Kedves kismamák, milyen Nálatok a leendő apuka hozzáállása az egészségetekhez?
Sajnos nálunk apuka nagyon aggódós....a anyagiak miatt. én még csak 22 hetes vagyok de rendszeresen elkap a rosszullét, szédülés, gyakran fáj a hasam, hát őszintén, elég satnyán kezd átállni a szervezetem a nagy változásra és egyre nehezebb a munkába bejutás + 8 óra irodai csücsülés a derékszögű széken.
Hiába mondom az apának, ő úgy van vele hogy igenis vegyek magamon erőt mert nem tehetjük meg hogy táppénzre menjek..
Mikor kértem hogy legalább tegye meg hogy behoz a munkahelyre (napi szinten rosszul leszek a bkv-n) akkoris csak magából kikelve mondja hogy értsem már meg hogy drága a benzin és bírjam ki valahogy...
Nem akarok mindig veszekedni vele de egyre nehezebb :(
Nem érti hogy itt nem csak egy nátha miatti nyűgösködésről van szó.
Tudom hogy fontos a pénz (átlag színvonalon élünk, kicsivel talán alatta) de szerintem a baba méginkább. Ő úgy látja én vagyok nyafogós és satnya szervezetű :(
Mit tennétek? Szerintetek is nekem kéne összeszorítani a fogam és bírni és bírni, és reménykedni hogy nem lesz baj?
Köszi a válaszokat mindenkinek.
Köszi a választ, a közvetlen környezetemben nem igazán van / volt kismama ezért egyedül nem nagyon tudtam eldönteni hogy én aggódom-e túl a dolgot.
Nem tudom miért nehéz a szervezetemnek a dolog, mert bár nem vagyok sem sportos, sem erős szerveztű- és tűrőképességű emberke, ám azért nem vagyok egy tespedős vagy nagyon beteges típus sem..
szóval nálam egyszerűen erősebbek a tünetek és kellemetlen velejárók. Ez még nem is volna baj ha legalább tudnék többet pihenni, lazítani.
Szia,
Neked is köszönöm a választ.
Sajnos azért aggódik, mert szeretne félre tenni még egy kicsit mire megszületik, hogy mindig legyen tartalék, csak sajnos nagyon rosszul szeretné elérni :(
Szia! Nagyon megértem a helyzetedet. Úgy látszik vannak ilyen férfiak. Sajnos az én párom is ilyen. Nehezen szánta rá magát a gyerekvállalásra is. Én megmondtam neki, ha nem lesz gyerek elhagyom. Háromszor voltam már terhes, és jól bírtam, de 3-szor el is vetéltem. Ezzel a babával a 8. hét óta itthon vagyok, mert ez volt az orvosi utasítás, DE elvárja, hogy én legyek a titkárnője, intézzem azokat a dolgait amik neki kényelmetlenek. Az elején nem akart elkísérni a vizsgálatokra, és bizony "spórolja" a benzint, ha ketten megyünk valahová, bár a munkahelyére gyakran azzal megy.
Megértelek mert én is rosszul voltam/vagyok a buszon, és szinte félek egyedül elindulni, meg fáradékony is vagyok, bár azelőtt jól bírtam a 12 órázást is, és 3X annyit kerestem, mint a párom.Sajnos minimál bérre voltam bejelentve és most a táppénzt is ebből számítják.
Nem tudom mivel bátorítsalak. Nálunk barátok, a háziorvos, a kollegái is mind figyelmeztették, hogy vigyázzon rám, s ez mégis hatásos. Keress szövetségeseket! Mutasd meg mit ír a kismama könyv!
De lassan változnak.
Sok erőt, és vigyázz magadra és a kisbabára!
Üdv. 35 hetes sorstárs
Köszönöm Nektek is a választ, úgy látom akkor többen is vagyunk akiknek nehezebbek a fizikai változások és olyan sorstársam is van akinél apuci szintén nehezebben válik igazi aggódó apukává :)
Nálunk mondják páromnak sokan hogy a baba és én vagyunk a legfontosabbak és nem a benzinpénz, de sajnos ő mindenkit csak hárított eddig hogy ne szóljanak bele mert nem az ő pénztárcájukról van szó :(( Abban reménykedek hogy talán idővel magától is kialakul benne hogy nagyobb felelősséget vállaljon értünk nem csak anyagilag, hanem egyébként is.
Nagyon köszönöm a vigasztaló szavakat és kívánok Nektek jó babavárást és egészséget!! :)
Szia!Olvasgatom itt a válaszokat,nálunk máshogy volt.Mikor kiderült hogy babát várok,már másnap nem akart engedni dolgozni,nehogy bajunk legyen.Hozzáteszem,nem volt sok pénzünk(most kezdünk helyreállni kicsit),én voltam aki menni akart még dolgozni.Kb 2 hetet dolgoztam,mikor egy vérömlenyt látott az orvos és egyből táppénzre vett.Orvoshoz és mindenhova visz,ha ő dolgozik akkor általában anyukám visz,busszal nem járok.Végül is ez a télen volt H1N1miatt.De sosem volt a pénz miatt gond,hogy én nem dolgozom,pedig tényleg hitel,rezsi minden ott van,én 48 ezret kapok igy ,ő kb 110-120 at keres.Szerintem a párodnak be kéne kicsit látni hogy most a baba a legfontosabb,nem az anyagiak.Én 32 hetes vagyok,egy hosszabb séta vásárlás kimerit,itt fáj ott fáj,
keményedek stb,szóval jönnek majd elő a tünetek,egyre rosszabb nehezebb,nem dolgozhatsz már sokáig.
Egyszerűen hihetetlen számomra,amiket olvasok!!:(
Én félidőben jöttem el táppénzre,és 3 hónapig egy fillért se kaptam (a tb ugyebár..).
Ráadásul a párom közben munkanélküli lett..lakáshitel,autóhitel,stb..gondolom ismerős.
DE soha nem vágta a fejemhez,hogy nem dolgozom,és mindig a MI egészségünk volt az első neki!
Mindig is azt mondta,hogy mindent lehet pótolni,csak az egészséget nem!
Számára én és a gyermekünk van az első helyen!Nem a pénz...
Mindig is tudtam,hogy nagyon jó ember a párom,de ez még inkább megerősített benne!
Nagyon sajnállak kedves kérdező,hogy hozzád így áll a párod! :(
Szorítok Nektek,hogy minden rendbe jöjjön,és a párod is belássa végre,hogy mik a fontos dolgok az életben!
Köszönöm a válaszaitokat, nagyon megértők és kedvesek vagytok.
Jó és nyugis babavárást és babázást kívánok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!