Ebben a hónapban kényszerültem munka vállalásra, egy hónap próba idős vagyok, s kiderült babát várok. Mit tegyek?
Általában a 3. hónap után szokták elmondani-addig nem is látszik, és ha nem vagy rosszul nem is tudják meg.
Próbaidő alatt elküldhetnek, hogy emiatt megteszik e, az csak az Ő jóindulatukon múlik.
Viszont ha kivárod a végét a próbaidőnek és ott maradsz,táppénzre is jogosult vagy.
Szerintem állapotosan nem nagyon fogsz állást találni, ez olyan mint kisgyerekkel keresni-ha nem rosszabb.
Én lehet, nem mondanám még el-kivárnám a próbaidő végét. És ameddig tudnék dolgozni addig maradnék, aztán táppénz. Szerintem ezt Neked kell érezni, tudni.
Egy korábbi hozzászóló igencsak félreinformált, ugyanis azt mondta, hogy légy őszinte, mert ha kiderül, akkor majd jól elküldhetnek, és akkor már nem lesz esélyed munkát találni.
A terhesség védett állapot, amely felmondási tilalmat jelent. Ha a próbaidőd lejárt.
Tehát ha a próbaidő alatt megmondod, hogy terhes vagy, akkor SZINTE BIZTOS, hogy a munkaviszonyod meg fog szűnni, ezáltal igen rossz helyzetbe kerülhetsz.
Javaslom, hogy a próbaidőt követően közöld majd a jó hírt, így beáll a felmondási tilalom, dolgozz ameddig tudsz, szülj egészséges babát, élj boldogan a családoddal :) Nagyon valószínű azonban, hogy a munkáltatód személyeskedésnek fogja venni (azért mentél oda dolgozni, hogy GYESRE legyél jogosult, te direkt át akartad őt verni, stb.) ezért jó esélyed van, hogy ahhoz a munkáltatóhoz már nem mehetsz vissza.
Persze léteznek valóban humánus munkáltatók, aki tolerálják az ilyet. Hallottam olyan esetről is, amikor próbaidő alatt derült ki, és állományban tartották az alkalmazottat. Úgyhogy vannak kivételek. Csak sajnos elég kevés :(
Nálam a pénz döntött arról, hogy mit tegyek. Nem tudom mennyire vagy rászorulva a táppénzre, gyedre, mennyit dolgoztál előtte. Járj utána, mikor milyen juttatást kapsz, én eszerint döntöttem.
Nekem 4 hónapja van munkaviszonyom, és elmentem vona táppénzre, csak nincs meg a 180 napom, így most dolgozok, inkább 17,000,-ftért 2 hónapot, hogy jogosult legyek szülésig a táppénzre.
ha dolgozni akarsz, várd meg a próbaidő végét,ha nem, azonnal elmehetsz táppénzre.
Sokmindentől függ, nem ismerjük a helyzeted, de érdemes kicsit átgondolni, hogy mivel jársz jobban.
Szia, teljesen egyet ertek a kettovel elottem szoloval.. En raadasul ugyanabban a cipoben jartam mint te. Nekem 2 honapos probaidom volt, es mar 4 hetes voltam amikor elkezdtem itt dolgozni (mondjuk csak az otodik heten csinaltam tesztet). En megvartam a probaido lejartat (1 honap tenyleg nem sok) es csak egy hettel utana mondtam meg. A pockom csak ezutan kezdett el latszani egyebkent.. szoval neked sem lesz gond. Szerintem meg ne szolj nekik, mert par honapos terhesen TUTI nem fogsz masik munkat talalni.
32 hetes kismama (aki meg mindig dolgozik es a kollegaim nem utalnak miatta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!