Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Határozott munkaidejű szerződé...

Határozott munkaidejű szerződést felbonthat egyoldalúan a munkáltató, ha táppénzen vagyok?

Figyelt kérdés

azzal érvelnek, hogy fel kellett venni valakit helyettem, és nem akarták elfogadni a táppénzes papírom. (óra adó voltam egy iskolában, június 15ig van szerződésem)

Én úgy gondolom, hogy nem csinálhatja ezt, és nem is tervezem, hogy ebbe belemenjek...

Tudtok erről valamit?

2011. máj. 26. 20:31
 1/6 sumergo ***** válasza:
Fel lehet bontani, de akkor is ki kell fizetnie a béredet arra az időre, amíg a szerződés tart. Én így tudom, de azért nézz utána máshol is. Azért tudom, hogy így lehet, mert az én munkahelyemen is volt ilyen, hogy nem tudtak munkát adni a határozott szerződésűeknek, és ott ezt csinálták. 1 hónappal előbb megszűnt a munkaviszonyuk, de az arra a hónapra járó bért kifizették nekik. Gondolom nem puszta kedvességből.
2011. máj. 26. 20:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem, nem bonthatja fel egyoldalúan.

A határozott idő lejártáig nem szüntetheti meg a munkaviszonyod rendes felmondással, ha terhes vagy (gondolom az vagy).

Semmit ne írj alá.

3/6 anonim ***** válasza:
még táppénzen vagy addig nem mondhatnak neked fel., ha már visszamész akkor igen, bármikor megszüntetheti a határozott idejű szerződést
 4/6 anonim ***** válasza:
Az első igazat írt, de ez csak akkor él, ha te is beleegyezel. Egyoldalúan ez nem működik.
 5/6 A kérdező kommentje:

Összességében ugye munka lenne, csak táppénzen vagyok már, mert lassan itt a vége a terhességnek. Tanítottam, óraadóként, ami azt jelenti, hogy annyi fizut kaptam, ahány órát tanítottam. Tehát iskolaszünetben nincs fizu.

Tavaly még táppénzt sem fizettek, mert úgy tudták, hogy nem jár....

Május 9-től vagyok táppénzen, a héten kaptam meg az első táppénzes papírt, azt vitte be a férjem, és át sem vették... Mert hogy vettek fel új embert...

2011. máj. 26. 20:43
 6/6 anonim ***** válasza:
34. hetes terhes vagyok. nekem is határozott idejű a szerződésem. én is táppénzen vagyok. nem szüntetheti meg a szerződésed míg táppénzen vagy. ha vissza mész persze megteheti. A táppénzes papírt köteles elfogadni.
2011. máj. 26. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!