Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akkor most hogy is van ez ha...

Bogyo110 kérdése:

Akkor most hogy is van ez ha tgyás alatt felmond a munkáltató? Aláirjam vagy ne?

Figyelt kérdés
Szóval a helyzet az hogy január 19 ,.ig tápénzen voltam aztán átjelentkeztem a szülés előtt igénybe vehető tgyásra .De jan 31.-én megszünik a munkahelyem ahol dolgoztam eddig .de nem igazán értem mi jó nekem ha a felmondásomban a közös megegyezés van vagy a rendes felmondás vagy igy is ugy is jár a tgyás gyed és gyes !Mert ma a tb.-nél nem igazán tudtak nekem segiteni !Amugy a cég nem szünik meg csak a munkahely ahol dolgoztam .
2011. jan. 27. 19:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Akkor mondjon fel a munkáltató.Én nem írnám alá.
2011. jan. 27. 19:47
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen de mi van akkor ha nem irom alá ?Anyira birom hogy ezek a szerveknél senki nem tud semmit állitom eddig több segitséget kaptam itt mint a tb vagy munka központól !Szőrnyű
2011. jan. 27. 19:49
 3/12 anonim ***** válasza:

Ne írd alá. Tenni semmit sem tehetnek ellened, ettől ne félj.

Ha aláírod, akkor egyszerűen nem lesz a gyed mögött jogviszony, a következő babánál újra dolgoznod kell egy évet legalább, hogy újra járjanak az ellátások.

Mivel a munkáltatód nem szűnik meg, így a munkahelyed sem, mert továbbra is állományban maradsz, csak a munkáltatódnak kényelmesebb, ha nem kell veled bajlódni, meg nem kell állást adni, ha visszajössz.

Mivel tgyás és gyed alatt passzív állományban vagy, így a munkáltatónak nincs fizetési kötelezettsége feléd, de biztosított vagy, így akár a tesót is bevállalhatjátok, amíg otthon vagy.

Ne írj alá semmit, mert kizárólag te járhatsz rosszul.

2011. jan. 27. 19:55
 4/12 A kérdező kommentje:
felszámolás alá fog kerülni a cég uh megfog majd szünni ugyhogy valamit biztos majd alá kell irnom szerintem max nem a közös megegyezést .De ha jól értelmezem a gyed meg a tgyás igy is jár már az előző évek miatt !Ugye?jaj micsoda utvesztők esküszöm le doktorálok!
2011. jan. 27. 19:59
 5/12 anonim ***** válasza:
NEmnem, semmit ne írj alá, mert elveszíted a jogosultságodat a következő gyerek idején járó tgyásra és gyedre. Hiába számolják fel a céget, ez téged majd csak akkor érint, ha vissza akarsz menni dolgozni, de nem szabad semmit aláírni, mert abból csak neked származik károd. Egy ismerősöm is így járt, ő aláírt és most nem merik a következő babát bevállalni, mert nem lenne jogviszonya, s így egy évig dolgoznia kell, ahogy az előző is írta. A gyerek 3 éves koráig amúgy is védett munkavállaló vagy, kirúgni nem rúghatnak.
2011. jan. 27. 20:15
 6/12 anonim ***** válasza:
Majd akkor szűnik meg a munkaviszonyod, ha a felszámoló biztos teszi eléd a papírt, hogy a cég megszűnt, addig te ülj nyugodtan, babázz, és ne írj alá semmit.
2011. jan. 27. 20:28
 7/12 A kérdező kommentje:
igenis értettem!Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
2011. jan. 27. 20:46
 8/12 anonim ***** válasza:

Könyörgöm,ne írj alá semmit!! A cég úgy is fel tud mondani,ha akar,hogy postázza a papírjaidat,vagy a felszámoló majd eldönti.

De hogy Te írd alá azt,hogy kib...,anak Veled....ne már.

2011. jan. 27. 20:53
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha aláirod, nem kell végkielégitést fizetniük neked. Ha nem irod alá, akkor kell.

És valóban, ha közben lenne még egy gyerek, akkor elveszitenél minden jogosultságot. Szóval semmit alá nem irni!!!

Most nem értem, megszűnik a cég, vagy nem? Mert azt irod, csak a ti telephelyetek szűnik meg, de a cég megmarad, majd azt irod, felszámolják a céget.

De végülis tök mindegy, nehogy aláirj bármit!!! Mondjanak fel, ha akarnak. De azt csak a végelszámoló tud, a cég nem, mivel TGYÁS-on vagy, szóval el ne fogadj semmi más felmondólevelet. Ha kapsz valamit, irj, segitünk!!!

2011. jan. 27. 21:09
 10/12 A kérdező kommentje:
jan 31 akarnak felmondani és utánna felszámolás alá kerül a kft .ami ugye ki tudja meddig tart!tehát akkor értettem semit nem irok alá csak azt fogadhatom el amit a felszámoló biztos ad!de akkor igy ha jól értelmezem ha nem irok alá semmit akkor jár a tgyás meg a gyed is !még a felszámolás után is akkor max passziv lessz a tgyás meg a gyed is .ó esküszöm mire megszülök kiokosodom itt kérem szépen !Köszike nektek
2011. jan. 27. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!