Akinek végig pici hasa volt a terhesség alatt: nektek mikor lett feltűnő? A menstruáción kívül miből sejtettétek, hogy úton van a baba?
Sziasztok!
Egy novellát írok, kissé (?) eltúlzott drámával.
A főszereplő Oroszországba utazott a, a világ háta mögé, ahol közben rájön, hogy terhes. Szeretném addig tudatlanságban tartani, amíg lehet (a menstruációt még nem tudom, hogy oldom meg, szerintem csak rávágom hogy amúgy is rendszertelen neki) így ebben kérném a segítségeteket; igen, ez fikció, de nem akarok túlságosan elrugaszkodni a valóságtól.
Meddig lehet húzni az időt, amíg rájön? Amúgy nagyon vékony, izmos alkata van, szóval a háj itt nem igazán segít elrejteni
Nagyon köszönöm!
A menstruáció kimaradása után 2-3 héttel jelentkeztek a tünetek. Klasszikus, reggeli hányás (minden reggel pontban 5-től 7-ig, egészen a 14. terhességi hétig :D ), étvágytalanság de mardosó éhség és emiatt hányinger, émelygés, plusz nonstop fáradékonyság, az a fajta, aminél kb állva el tudnál aludni bárhol, bármikor. Alapvetően úgy éreztem magam az első hónapokban, mintha állandóan másnapos/influenzás lennék (ja, nekem az orrom is vérzett az egész terhességem alatt), szóval amúgy erre is tudod fogni, hogy nem veszi észre egyből a dolgot. Plusz ha esetleg költözik meg minden, a stressztől is tud késni a vérzés.
Egyébként nekem olyan 24. hét (tehát a terhesség közepe) környékén látták már mások is, hogy terhes vagyok, nem csak a karácsonyi túlevés húzódott el hetekig.
A menstruáció rendszertelen vagy kimaradhat hormon betegségektől, gyogyszerektől, sok fogyókúra,kemény edzéstől.
Semmi tünet nem volt azon kívül hogy ami addig finom volt, az visszajött és amit utáltam, azt két pofára toltam.
20 hét körül már tutira rúgdos, de akkor már látszik is.
Nekem az első terhességnél már a menstruáció elmaradásától a gyakori pisilés volt az egyetlen tünetem 🤷🏻♀️ (állítólag ezeket is a hormonok okozzák). Átlagos testalkatom volt, kb a 29-30. héttől kezdett látszódni.
A másodiknál is megvolt a gyakori pisiliés, ott a 6. héttől napi 3-4 hányás. Itt nagyon korán, 13-14. héttől már egyértelműen látszódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!