Olyan terhességgel, ahol még nem látszik a pocak, megkérhetem, hogy leüljek buszon/villamoson, vagy csak hülyének néznének?
Egy húgyúti fertőzéssel is lehet ötperceknént mosdóba járni, de ha megjön és ömlik belőled a vér, akkor is használhatnád ingyen a mosdót. A 8 órát dolgozó Bélát is elkaphatja a cifrafosás és lehet rosszul, ő sem használhatja ingyen a mosdót.
Nehogy már azért járjon ingyen a mosdó, mert valaki szétrakta a lábát és terhes! :D el vagy tévedve.
Különleges bánásmódot érdemel, amiért szaporodóképes...ne vicceljünk már! :D aztán az ilyenek koppannak a legnagyobbat, amikor rájönnek, hogy mégsem.
Az "ingyen" mosdóhasználatról csak annyit, hogy én nem vagyok terhes, de júniusban volt vastagbéltükrözésem, ami bizonyos előkészületekkel jár, mint például egy vényköteles, receptre felírt bélmosó folyadék elfogyasztásával!
A háziorvostól tartottam éppen hazafele, amikor beszaladtam egy cukrászdába bekéredzkedni mosdóba. Ott sem volt ingyenes, a hölgy utánam szólt, hogy vennem kell előtte valamit. Mire kifizettem az üditőt, amit azért vásároltam, hogy elmehessek mosdóba, a cipőmön folyt végig a fos....
A pultos hölgy akkor még engem kért számon, miért nem szóltam, hogy ennyire sürgős a helyzet! Egy életre megtanulta, hogy létezik emberség is a földön, és vannak olyan helyzetek, amikor inkább érdemes beengedni valakit, majd utána fizettetni vele, mint esetleg takarítani utána és plusz munkát csinálnia magának... ez egy alkalmazottnak is kellemetlen szituáció!
Ha én dolgoznék ilyen helyen, és valaki beszaladna, hogy sürgősen mosdóba kell mennie, én beengedném, és maximum utána kérném meg, hogy ugyan, fogyasszon is valamit!
41: Igen, magadért vagy felelős. De egy társadalomban élsz. Szerintem ha kis energiabefektetéssel lehet valakinek segíteni azzal, hogy mondjuk átadod a helyed, akkor szerintem elég alap, hogy megteszi az ember, ha megkérik rá. Egészséges felnőtt emberként nekem nem akkora probléma, ha fél órát állnom kell a buszon. Terhesen vagy kendőbe kötött babával és mondjuk egy kisgyerekkel viszont szívás. De ugyanez áll, ha valakinek fáj a térde, öreg, gyenge, műtötték stb. Nem alanyi jog, a követelőzést én sem szeretem, de emberség is létezik a világon. Ugyanez áll a WC használatra is. Az ingyen használatot nem várom el, de ha valakinek nagyon mennie kell, akkor szerintem sz.rrágó dolog azon pattogni, hogy csak fogyasztás után használhatja.
45: "De nekem azt ne mondja senki hogy valaki annyira szarul van h nem birja vegig allni a buszt de dolgozni bir menni" Akkor én mondom. Az egyik munkatársam volt ilyen. Reggel (amikor ugye munkába kell menni) nagyon rosszul volt, tipikus terhességi rosszullét, de a durvább, hányós fajtából. Utána viszont a munkanapot becsülettel végigtolta a 35. hétig. Szegénynek volt minden: hematóma, hányós rosszullét az elején, félidőtől gyomorégés. Meg is becsültem, hogy nekem ezek kimaradtak (amúgy nekem szintén sokadjára jött össze és veszélyeztetett is voltam, de a tünetek nem ezen múlnak).
Nem mondom, hogy a terhességgel járjanak előjogok, de segíteni ettől még lehet. Terhesnek is, öregnek is, betegnek is, gyerekesnek is.
Nyugi, amikor térdig be volt kötve a lábam a szalagszakadásom miatt és beszartam a fájdalomtól plusz vezetni sem tudtam és úgy kellett lemennem az orvoshoz, én sem adtam át a helyem. Bár nem látszott a nadrág alatt, de pont nem fogok elkezdeni magyarázkodni, hogy miért ülök ha arra a hónapra kénytelen voltam akkor még 10.000-ért megvenni a bérletet.
Te se tudod miért ül a másik, lehet a dereka fáj, lehet szarul van stb. De lehet simán fáradt is. A hely átadható, nem kell ezen annyit agonizálni. Max elsőbbségi ülések vannak, ahol azért át kell(ene) adni az időseknek meg a terhes nőknek, de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!