Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mire kiderült, hogy terhes...

Mire kiderült, hogy terhes vagyok eltelt 4 hónap. Boldog vagyok de mégis félek. Lehet baj?!

Figyelt kérdés
már régota terveztük a babát.én szedtem is az elevitet és közben éltem az életem,munka,stressz,dohányzás.minden ment a maga modján jól éreztem magam és a menszi is megjött.nem olyan rég rosszul lettem nagyon nagyon fájt a hasam azt hittem,hogy felfáztam elmentem a nő-dokihoz jól megviszgált és kiderült már 4-hónapos terhes vagyok.nagyon örültem de féltem is mert én végig dolgoztam cigiztem és stresszeltem ez a 4-hónapot.el is dobtam a cigit de azért agodom nehogy valami baja legyen a babának.persze hozzá teszem ez mind akaratomon kivül történt én nem tudtam,hogy terhes vagyok.de abban bizom szedtem az elevitet és talán az egy kicsit védte a babát+rengeteg gyümölcs.mit tegyek?????????,
2009. febr. 10. 11:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%

Sokan fogjak biztosan azt irni, hogy ne izgulj, mert most mar tudod, hogy babat varsz, es probaljad meg a lehetö legoptimalisabb körülmenyeket megteremteni neki... de a dohanyzason tul a sorok mögött en meg mast is erzek... Remelem nincs igazam, es "csak" a dohanyzas az aggodalmad alapja. Erdekelne, hogy az orvosoddal megtudtad-e ezt beszelni, ha igen, akkor ö mit mondott neked. Valamint az is erdekelne, hogy a mensid teljesen normalis "mennyisegu /minösegü" volt negy honapig?

Varom valaszodat, szia :)

2009. febr. 10. 11:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, szerintem nem lesz semmi baj, a hugicám végig dohányzott terhessége alatt, és egészséges lett a babája, NEHOGY FÉLREÉRTSE VALAKI, ÉS NEM A CIGI MELLETT KAMPÁNYOLOK, csak leírtam amit tudok. Az ultrahangon kiderült volna, ha a babádnak valami baja lenne... Nem eszik azért olyan forrón a kását, én 5 hetes voltam amikor kiderült, hogy babát várunk, és pont akkor voltam nyaralni egy baráti társasággal a Balcsin... gondolhatod mennyire éltünk önmegtartóztató életet, én is rettegtem, hogy nehogy valami baja legyen a Babámnak, de hál Istennek nem lett semmi gond!!! Mégegyszer nem lennék ilyen felelőtlen!!!
2009. febr. 10. 11:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
4 hónapig semmit nem vettél észre? Ezt olyan fura hallani, már lassan a hasad is növekedni kezd.... De azért gratula, és szerintem ne idegeskedj, doki biztos megnézte a babát és minden rendben van vele. Akkor neked most felgyorsulnak az események, csak 5 hónap és megszületik a babád:)
2009. febr. 10. 11:45
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Először is nyugi! Gratula a babához. Ezek után rengeteg vizsgálaton fogsz átesni, ahol megtudják állapítani,hogy minden rendben van e a kicsivel. Ha elmondtad a dokidnak hogy cigiztél a 4 hónap alatt, akkor biztosan felvilágosított a lehetséges szövődményekről. Én úgy tudom,hogy ha észre vesznek valami rendellenességet, akkor a 20. hétig megszülettetik veled a babát,persze ha bele egyezel.
2009. febr. 10. 11:45
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A stressz szerintem mindenki életében kisebb-nagyobb mértékben jelen van. Nyilván nem volt szerencsés cigizni, de ezen már nem tudsz visszamenőleg változtatni, azzal, hogy most letetted, sokat tettél az ügy érdekében. A fejlődési rendellenességek szempontjából igazából az első három hónap számít, ebből a szempontból valóban nem volt szerencsés a cigi. A komoly rendellenességek kialakulásához általában sok tényező együtt hatása szükséges, ennek csak egyik eleme a cigi. Nyilván okoz lelkiismeret furdalást a dolog, de csak abban tudsz reménykedni, hogy nem okoztál jóvá tehetlen károkat.
2009. febr. 10. 11:46
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem van egy ismerősöm aki hasonlóan járt csak ő nem dohányzott hanem fogamzásgátlót szedett. Ő is kb. 3-4hónapos volt amikor valami panasszal dokihoz ment és kiderült, hogy terhes.

Ez már vagy 6 éve volt, gyönyörű szép, egészséges kisfia született.

2009. febr. 10. 11:47
 7/12 anonim ***** válasza:

Nahát!4 hónaposan már mozog egy bébi!

Mindenesetre szívböl gratulálok és sok boldogságot Neked!

Az összes elöttem szólóval egyetértek..Még annyit tennék hozzá,hogy próbálj meg pozitivan gondolkozni:nem lehet semmi baj!Bízz ebben és mostmár a Babád legyen az elsö helyen,mind az életviteleddel és életmódoddal kapcsolatban.

Becsüld meg,hogy ekkora ajándékot kaptál! :)

2009. febr. 10. 11:53
 8/12 A kérdező kommentje:
igen nem vettem észre.nagyon jó volt a menszim és jól is éreztem magam.én nem értem rá magam figyelni rengeteget dolgoztam.és nem nővekedet a hasam mert alapbol kövér vagyok pláne a hasam jó zsiros sajnos.lehet,hogy voltak jelek de én semmit nem éreztem.
2009. febr. 10. 12:59
 9/12 anonim ***** válasza:

Először is gratulálok!! Ez lehetett ám a meglepetés!!

Szerintem ne aggódj, ne stresszeld magad már, azzal jobban ártasz magadnak és a kicsinek is! Nekem a sógornőm nagy dohányos, nekik is egészséges baba született! De az orvosod biztos tudja mit kell vizsgálni most, mivelhogy a 12.heti uh-ról lemaradtál...Most már nyugi, pihenj, amennyire tudsz, és ha vigyázol, nem lesz baj, szerintem!

2009. febr. 10. 13:04
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
na az en ismerosom is pont tegnap tudta meg, h. terhes, 3 honaposan ment el eloszor dokihoz, azt mondta, h. menstrualt egyszer.azt nem hiszem el, h. valaki nem veszi eszre h. terhes es h.normalisan verzik. a verzes biztosan mas mint egyebkent. ilyen modon akkor enis mondhatnam h. 13 hetes helyett 25 hetes vagyok
2009. febr. 10. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!