Szerintetek hazudott a könyvelőm? Vagy tényleg több mint egy hónap szokott lenni a TGYÁS megállapítása?
Szia!
Szerintem valamit biztos takargat. Nekem ugyan munkahelyről jön a TGYÁS, de nov.24-én szültem, előtte egy héttel 17-én igényeltem a cégnél, és a következő fizetéssel dec.10-én már kaptam is.
Szia! Nem tudom, mit sumákol a könyvelőd, de én keresnék másikat. Nekem szülés előtt pár nappal járt le a GYED-em a nagyobb gyerekemre, de csak a kicsi születése után pár héttel igényeltük a TGYS-t, visszamenőleg is. Kb. két hét alatt a kezemben volt a pénz, visszamenőleg is a teljes összeg.
Az egyszeri anyaságit megigényelted? Vagy azzal is várt a könyvelőd? Mert azt csak pár hónapig lehet megkapni, de az is jár, 67 ezer, ha jól emlékszem.
Hívd fel a tb-t ahonnan kapni fogod a tgyást,szívesen megmondják,hogy beérkezett e az igénylő lapod,taj számodat kérik és nekem még azt is megmondták,h melyik napon utalják.
Táppénznél ugyanez volt nekem későn küldte be a munkáltatóm és a TB-nél mondták,h ezért nem kaptam még semmit.
A TGYÁSért nem a kincstárhoz kell fordulni, mert az OEP-hez tartozik.
És a munkáltatónak kell benyújtania, hiába töltesz le bármit is a honlapról esetleg.
De egyébként abban nem hazudott a könyvelőd, ha nem voltak meg a papírok logikusan nem tudott semmit intézni. Persze ezt közölhette volna előbb. Mert így nem keseríteni akarlak, de lehet ki is futtok a határidőből, mert szerintem 6 hónapra visszamenőleg lehet igényelni. Tehát ha még csak most adja be a papírokat, ki tudja be adta e, 1 hónap az átfutás és 6 hónapra visszamenőleg fizetnek. és neked szülés előtt 28 nappal már járt volna, tehát november elejétől.
telefonálj be az OEP-nek, hogy érkezett e a nevedre igénylés, aztán menj be a könyvelőhöz, kérd ki a papírokat és vidd be te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!