Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12.hetesen normális ez a...

12.hetesen normális ez a rosszullét?

Figyelt kérdés
Mindjárt 12 hetes terhes leszek. Már egy hónapja annyira rosszul vagyok minden nap egész nap,hogy valami hihetetlen és úgy érzem csak rosszabb. Mostmár reggel és este/éjjel is hányok. Képtelen vagyok bárhova elmenni vagy bármit is csinálni,nehéz állva maradnom,mintha alig kapnék levegőt vagy rettentően fáradt lennék pedig lenne dolgom és hivatalba is elkell mennem. Hányinger egész nap,reflux is gyötör. Próbálok egész nap keveset eszegetni de nem segít. Fogmosástól undorodom,azonnal elhányom magam. Ha csak ételre vagy egyes tárgyakra ránézek még rosszabbul leszek. A hajsamponomtól is rosszul vagyok,még a víz illatát sem bírom. Aki ennyire rosszul volt,hogyan viselte? Én már minden nap sírok,nemtudom mikor lesz vége de úgyérzem nem megy tovább és hisztirohamot kapok. :( Tippek?

nov. 25. 19:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Kitartás! Én 18. hétig voltam hasonlóan.
nov. 25. 19:58
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is kitartást kívánok. Hasonlóan voltam. Szinte be voltam zárva. Össze vissza jött a hányás. Volt, hogy fulladásig. Első trimeszteri vérvétel is nagyon necces volt. Talán vombee-t irass hátha segít. Első hetekben segített vmennyit de később én azzal is hánytam. (Habár anélkül lehet, hogy még jobban jött volna.) 12.hét után még hetekig volt nálam sajnos rosszullét hányással.
nov. 25. 20:51
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Talán nem ennyire, de majdnem ennyire rosszul voltam az első babámmal. Nekem a legdurvább része a 14-15.hétig tartott. Ugy igazán a 20.héttől volt elviselhetőbb. A gyomrom viszont csak szülés után lett teljesen a régi.
nov. 25. 21:35
 4/19 anonim ***** válasza:
74%
9-10. Héten tetőzik a hcg, akkor a legmagasabb elvileg utána jobb lesz fokozatosan. Én "jól" bírtam, csak 7-8. Héten kezdtem rosszul lenni és nem hánytam. De második terhességnél rosszabb volt. Nekem olyan 14. Hétig tartott. Szerintem jobb lesz majd, csak még kell pár hét. Addig is kitartást. Ami nekem segített: pár korty jéghideg kóla, narancslé, fokhagymás bagett (ezen éltem), mentolos cukorka és segíthet még a gyömbér is (üdítőben is akár).
nov. 26. 01:51
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Átérzem, most mentem át hasonlón :( a hűtő ajtaját nem tudtam kinyitni, mert mentem hányni, minden büdös volt, a férjem, az otthonunk, de még a nagyobbik kislányom haja is. Kóla, fekvés segítettek, na meg az idő, nem is tudtam dolgozni. 15 hetes vagyok,kb. 2 hete érzem magam embernek, de a gyomrom rettenetes azóta is. A munkahelyemen rágózom, az is elnyomja az émelygést valamennyire.
nov. 26. 05:23
 6/19 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok vele. 10 hetes vagyok és már nagyon el vagyok fáradva az állandó hányingertől. Én nem hánytam csak öklendezek,de szörnyű,annyira várom már,hogy jobb legyen.

A terhes vitamint meg a magnéziumot nagyon szenvedve bírom lenyelni

nov. 26. 11:55
 7/19 A kérdező kommentje:

Én is már nagyon elfáradtam a rengeteg hányástól és attól,hogy semmi de semmi nem segít. Egy hónap után a mai napom talán a legjobb,nem keltem hányással és még mindig jobban érzem magam mint pl.tegnap. Tegnap meg sem tudtam mozdulni mert azonnal hányingerem volt.

Minden esetre köszönöm a válaszaitokat! Mindenkinek kitartást kívánok én is aki ebben az időszakban van. :)

nov. 26. 14:16
 8/19 anonim válasza:

Kitartást! Ugyanígy voltam mint te, a napi hányás rekordom 12(!) volt, de a napi minimum is 5-6 körül mozgott. Akkor be is kerültem a kórházba úgy 2-3 napra hogy töltsenek vissza folyadékkal és vitaminokkal. Utána jobb lett egy picit, lecsökkent napi 3-4 hányásra , viszont nem voltam képes semmire csak enni aludni és hányni, ez ment kb úgy a 6. Héttől a 17. Hétig, de nekem sajnos nem múlt ely csak csökkent a mennyiség szépen fokozatosan. Most vagyok 35-36 hetes terhes és tegnap éjjel is hánytam például, mostmár egy héten 1-2x hányok csak, viszont kínoz a reflux, a savasodás, nagyon kell figyelnem mit eszek, mert rögtön rosszabbul leszek és hányol ha nagyon sok lesz a savam. Több mint egy hónapja alig eszek cukrot, semmi paradicsomosat, semmi hagymásat, semmi zsíros tejtermékest, kenyérből is csak egyetlen egy fajtát bír a gyomrom, szóval fel van adva a lecke rendesen és egész terhesség alatt a szén hidrátot kívántam, mostmár tudok enni sajtot és csirkemellet, tejet ilyesmit de az elején ezek sem mentek le, vagy rögtön vissza is jöttek, volt olyan hogy felét az ételnek megettem, visszajött és utána megettem a másik felét és az is visszajött rá 2-3 órára...

Sajnos túl kell esni rajta, én is el voltam keseredve de tartotta bennem a lelket hogy lesz egy szép kisbabánk, te is próbálj meg erre koncentrálni! És próbálj meg sokat aludni ameddig ennyire rosszul vagy, nekem az volt a megváltás mert olyankor nem éreztem semmit. El fog múlni, kitartást még egyszer!!

nov. 28. 11:23
 9/19 anonim válasza:
Utolsó vagyok, nekem a kóla volt az egyetlen ami segített és hozott némi enyhülést egész terhességem alatt
nov. 28. 11:27
 10/19 anonim válasza:

Szia!

Én most vagyok a 9. hétben, nekem pár napja kezdődött a rosszullét.

Ennyire nem vészes, mint neked, de kb. folyamatos émelygés, hányinger, ha eszek valamit, még ha csak pár falat, utána úgy érzem kidurranok, feszít, fáj a hasam és a gyomorszájam...ha nem eszek meg azért fáj.

A magneB6 ideig óráig segít, aztán kezdődik elölről.

Jajj, és állandóan büfögnöm kell, irtó kellemetlen.

Remélem nem tart ez sokáig, sokszor felkelni sincs kedvem... Első kislányommal semmi tünetem nem volt az egész terhesség alatt, most viszont szenvedek.

dec. 4. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!