Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vérzés terhesség alatt...?

Vérzés terhesség alatt...?

Figyelt kérdés

10 hetes terhesség, semmi görcs vagy fájdalom de csak úgy kb 10 percig véreztem..

Ma reggel ugyanúgy rosszullétek, hányás mint eddig

Köszönöm szépen 🫶🏼

nov. 16. 11:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor irány az orvos. Lehet hematóma.
nov. 16. 11:34
 2/11 A kérdező kommentje:
Lehet buta kérdés de az mi? Sok helyen látom hogy írják de fogalmam sincs mi az..
nov. 16. 11:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pont 10 hetesen volt ez, folyt az élenkpiros vér, a méhlepény széle érte a méhszájat, picit levált.
nov. 16. 11:36
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Google a barátod....

1. találat:

Terhesség alatti hematóma

Terhesség során a méhlepény rétegeiben is kialakulhat hematóma. Gyakran ez lehet az oka a pecsételő vérzésnek, amit sok nő a terhesség első időszakában tapasztalhat. Ez azonban nem mindig derül ki egyértelműen, ugyanis ha a hematóma kicsi, úgy a vérzéssel hamar távozik, vagy pedig felszívódik. Nem minden esetben okoz vérzést a méhen belüli hematóma, ám a rutin ultrahang vizsgálatokon észre szokták venni. A teendőket tekintve lényeges, hogy mekkora a hematóma és pontosan hol található. Az esetek többségében csak megfigyelés alatt tartják, hogy növekszik-e, ugyanis ezzel nem igazán lehet mit tenni, azon túlmenően, hogy a kismamának szigorú ágynyugalom szükséges. Szerencsére többségében minden gond nélkül elmúlik és nincs szükség műtéti beavatkozásra sem, azonban előfordulhat a méhlepény leválása, ami már egy komoly probléma, hiszen vetéléshez vezethet. Ugyanakkor fontos, hogy a terhesség során tapasztalt bármekkora mennyiségű vérzéssel feltétlenül orvoshoz kell fordulni!

nov. 16. 13:47
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia , nem akarlak felizgatni vagy esetleg stresszelni csak őszintén válaszolok . Az első terhességem alatt én sem fordítottam nagyobb figyelmet erre , mert úgy gondoltam hogy ez normális , viszont így kezdődött a vetélés . Később enyhébb görcsökkel , ami egyre csak fokozódott . Látogass minnél hamarabb el a nőgyógyászodhoz .

Könnyű babavárást!

nov. 17. 09:17
 6/11 anonim válasza:
0%
Valaki nem hív ilyenkor mentőt rögtön amúgy ezt nem is értem?
nov. 17. 22:50
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

6, miért hívnának mentőt?

Az arra van, hogy életveszélyes, komolyan sérült embereket szállítson, nem némileg verző terheseket.

nov. 18. 06:51
 8/11 anonim válasza:

Hát belőlem kijött vagy fél liter vér és hívtam őket, mert nem bírtam megmozdulni sem, nem azért, mert nem bírtam, hanem azért, mert akkor még jobban jött a vér.

Rögtön bevittek a kórházba és bent is fogtak.

nov. 18. 09:09
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
8-as jó, de akkor a tied azért más eset, mint a kérdezőé. Én is csak egy kicsit véreztem 6-7 hetesen, nem fájt meg semmi, nyilván nem fogok mentőt hívni, de az se volt kérdés, hogy elmegyek-e orvoshoz. Nálunk a nőgyógyászati szakambulanciára kell ilyen esetben menni, nem tudom máshol, hogy van ez.
nov. 18. 09:30
 10/11 A kérdező kommentje:

Kedves 6-os hidd el ha ömlött volna a vér belőlem nem itt kérdezgettem volna hanem egyből mentem volna kórházba.. de csak 10 percig véreztem fájdalom nélkül, és az óta is megvannak a terhessegi rosszullétek...

de most megyek a nőgyógyászhoz remélem mindent rendben talál

Köszönöm mindenkinek

nov. 18. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!