Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukor a harmadik...

Terhességi cukor a harmadik trimeszterben?

Figyelt kérdés

Ma voltam a kötelező 30.heti ultrahangon. 31 hetes vagyok most.(34 hetesnek mérték a magzatot)

Voltam 29hetesen 4D ultrahangon ,ott a hölgy mondta ,hogy nagy baba 32hetesnek felel meg.

Nem foglalkoztam vele a párom magas,a lányom is nagy súllyal született ,gondoltam ez a baboca is majd nagy lesz.

Nem tetszett ma az ultrahangon az orvosnak,hogy jóval nagyobb a baba.

Cukrom rendben ,de beutalt jövő hétre a kórházba emiatt ,hogy nézzék a cukrom,mert szerinte ingadozik és ezért lehet nagy a baba.

A kérdésem .

Volt valakinek ilyen higy a harmadik trimeszterben volt rossz a cukra??

Én nem érzek semmi tünetet,hogy cukros lennék .

Ebből lehet baja a babának?

Előbb fog érkezni a méreteinek megfelelően vagy hagynak a 40.hétig?

#terhesség #terhességi cukor #Előbbjönneababa?
nov. 8. 16:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is mindig nagyobb volt a kislanyom 2 héttel legalább. Nekem nem szóltak érte a cukrom is rendben volt.

Hamarabb jött az tény, de nem azért, mert nagyobb volt, hanem más miatt .

Ismerősömnek is végig nagyobb volt 3 héttel indítani kellett neki a szulest. Szóval nem mervado hogy mekkora a baba

nov. 8. 16:37
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
A 2. babával a 36. héten küldött el a nőgyógyász cukor profila, mivel az elsővel gdm-es voltam. Innentől szülésig napi 3x1 egység inzulin és hetente diabetológiai látogatás volt (meg 1 éjszakára be kelletz feküdnöm az elején), pedig csak 1 érték lett 8,2. Na meg indították a kiírt napon. Nekem is azt mondták hogy vagy nagy lesz vagy előbb születik - 3650g lett. Nem volt semmi tünete sem ennél, sem az előző terhesség alatt, diétát kb 2 hétig tartottam, az a féle ember vagyok aki csak pár kaját eszik meg, a többitől rosszul vagyok, szóval... Mindenki egészséges. (az első baba 3220g volt úgy rémlik)
nov. 8. 17:14
 3/7 A kérdező kommentje:

Nekem az első baba is nagy volt és most azt mondták lehet azért mert akkor is ez a probléma állt fent,de egyszer nem mondták ,hogy baj lenne a baba súlyával.

Most ezért lepett meg és őszintén nagyon megijedtem,nehogy baja legyen,hogy nem lett észre véve.

Az elsőt se tudtam megszulni a súlya miatt biztosan őt se fogom tudni,csak az is érdekelt,hogy ilyenkor mi van ,hagyják tovább menni 40hetig és akkor nagy baba lesz vagy megszülesztik egy bizonyos sulyig .

Ha 31 hetesen 34hetesnek felel meg akkor 34 hetesen 37hetesnek fog?!

Most fog még csak beindulni a súly gyarapodas

nov. 8. 18:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem jó volt a terhelés, de 31.héten csináltattak egy kontrollt, ami már nem lett jó. Akkor még megfelelő méretű volt a babám, bár felső határon. Nem kellett semmilyen diétát tartanom, csak kerülni a cukrot és jobban odafigyelni, gyógyszert se kaptam. Minden mérés rendben volt. A kórházban mégis paráztattak, mert a babám egyre többel volt átlag fölötti. Indítani akartak a 39.héten. Végül 40hetesen hosszú vajúdás után császár lett. A súlya 4 és fél kiló fölött volt. Teljesen egészséges, nézték a cukrát a kórházban, jó volt.

A diabetológus azt mondta, hogy kizárt, hogy cukor miatt nagy, mert ahhoz magas értékek kellettek volna, nekem meg csak 1x volt, a terhelésnél.

Ez az ingadozás hülyeség, hát mindenkinek ingadozik. Étkezés után valamennyire felmegy. Kérdés, hogy mi alapján jó? Az 1 terhelés alapján? Mert azóta romolhatott. (31.hét körül a legrosszabb állítólag.) Mennyire ingadozik? Lehet, arra gondolt, hogy vannak kiugró értékek.

nov. 9. 08:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs ,hogy ingadozik-e ,ezt ő mondta, hogy erre gyanakodik.

Én ma mertem egesznap és nem láttam eltérést.

Majd kiderul akkor hogy mi áll a háttérben .

nov. 9. 21:37
 6/7 A kérdező kommentje:

Hogyan fogják mérni a kórházban?

Még arra kíváncsi lennék hogy ki ennek a pontos menete,valaki le írná nekem ? :)

nov. 9. 21:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, mert engem nem utaltak kórházba. Főétkezések után 1 órával kellett mérnem. De mivel mindig tökéletes lett, mindenki azzal ijesztgetett, hogy biztos máskor van cukor csúcsom, ami pedig hűűű, de magas. Ezért random rámértem időnként fél órára másfélre kettőre stb. De mindig jó lett.

nov. 9. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!