Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13,1 hetesen UH-n mért 3,8 mm...

13,1 hetesen UH-n mért 3,8 mm tarkóredő és hypoplasias orrcsont mennyire ad okot aggodalomra?

Figyelt kérdés
Ma voltam a 12. heti ultrahangon, ahonnan teljesen elkeseredve távoztam. Azt gondoltam, hogy minden rendben lesz, mert sem az én, sem a férjem családjában nem fordult elő genetikai betegség, jövőre töltöm a 31.életévem. Ő lenne az első babánk. A vizsgáló orvos szerint ne gondoljam azt, hogy valóban baj van, a baba nem úgy feküdt, ahogy az optimális lett volna a mérésekhez, csak negyedszeri próbálkozás után fordult át nagy nehezen a hasáról a hátára, kb. 3 óra hosszát ültünk a rendelőben a férjemmel, 15 percenként vizsgált meg újra és újra. A végén tricuspidális regurgitáció, hypoplasias orrcsont és 3,8 mm-es tarkóredő szerepelt a leletemet. Jövő héten újabb UH, másik orvossal, ott megkapom a beutalót a debreceni klinikára genetikai tanácsadásra és amniocentézisre. Járt már valaki hasonlóképpen, mint én? Nagyon kíváncsi vagyok a jövő heti ultrahangra. Köszönöm a válaszaitokat.
ma 17:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem túl ígértes kombináció sajnos. Ezt persze nem azt jelenti, hogy biztosan beteg, de nem lennék nyugodt én sem, az biztos.
ma 17:19
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem javasoltak nipt tesztet amnio előtt?
ma 17:27
 3/13 A kérdező kommentje:
Nem. Rögtön a magzatvíz mintavételt mondta az orvos
ma 17:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

2.: Ilyen eltérésnél azért nem szoktak NIPT-et javasolni, mert arra nem lehet megszakítani a terhességet, ha esetleg pozitív.

Persze meg lehet csináltatni, ha a kérdező hamarabb szeretne egy kicsit biztosabb eredményt, de az amnio a biztos és kérdés, hogy érdemes-e előtte 200 ezret kidobni az ablakon.

ma 17:33
 5/13 anonim ***** válasza:
Utolsó, de meg lehet magzatvíz mintavétel nélkül is szakítani, ha az ultrahangon mért adatok indokolják. Legalábbis nálunk így volt, nem kellett magzatvizet venni. (Kérdező, nálad ne legyen ilyen probléma, csak gondoltam leírom)
ma 17:48
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

5: Ennyi alapján nem. Ha nagyon súlyos fejlődési rendellenesség van (pl. anencephalia vagy omphalocele stb.), ami ráadásul nem is feltétlenül kapcsolódik kromoszómarendellenességhez, akkor lehet.

De ilyen soft markerekre, amik csak utalhatnak gondra, de nem bizonyítják, nem lehet megszakítani.

ma 17:51
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

4es írja jól. Nincs értelme másnak csak az amnicentézisnek, a többi időhúzás.

Kérdező!

A tarkóredő egy dolog, de a visszamaradt orrcsont nem túl bíztató. Ha nincs Down a buliban, akkor is nagy a valószínűsége,hogy van valami fejlődési rendellenesség. Végtelenül sajnálom, és drukkolok az ellenkezőjének!

ma 17:58
 8/13 anonim ***** válasza:
Egyébként ilyen korán még a CVS is szóba jön, annak hamarabb van eredménye, ha gáz van, kisebb terhességi korban lehet befejezni. Az amniót a 17. hét körül csinálják és még 4 hét az eredménye.
ma 18:02
 9/13 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, bocsi, azt hittem altalanossagba irod, igazatok van.
ma 18:15
 10/13 babyboom567 ***** válasza:
100%

Én azért írok egy kis biztatást.

A kolléganőm magzatának bőven 3 feletti volt a tarkóredő,ciszták voltak a baba agyában ,veséjében, hasában,a kombinált teszt eredménye 1:6-hoz lett donw-ra. Meg is mondta a doki nekik,hogy ne reménykedjenek, olyan rossz az eredmény, hogy az amniocentézis, csak protokoll az abortuszhoz.Egészséges,okos, 10éves fia van.

ma 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!