Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13,1 hetesen UH-n mért 3,8 mm...

13,1 hetesen UH-n mért 3,8 mm tarkóredő és hypoplasias orrcsont mennyire ad okot aggodalomra?

Figyelt kérdés
Ma voltam a 12. heti ultrahangon, ahonnan teljesen elkeseredve távoztam. Azt gondoltam, hogy minden rendben lesz, mert sem az én, sem a férjem családjában nem fordult elő genetikai betegség, jövőre töltöm a 31.életévem. Ő lenne az első babánk. A vizsgáló orvos szerint ne gondoljam azt, hogy valóban baj van, a baba nem úgy feküdt, ahogy az optimális lett volna a mérésekhez, csak negyedszeri próbálkozás után fordult át nagy nehezen a hasáról a hátára, kb. 3 óra hosszát ültünk a rendelőben a férjemmel, 15 percenként vizsgált meg újra és újra. A végén tricuspidális regurgitáció, hypoplasias orrcsont és 3,8 mm-es tarkóredő szerepelt a leletemet. Jövő héten újabb UH, másik orvossal, ott megkapom a beutalót a debreceni klinikára genetikai tanácsadásra és amniocentézisre. Járt már valaki hasonlóképpen, mint én? Nagyon kíváncsi vagyok a jövő heti ultrahangra. Köszönöm a válaszaitokat.
jan. 10. 17:09
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Én csak annyit mondanék, hogy lehetőleg minél előbb legyen meg az amnio eredménye. Mert 16 hetes kor után tudtommal meg kell szülni a magzatot. Kívánom, hogy ne kelljen átélned és minden rendben legyen.
jan. 10. 18:47
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: Hiába, ha amniót nem csinálnak a 16. hét előtt...

Előtte CVS jön szóba, ahogy írtam.

jan. 10. 18:48
 13/35 anonim ***** válasza:

Elnézést a tudatlanságomért, de ezek a tricuspidális regurgitáció, és amiket írt még a kérdező azok mit jelentenek?

A tarkóredő az tisztasor.

Minden jót kívánok kérdező!

jan. 10. 20:49
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

A tricuspidalis regurgalitás szívfejlődési rendellenességre utal, visszaáramlik tulajdonképpen a co2-os vér a szívbe, a vastag tarkóredő is valószínűsíthetően egy ödéma miatt jött létre,ami az elégteken keringéstől van, szintén szívbetegségre utal. A hypoplasia hiányzó vagy részlegesen hiányos orrcsontot jelent. Ezek hármasa pedig erősen utal Down szindrómára.

Elég erős faktorok,valószínűleg ezért is vizsgálták őket órákig,hogy minél biztosabbak legyenek a dologban,mielőtt megrémítik őket.

jan. 10. 21:12
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
13, szívfejlődési rendellenesség
jan. 10. 21:17
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

12es 11es vagyok

Igen igen a cvsre gondoltam. A lényeg, hogy erősítsék vagy cáfolják meg minél előbb.

jan. 10. 21:39
 17/35 anonim ***** válasza:
Köszönöm 14-es! :)
jan. 11. 07:04
 18/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Próbálok higgadt maradni, de ebben a helyzetben rohadt nehéz, mert nem tudom kedden mi vár rám. Jómagam is egészségügyi dolgozó vagyok egyébként...reménykedem abban, hogy a debreceni utat meg lehet majd spórolni, mert ha másodszor is igazolódnak a rossz adatok időhúzásnak tartom a magzatvíz levételt vagy a bolyhos vizsgálatot, mert érzem, hogy az eredmény rossz lenne. Ez tény...még ha egy paraméter nem stimmelne akkor reménykednék, hogy hátha elmérték, de egyértelmű, hogy baj van, mivel több adat sem stimmel.......
jan. 11. 12:25
 19/35 babyboom567 ***** válasza:
Hát a magzatvíz mintavételt nem fogod tudni elkerülni, mert anélkül nem csinálják meg a terhesség megszakítást.
jan. 11. 12:50
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Ezek csak markerek, amik a rendellenesség gyanúját keltik, de nem diagnosztikus értékűek. Erre nem fognak csak úgy terhességmegszakítást engedélyezni invazív vizsgálat nélkül.

Egyik ismerősömnek 3,5-es tarkóredó mellett kétoldali jugularis cystája volt. Utánanéztem, szakirodalom alapján majdnem 60% volt az esélye a genetikai rendellenességnek, aztán megszúrták és egészséges volt.

jan. 11. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!