36. heti vérkép magas tsh?
Ma voltam a 36. heti vérvételen, ahol a tshm 4.780 mIU/L (0.270-4.200) szabad T4 9.7 pmol/L 11.9-21.6) Visszanéztem a korábbi vérképeimet, az első trimeszterben jó volt mind2 érték, a második trimeszterben pedig most látom, hogy nem is néztek tsht...
Mitől lehet hogy most megváltozott? A babának lehet bármi baja?
Természetesen holnap felhívom a dokim, csak most teljesen kétségbe vagyok esve...
Nyugodj meg és úgy hívd fel a dokit. Ennyi ingadozás egy kezelt pm betegnél simán van 6 hetes kontrollok mellett is, ennél nagyobb eltérés kell emlékeim szerint, hogy gond legyen. Ilyenkor már a baba is termeli a saját hormonjait.
Szülés után 3 hónappal is nézesd meg majd, mert akkor szokott “elszállni”, ha valamiért a terhesség nem tetszett a pajzsmirigyednek.
A babának már nem lesz baja :)
Alapvetően neked sem. Kezelve vagy így nem baj, ha magasabb.
Szülés után majd felügyelni kell.
Ismerősöm 3 egészséges gyermeket szűlt 10 feletti TSH értékkel...sehogy nem tudták lenyomni neki.
Jó egészséget és ne izgulj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!