Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek nincs gyereke, miért...

Akinek nincs gyereke, miért javasolja olyan könnyedén az abortuszt? Teljesen el vagyok keseredve a környezetünk hozzáállása miatt.

Figyelt kérdés
Bővebben : 2 kicsi gyerekünk van. Terhes lettem a harmadikkal védekezés és szoptatás mellett. Nem terveztünk mi se több gyereket de ha már itt van, nem akartuk (akarjuk) elvetetni. Közben a család, a barátok mind kb. teljesen hülyének néznek minket. Hogy minek még egy gyerek a mai világba, meg hogy hogyan fogjuk őket elindítani az életbe stb. És persze egyetértettünk velük (hiszen mi is csak 2-t terveztünk) na de ha már itt van akkor most mondjuk le róla,csak mert szerintük hülyeség? Nem vagyunk milliomosok, de tisztességesen dolgozunk/dolgoztunk mindketten, a házunkon van hitel még de más tartozás nincs. Senkitől soha nem kértünk egy fillért se. Szóval nem az ő nyakukra vállaljuk. Miért gondolják, hogy az abortusz az olyan egyszerű móka?
2010. dec. 10. 10:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert nem érezték még milyen amikor először megmozdul a kicsi, látni amikor megszületik, hallani ahogy felsír... Amíg nem szültem engem sem foglalkoztatott a téma különösebben, de amióta megszületett a kisfiam, még a spirált is elutasítom, mert a megtermékenyített petesejtet nem engedi beágyazódni. Engem már ez is zavar lelkileg.

Meg persze könnyű más dolgában váll rángatva felajánlani, hogy feküdj kés alá, aztán meg van oldva a probléma. Bele sem gondolnak, hogy ez nem egy mandula műtét, itt egy kezdődő életet oltanak ki.

2010. dec. 10. 11:07
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
SZIA! Szerintem akik úgy vélekednek, vagy féltékenyek, hogy velük nem történik meg ez a csoda, vagy alapból rossz indulatúak.20 hetes terhes vagyok, és mindössze most lettem 21 éves, nem tudtam volna ezt a kicsi babát elvetetni, és sose tudnám, úgysem ,hogy még fősulis vagyok, és nincs se nekem se a szerelmemnek állandó állása. Nagyon sokan mondják vetesd el, mert a szüleid nyakára szülöd, meg nincs biztos lakás meg stb. De miért szülnék a szüleim nyakára, mi fogjuk őt eltartani, nem fog hiányt szenvedni, annyi hogy nem extra márkás ruhái lesznek, ami amúgy is felesleges, mivel 2 hetente, havonta kinövi őket. Ha jönni akar a kis drága akkor jöjjön, azért mert még "nincs itt az ideje" meg másoknak mi a véleménye még nem bántom a saját gyerekem. Persze mi is szeretnénk majd több babát, de sose fogom egyiket sem elvetetni, mert épp nem "jókor" jön. 21/L
2010. dec. 10. 11:13
 13/17 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz velük.Ez csakis a Ti döntésetek,életetek.Ha valaki beleakar szólni azt pedig ne hagyd!Nehogy már más döntse el,hogy vállaljál e még egy babát vagy ne.Ha megszeretnétek tartani akkor hajrá :)Szép nagy család lesztek.

34hkm

2010. dec. 10. 11:33
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

10:53-as válaszoló,hogy neked mennyire igazad van!ha azt nézzük,h az anyagiak adottak legyenek akkor nem lesz baby,ha atól tartunk,h ott maradunk a babával egyedül akkor ne vállaljunk gyereket!mindenre rá lehet fogni,h miért nincs itt az ideje a gyereknek,hi miért ne vállaljuk,stb...

én amondó vagyok,kedves kérdezö,h ahol elfér 2gyerek ott a 3.-nak is van hely és ha nagyon szeretnétek akkor meg tudjátok oldani

2010. dec. 10. 16:58
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Akár az én sztorim is lehetne... Mi végiggondoltuk, hogy tudnánk-e azzal a tudattal élni, hogy eldobtunk egy kis csodát, pont olyan édeset, mint amilyenből kettő már itt szaladgál. És megtartottuk. Kaptunk hideget-meleget. Jó bátrak vagyunk vagy hülyék? Ez volt a leggyakoribb. Elengedtem a fülem mellett. Január 10-e körül születik majd meg a kisfiam. Tudom, hogy nem lesz egyszerű, de szeretni fogjuk, és amit lehet, azt megpróbálunk megadni neki. Mások egy gyereket vállalnak és azzal sem törődnek. Nem a gyerekek száma a lényeg, hanem, hogy érzelmileg tudtok-e még adni neki valamit. Ha a válasz igen, akkor hajrá! Sok boldogságot, nagycsaládos anyuka! (EGyébként mikor valaki bőszen ajánlgatja az abortuszt, mindig az jut eszembe, mi lett volna, ha az ő anyja is így döntött volna...)
2010. dec. 10. 18:57
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenkinek elsosorban a sajat eletevel kene foglalkoznia, nem masoknak osztani az eszt. Te nem tudnad megolni (en se tudnam), akkor mas miert akarja bantani? Meg a csalad is ezt mondja - felhaborit.

A ti csaladotok, ti igy dontottetek, es szerintem nagyon boldogok lesztek. egyebkent senkinek se felhotlen az elete, az a kis csoppseg viszont egy plusz napsugar lesz nalatok. :)

Egy szo mint szaz: ne foglalkozz az ilyen 'okosokkal', hanem leld oromod a gyermekeidben. :)

2010. dec. 10. 22:00
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!! :)
2010. dec. 11. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!