Tarkóredő 3,7mm?!
Sziasztok! A mai nap voltunk a 12. heti genetikai uh-n (13+1 vagyok), ahol minden eredményem jó lett, viszont a tarkóredő 3,7mm. Elküldtek a Honvéd Kórházba tanácsadásra, és magzatvízvételre. Volt, akinek ilyen méretekkel egészséges babája született?
Sajnos volt már egy korai vetélésem, nagyon el vagyunk keseredve.
Most leginkább a google volt a barátom. Inkább szerencsés kimeneteleket sikerült olvasnom.
A tarkóredő mérete soha nem 100%, csak picit nagyobb az esély a gondra.
Én személy szerint ilyen esetben bevállalnám az amniot, mert nem tartanám meg, ha downos vagy beteg lenne.
Itt az a kérdés, ti megtartanátok e.
Ha van rá keret egy gyors Prena teszt is választ adhat, ha az is rosszra jön ki, az amniot mindenképp megcsinálnám, mert akárhogy is nézzük az az egyik legbiztosabb vizsgálat.
Sajnálom, hogy aggódnod kell, az is lehet, hogy feleslegesen. De ez mindig nehéz ilyenkor.
Az érték jócskán a határ felett van, így mindenképp kell még vizsgálat.
A legjobbakat kívánom, és még ne adjátok fel :) Lehet semmi baja sincs a picurkátoknak❤
Köszönöm szépen!
Mi sem tartanánk meg, ha beteg lenni. Reménykedünk a legjobbakban.
Én is sok pozitívat olvastam, sokkal rosszabb eredményekkel.
De azért az emberben benne van a félsz. :/
Én direkt a 13. hét előtt mentem, mivel a tarkóredő is nő a magzattal együtt, hogy minél kisebb legyen :)...
Az 5-össel ellentétben én prenát csináltatnék (vagy nifty, verifi, stb, anyai vérből), mivel az is genetikai vizsgálat, és szerintem eléggé megbízható. Ahol én csináltattam, 5 nap alatt meg lett az eredmény, az elég rövid idő, ha esetleg mégis gond lenne. Több mindenre szűrnek, én hinnék a negatív eredménynek (pozitív esetén meg úgyis kell magzatvíz vizsgálat). Kérdés csak az, hogy a magzatvíz vizsgálat nem szűr-e többféle betegségre, mint a prena.
3as vagyok
Én sem csináltatnék prenát. Már magyon biztonságosak ezek az invazív beavatkozások is, csak be kell tartani, amit mondanak. Az a baj, ha beteg, akkor a prenával csak az időt húzzátok. Ha mégis inkább azt csinálnátok meg akkor ajánlom a niftyt az Istenhegyiben. Pénteken viszik a vért, nekem eddig csütörtökön vették le 2x is és első alkalommal 6 nap, második alkalommal 5 nap alatt megjött az eredmény (ebben benne volt a hétvége is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!