Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miket csináltatok a szülés...

Miket csináltatok a szülés utáni időszakban a kórházban?

Figyelt kérdés

Az első lányomnál a férjem reggel bejött hozzánk és este ment haza.

Most a második gyermekemnél ez nem feltétlenül lesz így, hiszen itt van a kislányom akivel majd lennie kell.

Ti mivel foglaltátok el magatokat bent abban a pár napban?

Tudtatok pl nyugodtan olvasni ha többen voltatok egy szobában?

Mihez lehet kezdeni bent? Császáros leszek,mászkálni sem sokat tudok majd.

nov. 17. 14:45
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
85%

#17 szóval a szobatarsadon vezetted le a dühöt, pedig nem miatta nem tudtál pihenni, hanem a nővérek és a takarítók miatt.

Gondolom azért is a szobatarsad a hibás mert nem tudtak ülni meg feküdni sem.

Fúha, ha mellettem feküdtek volna elkuldtelek volna melegebb éghajlatra..

Miattatok stresszel sok anyuka amikor nincs csendben a babája, mert mindig van egy hozzád hasonló bunkó.

Remélem a te gyereked végig csendben volt, és a napok alatt nem zavart másokat a sírással

nov. 18. 10:03
 32/53 anonim ***** válasza:
78%

Egyebkent 10 bababol 9 uvolt, ezen mi olyan meglepo? Mi mast csinaljon szegeny 1-2 napos baba? Vilagarol nem tud meg.

En amikor eloszor bent voltam 5 napig (meg nem szultem), delutan jott egy fiatal friss anyuka szobatarsnak, masnaptol majdnem egesz nap bent volt a babaja velunk, nyilvan sirt ejszaka is tobbszor, amire felebredtem. De ez termeszetes dolog, nem zavart. Amikor megszultem, akkor meg az en babam uvoltott.😀 ez ilyen.

nov. 18. 10:16
 33/53 anonim ***** válasza:
100%

Én is Pécsen szültem, nekem is felajánlották egyszer, hogy elviszik, pihenjek picit, de nem lett volna szívem szegénykét átadni, hogy másnál sírjon. Otthon úgysincs neki más, ahogy a 30-as is írja, inkább próbáltam kitalálni, hogy mit csináljak és előbb-utóbb sikerült is megnyugtatni.

Engem az jobban zavart, hogy az egyik kedves szobatárs órákig volt távol, hol a rengeteg rokonnal találkozott, hol cigizett-energiaitalozott, közben meg a babája ott sírt, az enyémet is felébresztette és próbálhattam tandem nyugtatni a két gyereket. Néha egy másik szobatárs is beszállt, akinek a koraszülött osztályon volt a 28. hétre született babája… szegényt úgy sajnáltam, hogy nyugtathatja itt más babáját míg az övét kb még a kezében sem tarthatta.

nov. 18. 10:22
 34/53 anonim ***** válasza:
94%

"Mellesleg Pecsen,hal istennek,elvettek a siros babakat egy ido utan."

Mi az, hogy elvették? Odament a nővér és elvette az anyától a saját gyerekét?:D

Ne haragudj, de ilyen nincs.

Mellesleg, imádom, hogy a kórházi napok alatt pár intézményben úgy viselkednek a szülőkkel, mintha nem ők lennének a gyerek legközelebbi hozzátartozói, csak valami két lábon járó inkubátorok... De ahogy hazamennek, onnantól anyuka oldjon meg egyedül mindent, mert ha nem, sz_r anya és minek szült.

nov. 18. 11:01
 35/53 anonim ***** válasza:
100%
#29 Gondoltam, hogy megmagyarázod. Ez nem változtat semmin, legközelebb szülj magán intézményben és akkor nem lesznek ilyen "problémáid"! Eszem megáll! 🤦🏻‍♀️
nov. 18. 12:26
 36/53 anonim ***** válasza:
100%

Reggel császároztak, aznap elég rosszul voltam, nem is akartam csinálni semmit, mentek a gyógyszerek, néha ránéztem a telefonomra, de nem érdekelt pár perc után. Másnap hajnalban állítottak fel, akkor kaptam meg a babát is. Onnantól kezdve a túlélésre játszottam. Röviden: iszonyat kényelmetlen ágy, rémálom volt a felkelés/lefekvés, semmi kapaszkodó,a lábam nem ért le a földre az ágyról, egy szék nem volt a kórteremben, semminek még csak nekidőlni sem tudtam, két napot ültem friss sebbel az ágy szélén támasztatlan háttal, levegőbe lógó lábbal, azt hittem beszakad a hátam. Nálunk látogató nem jöhetett be a szobába. Közben persze próbálj szoptatni meg ellátni a babád...

A szobatársakkal beszélgettünk, kb.ennyi. Alig vártam hogy kiszabaduljak onnan.

nov. 18. 14:56
 37/53 anonim ***** válasza:
100%

“Mellesleg Pecsen,hal istennek,elvettek a siros babakat egy ido utan. Es mindenkivel hozattak be cumit is.“

Én is Pécsen szültem, nekem 2 óra után visszahozták, hogy nagyon sír, csináljak vele valamit, megmutatták a pelenkázást, és magamra hagytak. A szülésfelkészítőn még azt mondták, nyugodtan adjuk le a babákat, legalább az első este, hogy tudjunk aludni, hát ehhez képest aki leadta, arra elég csúnyán néztek. Fél ötkor született, 23:30kor állítottak fel először a császár után, akkor elvitték, 2-kor hozták vissza, és utána legközelebb vizitre vitték el, majd vissza is kaptam azonnal, legközelebb az éjszakás nővér vitte el, mert már sírtam a fáradtságtól, kimaradtak pillanatok/percek, de a lányom csak a kezemben nem sírt. Nem mertem vele aludni, mert nem a fal mellett volt az ágyam, és féltem, hogy leesik. Meg persze közölték is, hogy eszembe se jusson, mert ha leesik, és betörik a feje, én leszek a felelős.

Aki cumit adott, azt is megszólták. Segíteni mondjuk egyik se tudott érdemben. Ellenben kétszer is megtömték tápszerrel a vizitek alatt, holott volt tejem, és ő sem veszített a súlyából jelentős mennyiséget, 3 naposan már meghaladta a születési súlyát. Akkor mondjuk legalább tudtam miért sírt…tele volt levegővel szerencsétlen, akkorákat büfizett, hogy csak lestem.

nov. 18. 21:06
 38/53 anonim ***** válasza:
0%
Pedig de,elvettek tole a noverek, es cumit is apukaval hozattak be,aki nem hozott. Az enyemet is elvittek,h tudjak pihenni. Teljesen rendben volt igy. Elso nap en kivenni se tudtam,csak fekudtem. Dajkalhatod 20 evig utana, nem tudom mit van ugy mindenki oda ettol. Es de az orzoben mind nyugodt volt, a szobaban meg visitott mind mikor en voltam. Senki nem nezett csunyan,volt aki egesz estere leadta, de a szobatarsam hazament a 2.nap hajat kosott meg szuletesnapja volt a kozepso gyereknek es bent maradt fel napig a gyerek. Kikerovel kiment. Utana visszafekudt. Ehhez mit szolsz. :D kepzeld,elt a gyerek es azota is el, latom fb on. Nem kell azt hinni,ha nincs az anyanal, eletben sem marad. :D A mellettem levo roma lanyka szinten kiment egy fel napra , mert neki gyamugyes papir kellett, nagymamat megbizni,h hazavigye a babat.
nov. 19. 12:19
 39/53 anonim ***** válasza:
84%

“Dajkalhatod 20 evig utana, nem tudom mit van ugy mindenki oda ettol“

😳😳😳😳

Szülés után annyira eufóriában voltam a kórházban, hogy ha vizsgálni jöttek be a picit, akkor is ott voltam mellette. El nem tudom képzelni, hogy odaadjam idegeneknek, mert én durmolni akarok inkább egyedül…

De ja, a romák, meg a tinglitangli felelőtlen anyák a jó példa, igazad van. Nem csoda, hogy sírt melletted a saját gyereked is.

nov. 19. 13:50
 40/53 anonim ***** válasza:
100%

39es pont ezt akartam írni.

38as, Sejtem mostmár mi is itt a helyzet veled. Nincs is több kérdésem. :) Mondjuk sejthető volt ez a szint már. A másik gyerek hajmosása szülés után mikor ott van a pici, aki eddig benned volt és csak anyára számíthat az bizony elengedhetetlen fontos. Nagyooon fontos. Gondolom milyen zsákfalu lehet ez.

nov. 19. 18:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!