Munkanélküli kismamák! Miből/hogyan szerzitek be a babaholmikat? És későbbre van már terv?
Nos jöjjön a lepontozni való válasz.
Nem, nem bátor dolog bevállalni ennyi pénzre a babát, hanem simán felelőtlen.
És nem, nem azt válaszoltam volna hogy ne vetesse el a babát mert gyilkosság, hanem egyszerűen nem kellett volna teherbe esni.
ha a baba megszületik akkor több lesz.
70.000+12.000+25.000(családi+gyes)sokkal ez sem több de azért mégis több a semminél.
Első vagyok, civilben szociális munkás.
Vedd fel minél hamarabb a kapcsolatot a helyileg illetékes családsegítő szolgálattal (a védőnő tud ebben segíteni, ő gondolom, helyben van). Ott mindig vannak ruhagyűjtések, leadott bútorok, eszközök, és ha tudják, hogy Te, mint rászoruló ekkor és ekkor szülni fogsz, félre is teszik neked azokat, amik idő közben bejönnek és kellhetnek. Emellett jogosult leszel alkalmanként élelmiszercsomagra, ünnepek alkalmával a gyereketetk kaphat csomagot, gyümölcsöt, ajándékot - plusz ha nem is minden hónapban, de 3 havonta étkezési jegyet kaphattok, a gyerek születésére tekintettel igényelhettek rendkívüli, egyszeri szociális támogatást, amiből máris előrébb vagytok. ÉS ami nem mellékes, benne lesztek a rendszerben, vagyis lesznek emberek, akik tudják, mire van szükségetek, mi kellhet és ha éppen akad, akkor szólnak is.
Imádom az olyan embereket akik úgy gondolják,h akinek kevés pénze van az nem vállalhat gyereket. Aki ennyire felszínes azt csak sajnálni tudom.
Nem is tudtam,h ennyi mindent kaphatok ha jelzem,hogy rászorulok. Köszönöm a felvilágosítást!
Figyu!
Ne húzd fel magad a gazdag, eltartott, butus nőciken.
Szerintem ilyen kevés pénzekből is meg lehet oldani nagyon sok mindent. Nekem mindig azt mondták, hogy soha ne várjak a biztos anyagi javakra gyermekvállalásnál, mert akkor kicsúsznék az időből... :)
Magyar ember leleményes - meg fogjátok oldani!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!