A barátnőm kiderült, hogy az előző barátjától terhes, már harmadik hónapja. 3 hónap után tudtommal már abortusz sem lehetséges. Mégis mit tudunk ilyenkor tenni? A gyereket természetesen semmiképp sem akarjuk megtartani.
Haver ez szopás.
Hány évesek vagytok?
Amúgy az egyik volt barátnőm mondta, h terhes mikor még nem szexeltünk, utána elmondta, h hülyéskedett de én majdnem így is szakítottam vele egy nyakleves kíséretében.
Akkor ez nem kérdés!
Csak az örökbe adás marad.
Bár én fel lennék rá készülve, hogy az anyuka meggondolja magát.
Hány éves a lány? Ha 18 éven aluli, akkor 4. hónapig engedélyezhetik az abortuszt.
Ha 18 fölött van és a 3. hónapon túl, akkor már csak különösen indokolt egészségügyi helyzetben, szóval nagyon kellemetlen a helyzet és bármi is amit tehettek brutális rizikófaktorral rendelkezik. A következő lehetőség még, hogy örökbe adjátok, ezt technikailag már most is lehet szervezni, de arra készülj fel, hogy nagyon megtöri a lányt lelkileg.
A terhességet a 12. hétig lehet legálisan megszakíttatni, ha három hónapja esett teherbe a barátnőd, akkor ebből az időből már kicsúsztatok. Indokolt esetben (pl. ha a barátnőd bűncselekmény áldozata, de úgy tűnik, ez az eset nem áll fenn) a 16. hétig lehet megszakíttatni a terhességet, ez viszont már nem a hagyományos abortusszal működik: ha a bíróság engedélyezte az abortuszt, akkor a barátnődnél megindítják a szülést, azaz meg kell szülnie az életképtelen babát. Ez a folyamat semmiben nem különbözik a szüléstől, csak a gyerek kisebb (a 16. héten, azaz a negyedik hónap végén akkora, mint egy kisebb sárgadinnye).
Nagyobb a valószínűsége annak, hogy a barátnődnek meg kell szülnie a babát. Ekkor még mindig örökbe adhatjátok (sőt, szerintem ez lenne a legokosabb, leghumánusabb megoldás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!