köszönöm!!
Igazából valahol még jobban meg is éri.
2 gyereknek a világon mindenhol, mindenért fizetni kell, de 3 gyerek után már járnak kedvezmények. A tankönyveken át, az ebédeltetésig elég sok mindenért.
az első évek lehetnek nehezebbek, de amint oviba vagy suliba kerülnek kevesebbet fogtok fizetni, mint 2 gyerek után.
Tankönyvtámogatás, étkezési hozzájárulás az iskolában, plusz mindenhol a nagycsaládos kedvezmény, üdülésnél, belépőknél.
Nem hiszem hogy egyszerre kell mindenkinek új ruha, meg cipő, mert azért csak örökölnek valamit egymástól. Nem? Ruhát, cipőt táskát. Még a tankönyveket is.
Anyu régen akart 3-dik gyereket mellénk, de az anyagiak miatt nem mert belevágn. 36 évesen volt benne ez az érzés a legjobban, bár akkor mi már nem kisgyerekek voltunk, hanem 11 és 16 évesek. De nem mertek mégsem, féltek, hogy nem lesz elég a pénz. Kozben ugye mi sem voltunk haj de olcsók, konyvek a suliba, étkezés stb. És ahogy teltek az évek, látta anyu hogy ahol 3 van, mennyivel kevesebbet kell fizetni a suliért egy 3 gyerekesnek mint egy kétgyerekesnek. Hiába dolgozott anyu, kevesebb jutott ránk, mint a 3 gyerekesnek. Nagyon megbánta, mert ugye neki vágya volt a 3 gyerek és mégis kifutotzt a félelme miatt az időből, és utóbb kiderült senki nem szenvedett volna hiányt semmiben, fel tudták volna nevelni.
Gondoltam ezt elmesélem neked. Én is a 3-dikon gondolkozok, egyenlőre nem merek belevágni. Bár igazából én nem is az anyagiak miatt nem merem, hanem azért mert nulla segítségem van, mindenki messze, apuka kamionozik.
Nagyon egyedül vagyok a gyerekekre.
Szóval szerintem bátran vágjatok bele, ha most nem úgy éltek, hogy a hó végére nem tudtok kenyeret venni.
15:29re reagálva, ha nálunk a férjemmel torténne valami én a két gyerekkel is éhenhalnék, hisz az én pénzem egy az egyben a banké sajnos mostmár.
De nem szabad erre gondolni, hisz ha igy indul neki az ember akkor el sem koltozik otthonrol, nem vesz fol házra hitelt stb.
Szia!
Én már az előző kérdésedre is írtam..
Nekem is két gyerekem van 27 és 6 hónapos a kicsi.
Anyagilag sok kedvezmény jár ingyen étkezés, ingyen tankönyv, több családi pótlék 16000 ft/gyerek, gyet a legkisebb 8 éves koráig + több családi adókedvezmény.
Nem tudom de én ha a te helyedben lennék megtartanám.
Valóban jelen pillanatban támogatják a nagycsaládosokat majdnem ingyen ebéd,tankönyv stb...De mi lesz ha ez a támogatás egyszer csak megszünik!Nekem 3 gyerekem van,az első házasságomból a mostaniból a két kicsi.A nagyfiam már 17 éves,igaz az ingyen tankönyv és az ebédért is "csak"50%-ot kell fizetni(nem vesszük igényben,itthon vagyok főzök).De a matek tanárt az angol tanárt és a kirándulásokat táborokat senki nem támogatja.Sőt a ruházkodást sem.Az én fiam nem egy követelődző típus,de ha havonta elmegy moziba akkor alig elég a 2000ft.Majd ha eljön az ideje a szalagavatónak,ballagásnak azt se fogja senki sem támogatni csak mi.Ne értsetek félre nem vagyok nagycsalád ellenes,és ha tehetném még egyet szülnék(hátha kislány lenne).De én már előre félek az anyagiaktól ha a két kicsi iskolás lesz.Most 3 éves és 10 hónapos.
De mindemellett kívánok nektek egészséges kisbabát és azt hogy a férjed is örüljön neki.Én a mai napig nem bántam meg a 3 gyereket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!