31 évesen felelőtlenség az integrált tesztet nem elvégeztetni a Down-kór szűrésre?
30 éves vagyok, nekem a kombinált tesztet ajánlgatták, de nem csináltattam meg.
Én úgy éreztem, hogy ha a 12. heti UH-on minden rendben van (márpedig nálam minden rendben volt) akkor ennyi idősen felesleges ezen görcsölni.
A legtöbb down szindrómás fiatal anyától születik.
De ha biztosra akar valaki menni, akkor inkébbb amnio, a tesztek csak kockázatbecslések.
Nézd meg a wikipédián fent van az alap arány, ezt osztják, szorozzák.
Ráadásul egy arány számot kapsz, mert ha 1: 2-höz az esély, ami nagyon pozitív az is azt jelenti vagy ő az az egy vagy nem. De 1:15000-hez ugyanez is vagy ő az az egy a 15 ezerből vagy nem.
Parasztvakítás az egész vizsgálat. Jó persze sokaknak, sok pénzük lesz utána. Egyébként azt sem hiszem, hogy vizsgálnak bármit is. Hiszen a Wikipédián fent vannak ezek az arányok, de egyébként írnak valamit és kész.
Max annyi az előnye, tudod mennyi volt az esély és ha Down kóros lesz a gyereked, büszkélkedhetsz mennyire kicsi volt az esély, de neked sikerült.
Egyetlen biztos vizsgálat van a magzatvíz vizsgálat. Ja és pont a Down kór az ami látszik ultrahangon, úgyhogy egy jó szonográfus ultrahang alapján megmondja (tarkóredő, csövescsontok, orrcsont)
Ugyanaz, mint a lottó
Ötöslottó
1 : 43 949 268 - telitalálat
1 : 103 410 - négy találat
1 : 1 231 - három találat
1 : 45 - kettő találat
nyilván nagyobb az esélyed a kettesre mint a telitalálatra, de egy lottószelvényből is lehet telitalálatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!