Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tatabányaiak írnátok nekem...

Tatabányaiak írnátok nekem tapasztalatokat?

Figyelt kérdés

A tatabányai szülészeten hogyan zajlik a szülés, és az utána bent lévő napjaitok hogyan tellett ? Első babás vagyok.

24h kismama

2010. nov. 16. 22:24
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Szia erre én is kíváncsi lennék,de biztos nem fogsz unatkozni!:):) 36h kismama:)
2010. nov. 17. 12:54
 2/35 A kérdező kommentje:
Akkor te előbb fogod átélni a szülést, légy szíves mesélj majd.Sok egészséget kívánok neked és a kisbabádnak! :))
2010. nov. 17. 22:32
 3/35 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Én 14 hónapja szültem császármetszéssel Tatabányán.

Nekem kellemes csalódás volt a bent töltött 2 hét. 1 hét túlhordás miatt csak várakozás, plussz 5 nap, mikor már a kisfiam is velem volt.

A nővérek nagyon rendesek, maximálisan odafigyelnek rád. Ha várakozó állásban vagy, visznek, küldenek vizsgálatokra, pontosan tájékoztatnak. Hétközben 3x, hétvégén 1x van vizit.

Amikor én szültem, akkor a babát megmutathattuk a családnak egy ajtón keresztül, de most úgy tudom, hogy ez már nincsen, tv-ben mutatják egy adott időpontban a babákat, mert a folyosóra sokszor bementek a látogatók, huzat volt a babának. Én azzal teljesen egyet értek, h nem volt jó a folyosón megmutatni, viszont az jobb lenne ha nem egy adott időpontban lehetne csak megnézni a babókat.

A szobába sem mehetnek be látogatók, de szerintem ez is teljesen jól van így. Én szülés után nem vágytam idegen emberekre, zavaró lett volna, ha miközben a szopival próbálkozunk más ott néz....

Ha bármit szeretnék még kérdezni nyugodtan, szívesen válaszolok, nekem kellemes csalódás volt, pedig rettegtem attól a naptól, h be kell költöznöm.

2010. nov. 18. 23:14
 4/35 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Két császárom volt a tatabányai kórházban. Van orvosod? Én elégedett voltam, rendesek voltak. A babát "ablakon" mutatják meg miután megszületett, utána minden nap egyszer tévében nézhetik látogatási időben. Látogatók nem mehetnek be a szobákba. De ezeket már leírták előttem. Írj mire vagy kíváncsi, mert hirtelen ennyi jut eszembe csak.

2010. nov. 22. 22:34
 5/35 anonim ***** válasza:
100%

Igazából én hallottam jót és rosszat is hát majd meglátjuk!:)Mondjuk nekem van fogadott orvosom remélem

azért az segít!!!

2010. nov. 23. 11:33
 6/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat kismamik! :)

Nincs fogadott orvosom, se szülésznőm, de remélem így is figyelnek majd ránk rendesen.Érdekelne, hogy fájdalomcsillapítót(EDA) kérhetek-e a vajúdásnál, és be lehet-e jutni baba-mama szobába könnyen? Apukát se engedik be a babához? Rád teszik a kisbabád,születés után egyből?

2010. nov. 23. 13:33
 7/35 anonim ***** válasza:
100%

szia!3 gyermekem született itt Tatabányán,most várom a 4.-et.Egyiknél sem volt fogadott orvosom,nem mindig voltam elégedett az orvosokkkal,a szülésznőkre nincsen panaszom.

Az érzéstelenitést nem tudom,mert Én nem kértem.Sima szülésem volt eddig mindegyik,szülés után azonnal odatették a babát a mellkasomra,azután elvitték megmérni stb és újra visszahozták egy kicsit hogy megbabusgassam,aztán elviszik őket pihenni.A kismamát varrás stb után kitolják a folyosóra 1 óra megfigyelésre,,majd utánna az adott kórterembe.Rooming in-be könnyű bejutni ha van hely,sőt Én azt tapasztaltam hogy kifejezetten örülnek ha az anyuka oda kéri magát.általában fél-1 napot hagynak regenerálódni aztán ki lehet hozatni a babát vagy kihozzák maguktól és onnantól Te látod el a kicsit.igazából kórházban senki sem szeret lenni de amikor az első baba és nincsen otthon több gyerkőc akor egész elviselhető az a 4-5 nap odabent.Főleg ha még jó kis társaság is verődik össze a szobában.Ja,a szobák általában 3-4 agyasak,külön zuhanyozó-wc-vel.(legalábbis a rooming in-nél,mert Én csak ott jártam eddig)a babát a látogatóknak csak az üvegajtóig lehet kitolni,és nekik csak azon keresztül szabad megnézni(az apukának is)ha ki szeretnél menni beszélgetni a látogatókhoz akkor addig a szobatársakra kell bízni a babát,illetve ha nincsen szobatárs akkor lehet szólni a nővérkéknek és addig beviszik a babát a csecsemősök.hát röviden ennyi.ha van még kérdésed nyugodtan kérdezz!üdv 3 gyerekes 23 hetes kismama:)

2010. nov. 23. 14:01
 8/35 anonim ***** válasza:
100%
szia! Én 19 hetes vagyok, én is Tatabányán fogok szülni. Dr.Pálos Lajos az orvosom. Én is roomingos szobába szeretnék majd menni, remélem lesz hely. Az elég rossz, hogy még az apuka sem jöhet be a babához. Majd csak kibírjuk azt a pár napot. És szülésnél bent lehet? Az első babánál mindenképp van gátmetszés? Nekem első lesz.
2010. nov. 23. 17:06
 9/35 anonim ***** válasza:
100%
14:01-es vagyok.Apuka bent lehet szülésnél de mindenképpen érdeklődjétek meg hogy most mi a szokás mert volt idő amikor kértek apukától székleteredményt hogy nincs e vmi baja.Mondjuk az már régebben volt.A gátmetszés csak rajtad múlik:) illetve a szervezeteden.De ha arra gondoltál hogy itt Tatabányán hívei e a gátvégelemnek akkor határozott IGEN a válasz!Nekem mint már irtam nem volt fogadott orvosom és a másodikat illetve a harmadikat is gátvédelemmel szültem.Én azért úgy tudom ritka hogy mindez elsőnél is összejöjjön.De nem fognak mindenképpen végni,ha van rá lehetőség akkor óvni fognak tőle.
2010. nov. 23. 17:27
 10/35 anonim ***** válasza:
100%
17:16! A 2. válaszoló vagyok. Én is Pálosnál szültem és ha minden igaz, most is nála fogok, bár még nem nagyon akarok elkiabálni semmit (jövő héten megyek hozzá)Amúgy vele maximálisan elégedett voltam/vagyok. Sajnos a babákat már tényleg nem lehet megmutatni az ajtón keresztül, csak adott időben mutatják meg őket a tv-ben és aztán elviszik a csecsemősök, h te tudj a családdal pár szót váltani.amúgy a csecsemősök is nagyon rendesek. ha bármi kérdésed van írj nyugodtan.
2010. nov. 23. 22:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!