Gyesbe lettem terhes, köteles a munkáltató kiadni a szabijaimat ha szeretném kivenni?
Januártól kivenném a szabijaimat aztán táppénzre mennék szülésig.
Második babámat várom júl.02-re vagyok kiírva.
Mivel nem szeretnék addig gyesen maradni, ezért szeretném letölteni a szabit aztán betegszabi majd táppénz.
Kiadja vajon?
Elvileg nem köteles. Pontosabban: mivel most gyes-en vagy, ez azt jelenti, hogy a munkaszerződésed él, viszont nem dolgozol, ezt technikailag úgy kell megoldnai, hogy te fizetés nélküli szabadságot kértél a gyereked 3 éves koráig. Ezt sok helyen nem papirozzák igy le. Ha le van papirozva, akkor nem köteles "visszavenni" téged a szabik erejéig, hiszen ő felvehetett valakit helyetted erre az időre határozott idejű szerződéssel és akkor egy állásra két embernek kellene fizetnie, amit nem köteles megtenni, ha te fizetetlen szabit kértél, hát akkor maradj is azon.
Ha nincs lepapirozva, akkor nem tudom...
Ettől függetlenül egyszer úgyis ki kell adnia a szabikat, tehát ez csak megegyezés kérdése. Meg kell tőle kérdezned.
JOGILAG nem köteles.
Köszi szépen, szerdán adnak választ!
Én sem számítok rá....:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!