Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez nem túlzás és felelőtlenség?

Ez nem túlzás és felelőtlenség?

Figyelt kérdés
Jó tudom, hogy nem az én dolgom, minek szólok bele, de a minap nagyon meglepődtem azon, hogy hogyan nézett ki egy kismama. A városban sétált egy kb. 7-8 hónapos kismama (az biztos, hogy már elég nagy hasa volt) a barátjával/férjével karöltve sztreccs miniruhában(a mini alatt tényleg nagyon minit értek) és 10 cm-es tűsarkúban. Vagyis inkább botorkokált, és a partnerébe kapaszkodott, mert elég rossz volt az út. Nem vagyok egy begyepesedett öreglány, nem is azt mondom, hogy papucsban és egy zsákban mászkáljának, de ezt ilyen nagy hassal, terhesen "furának" találom. Vannak szép, csinos kismamaruhák és kevésbé magas cipők is, amik nem ennyire merészek és veszélyesek. Tudom, hogy a divat meg minden, de most komolyan, ha nem lett volna valaki, akibe belekapaszkodik, akkor biztos hasraesett volna. Nem hiszem, hogy bármelyik normális kismama kockáztatná azt, hogy a gyerekének baja essen. Vagy tévedek?
2011. ápr. 20. 17:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%
A ruhával nincs gond. Mindenki úgy öltözik,ahogy akar,meg teheti. Én 7hós terhesen csípőnacit hordok toppal(a hasamat azért takarja). A magassarok viszont kissé felelőtlen,bár nem tudjuk mennyire gyakorlott vagy szédelgős. Én már nem bírnék benne kényelmesen meglenni.
2011. ápr. 20. 17:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

streccs ruhát hordtam én is, útálom a "kismamaruha" nevezetű habos-babos zsákokat.

A magassarkuról meg nem tudhatod, miért volt rajta,lehet, hogy csak valami alkalomra vette fel. (és lehet, hogy féluton már rájött, hogy nem volt jó ötlet)

2011. ápr. 20. 18:08
 3/13 anonim ***** válasza:
66%
Nekem van egy ismerősöm, aki tizenéves korától csak magassarkú cipőt hord. Annyira megszokta, hogy a járása lapostalpúban bizonytalan, így ő még utolsó hetes terhesen is körömcipőben járt. Mondjuk úgy járt benne, mintha azzal a lábán született volna, soha meg se billent:)
2011. ápr. 20. 18:10
 4/13 anonim ***** válasza:
65%

Magas majdnem tűsarkú csizmában vittem végig a nagy pocakos végét a terhességnek most a télen.

Biztosan állok a sarkakon, egyszer sem inogtam meg, pedig volt hasam bőven. Sőt túlhordással minden nap kísérő nélkül, mini pakkal közlekedtem bkvztam. Mindkét terhességet magassarkúban hordtam:) Hasamnak megfelelő ruházatban.

Semmi bajunk nem lett, és nálunk még a járda sem nagyon létezik... Amúgy vagy tűsarok vagy mezítláb, a közti állapotnál 2óra és az elefántnak kisebb a bokája, mint az enyém.

2011. ápr. 20. 18:14
 5/13 A kérdező kommentje:

Most nem a sztreccsel, mint anyaggal van a gond, hanem, hogy olyan miniruhát vett fel, hogy majd a bugyija is

kilátszott. Tényleg vannak csinos kismamaruhák, pl. az egyik ismerősőm terhesen is ugyanolyan csinosan öltözik, mint a terhessége előtt, pedig nem is hord se miniruhát, se habos zsákot. Nem csak ez a két véglet létezik. A tűsarkúval meg nem lenne gond, ha az illető tényleg minden helyzetben biztonságosan hordaná, de csak a divat miatt szerintem nem éri meg.

2011. ápr. 20. 18:24
 6/13 anonim ***** válasza:
48%

Értem,mit akarsz mondani,és teljes mértékkel egyet értek!!

Nincs még olyan idő,hogy extra mini cuccban járjon az ember lánya, és nem azért a 2 ft-ért,de szerintem nem terhesen is gusztustalan ha kint van a fehérnemű!

De ha az adott kismama ilyen "felelősség teljes," ...

tényleg nincs hozzá közünk,de a hasonló jelenségeket azért megjegyzi az ember.

Üdv: 24 éves, 2 gyermekes, 19 h.km.

2011. ápr. 20. 18:35
 7/13 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem ha mindennapos nála ez a viselet,akkor egy kissé fura.De lehet hogy ezer éve nem mozdult ki sehova,ha mégis akkor is topisan,és most végre elmentek a párjával valahova,és megakarta mutatni,hogy ő még mindig NŐ,tetszeni akart a férjének...
2011. ápr. 20. 19:56
 8/13 anonim ***** válasza:
51%
Lehet hogy ilyen az ízlése, nem kell megszólni érte, nem neked kell olyat hordani őt meg nem kell nézni. Az is lehet mint írták hogy valami eseményre ment vagy jött, ahova fel kell rendesen öltözni. Én is imádom a magassarkút zavar ha nem az van a lábamon mert annyira megszoktam :)
2011. ápr. 20. 20:22
 9/13 A kérdező kommentje:

Itt nem arról van szó, hogy felvesz egy ocsmány polót és annyi. Azzal nem árt senkinek, de azzal, ha pofára esik(mivel inogva megy a magassarkúba, ami nem csoda akkora hassal már), és megüti hasát, akkor a gyereknek is árthat.

A pasi nem volt kiöltözve. Egyébként is milyen az a hely, ahol úgy lehet megjelenni, hogy ki van a fél hátsója(persze a sarkon kívül)? Miért csak így lehet nőiesen kinézni?

2011. ápr. 20. 22:16
 10/13 anonim ***** válasza:
Még mindig nem értem a bajod? Hát így öltözik. Miből gondolod, hogy elesik? Láttad, hogy elesett? Imbolyog a magassarkúban, szerintem ha esés veszély lenne nem venne fel olyan cipőt nem csak a baba miatt, de gondolom saját magát se óhajtja eltörni. Nem értem miért kell elítélni másokat egy ruha, vagy egy cipő vagy egy saját önálló döntés miatt. Értem én te az ilyen stílusú nőket elítéled, nyugi én se szeretem nézegetni őket, mert nem férnek bele a "divat" világomba, de azért hadd döntse el mit vesz fel és miben néz ki jól. A pasik meg mindig elfelejtenek kiöltözni (tisztelet a kivételnek).
2011. ápr. 20. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!