Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Olyan terhességgel, ahol még...

Olyan terhességgel, ahol még nem látszik a pocak, megkérhetem, hogy leüljek buszon/villamoson, vagy csak hülyének néznének?

Figyelt kérdés
Nem akarom kikérni magamnak, de napi szinten használok tömegközlekedést, sokszor nagyon zsúfolt, és nincs hely. Van, hogy olyanokat fékez a busz, hogy félek, főleg, mert sokszor szédülök és rosszul vagyok ebben a melegben. Még csak 9 hetes vagyok, ruhában egyáltalán nem látni a hasamat, nem is a teher miatt nincs egyensúlyom, hanem a fent írtak miatt.
aug. 16. 16:56
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
43%

Érdekes egy kismama se pattan hogy átadja a helyet a nyugdíjasnak pedig az lenen a normális. Attól hogy terhes nem amputáljak a lábait gondolom.

és hény suttyó kismama van aki vist hogy neki jár ah egy csak mert telibe rakták? Ennyi erővel jár a dolgozónak aki tesz valami hasznosat is nem csk szaporodik.

Tehát akkor én is felállíthatok egy kismamát mert én dolgozok ő meg otthon mereszti? mert tisztelet a kivételnek a legtöbb 12 hetesen már meg akar halni és rohan táppénzre.

Nehogy már elsőbséget élvezzen mert képesek voltak telibe rakni.

aug. 19. 12:38
 32/48 anonim ***** válasza:
66%

29# komolyan nem értelek. Mindenki maga válalja azt, hogy szeretne-e gyereket kihordani vagy sem. Még mindig nem értem miért is kellene ingyen pisilnie. Ha dolgozik, akkor keres annyit, hogy egy wc használatot kifizessen. Felnőtt ember. Ennyi erővel ne fizessen a nyugdíjas se mondjuk 60 év felett, mert olyan korban sokan már vizelettartási problémákkal küzdenek és pelenkát hordanak. Ne kelljen fizetni a gyerekeknek a vesebetegeknek és a rokkantaknak se. Komolyan mondom már vicc ez az egész.

A terhesség vége felé nagy hassal igen nehezebb, de ne akarjunk már drámát csinálni egy korai vagy középidős terhességből. Ez az állapot csak annak különleges aki benne van. Ha ennyire nehéznek érzi valaki már az elején, akkor ellehet menni táppénzre és otthon üllni, de ne várjuk el, hogy mindenki körbeugrálja. 4-5 hete pozitív a tesztje, de már megakar halni komolyan mondom. Mi lesz még később? A kasszánál is engedjék majd előre? Cipeljék hazáig a szatyrát? A buszsofőr vigye el a házáig? Több gyerekem is van, de soha eszembe nem jutott, hogy terhesség alatt mindenkinek az én kívánságomat kellene lesnie. Kivártam mindenhol a soromat, álltam a buszon, ha nem volt hely és nem adták át maguktól, de nem mentem oda kikövetelni. Más is fizetett érte nemcsak én.

aug. 19. 13:30
 33/48 anonim ***** válasza:
44%
Senki nem írt olyat, ill. tett arra utalást, hogy egy terhest körbe kellene mindenhol ugrálni. A vélemény továbbra is a tömegközlekedésen való ülőhelyátadásra szorítkozik, és igen, az emberek 99%-a azért átadja a helyét egy (láthatóan) pocakos nőnek, és továbbra is ez számít normálisnak, eleminek, akkor is, ha ez másnak nem tetszik. A terhesség nem játék! Egy hirtelen fékezés, egy rosszkor rossz helyre esés, egy komolyabb sérülés, és baba elmehet, meghalhat! Gondolkozz már! Még szép, hogy átadja a helyét, aki tudja, aki fizikailag képes állni!
aug. 19. 14:22
 34/48 anonim ***** válasza:
29%
29es MIért kéne átadni egy terhesnek a helyet?
aug. 19. 14:22
 35/48 anonim ***** válasza:
44%
#34 ezt a kérdést tedd fel nagy nyilvánosság elé kiállva, mikrofonban, hogy mindenki hallja, sőt, a nevedet is vállalva mellé: garantáltan szét fognak szedni egy ilyen kérdésért, és nem sok barátod, kedvelőd lesz, ha férfi vagy, akkor nőd se.
aug. 19. 14:26
 36/48 anonim ***** válasza:
69%
35 miért is? Igen, vállalom a nevem ha kell, én sosem voltam beteg mikor terhes voltam, nem kényszerítettem senkit hogy adja át a helyet, szerencsére nem vesztettem el közbe se a kezeim se a lábaim.
aug. 19. 14:29
 37/48 anonim ***** válasza:
28%

Akkor örüljél magadban, és használd az agyadat egy kicsit jobban: nem te vagy a világ egésze, nem te vagy az összes többi nő: a terhes nők fele irtózatos rosszulléteket él meg (köztük jómagam is), sugárban hány bizonyos napszakokban, szédülhet, cukros lehet, és még sorolhatnánk!

Azért, mert neked semmi bajod nem volt, korántsem azt jelenti, hogy más nők "nem halnak meg majdnem" terhesen! Ismerek olyat, aki például kórházba került a terhességi rosszullétei miatt, kiszáradással!

Tanulj egy kis empátiát, mert az EQ-d nem túl magas...

aug. 19. 14:33
 38/48 anonim ***** válasza:
76%
Szóval akkor bárki más nyugodtan essen el és sérüljön meg komolyabban, akár nyugdíjas vagy gyerek. Talán kapaszkodni kéne és sokszor nem félkézzel a telefont nyomkodni sok esetben. Felszállsz a buszra és 50 emberből 48-nak telefon van a kezében és sz*rik a biztonságra. Igen a TERHESEKNEK is. Ha saját magának nem számít a biztonsága, akkor mást miért érdekeljen? Sőt van amikor 2 kézzel azt nyomogatják és támaszkodva próbálnak meg egyensúlyban maradni. Kérdezem én, olyankor nem érdekli, hogy eleshet?
aug. 19. 14:38
 39/48 anonim ***** válasza:
69%

37es a terhesek is tanulhatnának kis empátiát, hogy ne követeljék a helyet mert nem különbek mint más ember csak mert felkoppintották őket. Ohh képzeld én is cukros vagyok 7 éves korom óta, most akkor dúrodjak fel a buszra játszva a hattyú halálát, hogy valaki azonnal adja át nekem a helyet?

Amúgy meg aki kórházba került kiszáradással gondolom nem buszozgatott rendszeresen.

aug. 19. 14:41
 40/48 anonim ***** válasza:
40%

36: Én sem voltam rosszul egyik terhességem alatt, dolgoztam a 37. hétig és soha nem kértem meg senkit, hogy adja át. Megjegyzem, maguktól egyszer sem adták át (igaz, nem is nagyon látszott rajtam). De ettől még a kérdezőnek azt mondom, hogy ha rosszul érzi magát, kérjen meg valakit. Minden rosszul lévőnek vagy valamilyen okból veszélyeztetett utasnak (botos néni, kisgyerekes) ezt javasolnám. Legfeljebb nem adják át. Senkinek sem jó, ha ilyen miatt elesnek, megsérülnek, állnia kell a busznak, rossz esetben elsősegély, mentők stb. Egy részüknél evidens, hogy az ember felajánlja az ülőhelyét, másokra nincs ráírva, hogy szüksége lenne rá. A terhesség az pont olyan, hogy a nők egy része az első trimeszterben folyamatos rosszulléttel küzd, de akkor még nem látszik rajtuk a terhesség. Nem a terhesség miatt célszerű nekik átadni, hanem a rosszullét miatt. Később gigapocakkal meg azért, mert könnyen elveszítik az egyensúlyukat. Gondolom, ha hipóznál te is inkább megkérnél valakit. Amúgy én lepődtem meg a legjobban, amikor egy brutál menstruációs görcsnél egy fiatal nő magától átadta nekem a helyét a buszon.

Ami a vizelést illeti: rendben, hogy nem járnak a terheseknek előjogok, de emberség is van a világon. Nekem volt, hogy háromszor pisiltem indulás előtt és így is rám jött 10 perccel utána az utcán (agyon tudtam volna csapni az utcán vizelő ürgét, amikor ilyen helyzetben belebotlottam). Nem mindegy, hogy ilyenkor sürgősen bemegy valahova az ember és elfogadják, hogy majd használat után fogyaszt vagy kötik az ebet a karóhoz.

aug. 19. 15:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!