Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13,1 hetesen UH-n mért 3,8 mm...

13,1 hetesen UH-n mért 3,8 mm tarkóredő és hypoplasias orrcsont mennyire ad okot aggodalomra?

Figyelt kérdés
Ma voltam a 12. heti ultrahangon, ahonnan teljesen elkeseredve távoztam. Azt gondoltam, hogy minden rendben lesz, mert sem az én, sem a férjem családjában nem fordult elő genetikai betegség, jövőre töltöm a 31.életévem. Ő lenne az első babánk. A vizsgáló orvos szerint ne gondoljam azt, hogy valóban baj van, a baba nem úgy feküdt, ahogy az optimális lett volna a mérésekhez, csak negyedszeri próbálkozás után fordult át nagy nehezen a hasáról a hátára, kb. 3 óra hosszát ültünk a rendelőben a férjemmel, 15 percenként vizsgált meg újra és újra. A végén tricuspidális regurgitáció, hypoplasias orrcsont és 3,8 mm-es tarkóredő szerepelt a leletemet. Jövő héten újabb UH, másik orvossal, ott megkapom a beutalót a debreceni klinikára genetikai tanácsadásra és amniocentézisre. Járt már valaki hasonlóképpen, mint én? Nagyon kíváncsi vagyok a jövő heti ultrahangra. Köszönöm a válaszaitokat.
jan. 10. 17:09
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Nagyon drukkolok! Majd irj kedves kerdezo a 2.uh után.
jan. 11. 17:44
 22/35 A kérdező kommentje:
Mindenképp írok. Ez a várakozás a legrosszabb, csak emiatt szeretném, ha felpörögne az idő....😔
jan. 11. 21:06
 23/35 A kérdező kommentje:
Ez az ultrahang sem lett sokkal másabb...sőt, DVA kóros áramlás. Holnap debreceni klinika 3. UH, az alapján megbeszélés, remélem már aznap vagy minél hamarabb felajánlják a mintavételt magzatvízből, egyébként nem hiszem, hogy a 3. UH valamely csoda folytán mást fognak mérni.
jan. 14. 16:09
 24/35 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnalom. :(DVA mit jelent?
jan. 14. 17:31
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

24# Egy szívrendellenességet, keringési zavart. Szintén gyaki Down szindrómánál

Kedves Kérdező!

Nagyon,nagyon sajnálom a helyzetet, amiben vagytok!

jan. 14. 18:58
 26/35 A kérdező kommentje:
Megvolt ma a 3. UH is, NT:3,5, orrcsont nem látható. Genetikus szerint 1:30-hoz az esély down-szindrómára, ma CVS mintavétel történt. Hétfőn kell visszamennem az eredményért plusz újabb UH. Amennyiben negatív az eredmény a magzat szívét kell vizsgálni a továbbiakban!
jan. 15. 15:01
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor már hétfőn legalább kiderül. 1 a 30hoz soknak tűnhet, de ez 3.33% esély arra hogy gond legyen. Így viszont már elég kevésnek hangzik. Nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen és csak rátok ijeszt.
jan. 15. 15:52
 28/35 babyboom567 ***** válasza:
100%
Azért én drukkolok.Mint írtam egy előző válaszomban,a kollegamőnnek 1:6hoz értékkel született egészséges gyereke.
jan. 15. 17:09
 29/35 anonim ***** válasza:
Egyebkent ha vki megcsinalja genetikai tesztet 10. Heten, kulföldre lehet menni mütétre es szó nelkül megcsinálják. Nem kell heteket várni...nyilván nem ingyen van de ha valaki megengedheti magának legalább nem szenved hetekig még.
jan. 16. 15:43
 30/35 babyboom567 ***** válasza:
Van már valami eredmény?
jan. 20. 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!