Kiderült, hogy terhes vagyok, de most kezdtem dolgozni pár napja. Még nem vagyok bejelentve, de kb 5 hónap múlva szeretnék elmenni a baba miatt. Így megkapom a TGYÁS-t?
Nagyjából fél évnek kell meglenni a tgyás-hoz.180 biztosított nap.Ugyanennyi kell a gyeshez is.
Amúgy ne arra apellálj,h mi lesz 5 hónap múlva.Én majdnem 5 hónaposan hegyet másztam,most h már elmúltam 5 hónapos,aktívabb vagyok,mint az első álmos trimeszterben,bár hamar elfáradok.Szerintem a 9. hónap lesz nehézkes,de ah hallottam tapasztaltabb anyukáktól,nem elviselhetetlen.Van aki 8 hónaposan egész éjjel lagziban táncol.:)Szerintem csak akkor menj el tgyásra,ha nem bírid.Viszont ha van próbaidőd,akkor a próbaidő lejárta után mondd meg a főnöknek,h babás vagy.
180 nap biztosítotti jogviszony kell a tgyáshoz é a gyedhez. Mikor fognak bejelenteni? Volt előző munkahelyed? Mikor, mennyi ideig?
Hogyha bejelentenek (tudták, hogy babát terveztek?), akkor meglesz a szükséges biztosítottságod ezen a munkahelyen is, akkor is, hogyha az 5. hónapban táppénzre mész (bár szerintem is felesleges, hacsak nincs valami baj, ugyanis pont akkor vagy a leginkább terhelhető - nekem az első 3 hónap volt a legnehezebb).
35 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!