Tatabányaiak írnátok nekem tapasztalatokat?
A tatabányai szülészeten hogyan zajlik a szülés, és az utána bent lévő napjaitok hogyan tellett ? Első babás vagyok.
24h kismama
Sziasztok! Én 14 hónapja szültem császármetszéssel Tatabányán.
Nekem kellemes csalódás volt a bent töltött 2 hét. 1 hét túlhordás miatt csak várakozás, plussz 5 nap, mikor már a kisfiam is velem volt.
A nővérek nagyon rendesek, maximálisan odafigyelnek rád. Ha várakozó állásban vagy, visznek, küldenek vizsgálatokra, pontosan tájékoztatnak. Hétközben 3x, hétvégén 1x van vizit.
Amikor én szültem, akkor a babát megmutathattuk a családnak egy ajtón keresztül, de most úgy tudom, hogy ez már nincsen, tv-ben mutatják egy adott időpontban a babákat, mert a folyosóra sokszor bementek a látogatók, huzat volt a babának. Én azzal teljesen egyet értek, h nem volt jó a folyosón megmutatni, viszont az jobb lenne ha nem egy adott időpontban lehetne csak megnézni a babókat.
A szobába sem mehetnek be látogatók, de szerintem ez is teljesen jól van így. Én szülés után nem vágytam idegen emberekre, zavaró lett volna, ha miközben a szopival próbálkozunk más ott néz....
Ha bármit szeretnék még kérdezni nyugodtan, szívesen válaszolok, nekem kellemes csalódás volt, pedig rettegtem attól a naptól, h be kell költöznöm.
Szia
Két császárom volt a tatabányai kórházban. Van orvosod? Én elégedett voltam, rendesek voltak. A babát "ablakon" mutatják meg miután megszületett, utána minden nap egyszer tévében nézhetik látogatási időben. Látogatók nem mehetnek be a szobákba. De ezeket már leírták előttem. Írj mire vagy kíváncsi, mert hirtelen ennyi jut eszembe csak.
Igazából én hallottam jót és rosszat is hát majd meglátjuk!:)Mondjuk nekem van fogadott orvosom remélem
azért az segít!!!
Köszönöm a válaszokat kismamik! :)
Nincs fogadott orvosom, se szülésznőm, de remélem így is figyelnek majd ránk rendesen.Érdekelne, hogy fájdalomcsillapítót(EDA) kérhetek-e a vajúdásnál, és be lehet-e jutni baba-mama szobába könnyen? Apukát se engedik be a babához? Rád teszik a kisbabád,születés után egyből?
szia!3 gyermekem született itt Tatabányán,most várom a 4.-et.Egyiknél sem volt fogadott orvosom,nem mindig voltam elégedett az orvosokkkal,a szülésznőkre nincsen panaszom.
Az érzéstelenitést nem tudom,mert Én nem kértem.Sima szülésem volt eddig mindegyik,szülés után azonnal odatették a babát a mellkasomra,azután elvitték megmérni stb és újra visszahozták egy kicsit hogy megbabusgassam,aztán elviszik őket pihenni.A kismamát varrás stb után kitolják a folyosóra 1 óra megfigyelésre,,majd utánna az adott kórterembe.Rooming in-be könnyű bejutni ha van hely,sőt Én azt tapasztaltam hogy kifejezetten örülnek ha az anyuka oda kéri magát.általában fél-1 napot hagynak regenerálódni aztán ki lehet hozatni a babát vagy kihozzák maguktól és onnantól Te látod el a kicsit.igazából kórházban senki sem szeret lenni de amikor az első baba és nincsen otthon több gyerkőc akor egész elviselhető az a 4-5 nap odabent.Főleg ha még jó kis társaság is verődik össze a szobában.Ja,a szobák általában 3-4 agyasak,külön zuhanyozó-wc-vel.(legalábbis a rooming in-nél,mert Én csak ott jártam eddig)a babát a látogatóknak csak az üvegajtóig lehet kitolni,és nekik csak azon keresztül szabad megnézni(az apukának is)ha ki szeretnél menni beszélgetni a látogatókhoz akkor addig a szobatársakra kell bízni a babát,illetve ha nincsen szobatárs akkor lehet szólni a nővérkéknek és addig beviszik a babát a csecsemősök.hát röviden ennyi.ha van még kérdésed nyugodtan kérdezz!üdv 3 gyerekes 23 hetes kismama:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!