Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Munkanélküli kismamák! Miből/h...

Munkanélküli kismamák! Miből/hogyan szerzitek be a babaholmikat? És későbbre van már terv?

Figyelt kérdés
Én most vagyok 15hetes de már teljesen kétségbe estem az áraktól. Fogalmam sincs,h az én 28000Ft-omból meg a párom 70000Ft-jából hogyan oldjuk ezt meg. Néhány dolgot kapunk innen-onnan de,hogy mi lesz ha elkezd nőni a gyerek azt nem tudom... Ti hogyan oldjátok meg? Ja és lesz fogadott orvosotok? Vagy a szerencsére bízzátok,hogy ki lesz bent a szülésnél?
2010. nov. 17. 10:59
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem miért kell ilyen gorombán,sértően és megalázóan beszélni valakivel!Biztosan meg fogják tudni oldani a problémát!Most lehetne azt mondani,hogy menj be az önkormányzatokra és nézd meg hány magyar és hány cigány áll sorban segélyért!Engem nem zavar,hogy a cigány segélyért áll sorban de akkor a magyar miért ne tehetné meg?Magyarnak is jár!Meg nem mindenki háta mögött áll anya meg apa aki anyagilag tudja segíteni gyermekét,és nem azért mert nem akarja hanem azért mert nincs rá lehetősége!Nem kéne leszólni a kérdezőt!És annak a kedves válaszolónak igaza van,hogy ha pár héttel hamarabb azt a kérdést teszi fel a kérdező,hogy mit csináljon megtartsa a babát vagy sem biztos egytől egyig azt írjátok tartsa meg majd megoldódik minden,meg ilyen segítségre számíthat majd meg olyanra!Tényleg nem értem azokat akik így támadják szegényt!

Kedves kérdező nagyon sok erőt és kitartást kívánok és nagyon boldog babavárást!!!!Hidd el minden rendben lesz és sikerül mindent megoldanotok,az ember a gyermekéért mindent megtesz!

2010. nov. 18. 10:34
 32/45 anonim ***** válasza:
75%

Kedves utolsó! Azért nem minden fekete vagy fehér. Senki nem azt mondta,hogy mindenki mögött, aki szül gazdag szülők állnak. Nem csak szegény és gazdag létezik! Más kérdés, hogy ki mire vállalja be a babát. A kérdező szíve joga eldönteni, hogy erre az anyagi helyzetre vállal-e babát. Vállalta. Csak akkor ne panaszkodjon, ne essen kétségbe. Mert gondolom akkor is átszámolta otthon a kasszát, amikor belevágta a babakészítésbe. Ha már akkor tudta,hogy kevés lesz, akkor miért vágott bele.

Tehát nem azzal van a gond,hogy kevés a pénz,hanem, hogy közben panaszkodik. És hidd el, sajnos rengeteg kismamával találkozom, akik bár tudják,hogy rázós lesz eltartani a picit, de belevágnak, aztán már csak a panaszáradat jön, hogy minden milyen drága, nem is tudja, hogy mi legyen.

Mi egy éve házasok vagyunk, szeretnénk már nagyon babát egy éve, mégis várnunk kell még pár hónapot, hogy majd a jobb GYED-et kapjak! Pont azért, hogy ne kelljen azon gondolkodnom,hogy kihez menjek segítségért, vagy hogy meg tudom-e venni a gyereknek a drága gyógyszert, ha beteg lesz! Ettől függetlenül én nem szólom le a kérdezőt, csak nem értek vele egyet. Ha neki így jó, akkor oké!

2010. nov. 18. 11:39
 33/45 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok.

Nem azt mondtam,hogy gazdag szülők állnak az ember háta mögött.De akiknél nincs olyan szülő aki tudja valamennyivel is támogatni a gyerekét akkor annak nagyon nehéz!Az olyan akinek meg van az meg nem tudja mit jelent!

De ha bele gondolsz és nem csak te hanem akárki más is ha ebben a mai világban arra várunk,hogy anyagilag és minden téren rendben legyen akkor felejtsük el,hogy gyereket vállaljunk!Én nem azt mondom,hogy a semmire szüljön az ember mielőtt ebből félreértés lenne!De annyi féle megoldás létezik már.Nagyon sok helyről lehet segítséget kérni és az viszont nem szégyen csak van aki elítéli!

2010. nov. 18. 12:03
 34/45 anonim ***** válasza:
78%
Azért bocsi, de a kérdező olyan segítséget kapott apukájától, amit sokan nem: megkapta a házat. Más élete végéig törleszti. Úgyhogy ennyit a hátszélről.
2010. nov. 18. 13:46
 35/45 A kérdező kommentje:
Nem tudom hol olvastad,hogy panaszkodtam volna. Csak ötleteket kértem. És igen sorba fogok állni segélyért mert ahogy írta az egyik válaszoló a magyarnak is jár. És ha találok végre munkát akkor örömmel elvállalom. És,hogy még több embert felháborítsak elárulom 4 gyereket tervezünk a párommal! Persze nem rögtön de 15 éven belül. Na jöhetnek a fújolások!
2010. nov. 18. 15:10
 36/45 anonim ***** válasza:
9%

Ha valaki mondjuk 35 éves,akkor még meg is lehet érteni,hogy nem vár semmire,de hogy 23-24 éves lányok nem tudnak várni pár évet, amíg picivel jobbak lesznek a körülményeik, azt nem!

Kérdező! Panaszkodás alatt meg az értettem, hogy kétségbe vagy esve. Ezt írtad is! Meg, hogy nem tudod mi lesz! És sajnos a mai világban, ennyi bevétellel jogosan esel kétségbe!

2010. nov. 18. 15:20
 37/45 anonim ***** válasza:

4 gyereket? ez is attól függ, hogy mindenáron? tehát, ha ugyanilyen lesz az anyagi helyzetetek akkor is?

eddig nem, de lassan én is ott tartok, hogy mondjak neked egy-két dolgot. amit mégse teszek, mert megsértődnél ismét.

2010. nov. 18. 15:27
 38/45 anonim ***** válasza:
50%
Gondoltam hogy ez ilyen lesz. 4 gyerek, 1 kg kenyér 3 napra, elszomorító Fókusz/Aktív riport. Mindegy én továbbra is mindig leadom majd a kinőtt babaruhákat a vöröskeresztnél és adok párszáz forintot a gyűjtéseken, meg bébiételt vásárlok a tescós megmozdulásokon szintén a vöröskeresztnek hogy az ilyen emberek ártatlan gyermekei egy kicsivel kevesebbet nélkülözzenek. És nem az a baj hogy sorbanállsz segélyért, mert jogod van hozzá, mint ahogy mindenkinek, hanem akkor még pökhendien kijelented hogy neked lesz még nem is egy, mikor még azt sem tudod hogy azt aki a pocakodban van hogy tartod el miután kibújik. De nem baj. Amíg én, és pár éhező gyermekek iránt sajnálatot érző ember él a földön mindig meglesztek valahogy, és addig nem kell előre gondolkodnod.
2010. nov. 18. 16:22
 39/45 anonim ***** válasza:
78%

egy kicsit off, de egy kicsit kapcsolódik is:

az én férjem egyke gyerek volt, többek közt amiatt, mert a szülei nagyon alacsony keresetű emberek. de mindemellett igyekeztek neki mindent megadni, még költségtérítéses egyetemre is járt. de ezt úgy, hogy ez volt minden félretett pénzük. nagyon hálás a szüleinek, ha lett volna testvére, akkor sajnos nem futotta volna ilyesmire.

mindezzel együtt azt mondta, hogy voltak idők, amikor a szülei nagylelkűsége ellenére is csak paprikás tésztára futotta.

sajnos ez egy ilyen dolog, a gyerekvállalás be kell látnunk pénz kérdése is.

jó, hogy kell a szeretet is, de abból nem futja vacsorára.

2010. nov. 18. 16:27
 40/45 A kérdező kommentje:
Gondoltam,hogy így reagáltok. :) Aki segített annak köszönök mindent aki meg csak okoskodni tud az meg mehet melegebb éghajlatra!
2010. nov. 18. 19:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!