Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13,1 hetesen UH-n mért 3,8 mm...

13,1 hetesen UH-n mért 3,8 mm tarkóredő és hypoplasias orrcsont mennyire ad okot aggodalomra?

Figyelt kérdés
Ma voltam a 12. heti ultrahangon, ahonnan teljesen elkeseredve távoztam. Azt gondoltam, hogy minden rendben lesz, mert sem az én, sem a férjem családjában nem fordult elő genetikai betegség, jövőre töltöm a 31.életévem. Ő lenne az első babánk. A vizsgáló orvos szerint ne gondoljam azt, hogy valóban baj van, a baba nem úgy feküdt, ahogy az optimális lett volna a mérésekhez, csak negyedszeri próbálkozás után fordult át nagy nehezen a hasáról a hátára, kb. 3 óra hosszát ültünk a rendelőben a férjemmel, 15 percenként vizsgált meg újra és újra. A végén tricuspidális regurgitáció, hypoplasias orrcsont és 3,8 mm-es tarkóredő szerepelt a leletemet. Jövő héten újabb UH, másik orvossal, ott megkapom a beutalót a debreceni klinikára genetikai tanácsadásra és amniocentézisre. Járt már valaki hasonlóképpen, mint én? Nagyon kíváncsi vagyok a jövő heti ultrahangra. Köszönöm a válaszaitokat.
tegnap 17:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én csak annyit mondanék, hogy lehetőleg minél előbb legyen meg az amnio eredménye. Mert 16 hetes kor után tudtommal meg kell szülni a magzatot. Kívánom, hogy ne kelljen átélned és minden rendben legyen.
tegnap 18:47
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: Hiába, ha amniót nem csinálnak a 16. hét előtt...

Előtte CVS jön szóba, ahogy írtam.

tegnap 18:48
 13/16 anonim ***** válasza:

Elnézést a tudatlanságomért, de ezek a tricuspidális regurgitáció, és amiket írt még a kérdező azok mit jelentenek?

A tarkóredő az tisztasor.

Minden jót kívánok kérdező!

tegnap 20:49
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A tricuspidalis regurgalitás szívfejlődési rendellenességre utal, visszaáramlik tulajdonképpen a co2-os vér a szívbe, a vastag tarkóredő is valószínűsíthetően egy ödéma miatt jött létre,ami az elégteken keringéstől van, szintén szívbetegségre utal. A hypoplasia hiányzó vagy részlegesen hiányos orrcsontot jelent. Ezek hármasa pedig erősen utal Down szindrómára.

Elég erős faktorok,valószínűleg ezért is vizsgálták őket órákig,hogy minél biztosabbak legyenek a dologban,mielőtt megrémítik őket.

tegnap 21:12
 15/16 anonim ***** válasza:
13, szívfejlődési rendellenesség
tegnap 21:17
 16/16 anonim ***** válasza:

12es 11es vagyok

Igen igen a cvsre gondoltam. A lényeg, hogy erősítsék vagy cáfolják meg minél előbb.

tegnap 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!