Határozott munkaidejű szerződést felbonthat egyoldalúan a munkáltató, ha táppénzen vagyok?
azzal érvelnek, hogy fel kellett venni valakit helyettem, és nem akarták elfogadni a táppénzes papírom. (óra adó voltam egy iskolában, június 15ig van szerződésem)
Én úgy gondolom, hogy nem csinálhatja ezt, és nem is tervezem, hogy ebbe belemenjek...
Tudtok erről valamit?
Nem, nem bonthatja fel egyoldalúan.
A határozott idő lejártáig nem szüntetheti meg a munkaviszonyod rendes felmondással, ha terhes vagy (gondolom az vagy).
Semmit ne írj alá.
Összességében ugye munka lenne, csak táppénzen vagyok már, mert lassan itt a vége a terhességnek. Tanítottam, óraadóként, ami azt jelenti, hogy annyi fizut kaptam, ahány órát tanítottam. Tehát iskolaszünetben nincs fizu.
Tavaly még táppénzt sem fizettek, mert úgy tudták, hogy nem jár....
Május 9-től vagyok táppénzen, a héten kaptam meg az első táppénzes papírt, azt vitte be a férjem, és át sem vették... Mert hogy vettek fel új embert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!