Aki gepkozelben van adna tanacsot?
Ma megyek a 12. heti uh.-ra, fél 4-re. Az lenne a kerdesem, hogy igyak sokat vagy ne? Pisiljak elotte vagy ne? Egyek, vagy inkabb csak keveset? Illetve ugye jol tudom, hogy ilyenkor merik a crl-t, es a nyaki tarkoredot, es egy vervetel van?
Bocs a sok kerdesert, nagyon izgulok... Tavasszal pont a 12. hetin tudtuk meg, hogy elhalt es ma nem akarom ezt hallani, inkabb pozitiv vagyok :)
Szia!
Képzeld, én szinte minden nap feljövök ide és megnézem, hogy írtál-e már nekem. A nov. 14.-ei leveledet és az utána lévőt ma, azaz 23-án kaptam meg. Hát ezért nem válaszoltam. Szerintem mióta felújították itt a rendszert egy kicsit nem működik jól.
Mérem magam igen. 60 kg-al lettem terhes, elvileg most 62 vagyok. Viszont a hasam köldöknél 100 cm, ami színte lehetetlen, mert ennyivel mentem szülni az első terhességemnél. Szoktam magamat nagy bénán lefényképezni, mert az előző terhességemnél ez teljesen elmaradt és olyan rossz, hogy nincsenek képek amiket visszanézhetnék.
Én most nagyon jól vagyok, a pocakomat szinte észre sem veszem, viszont esténként ha jól lakom, már nehézkes a légzés.
Nekem január elején kell visszamennem, akkor leszek kb 24 hetes. A 20 .hetin minden rendben volt. Viszont nekem a doki ragaszkodott a quvartett teszt megcsinálásához, a két ünnep között lesz meg az eredménye. Most mennem kell, ha a kicsi elalszik feldíszítjük a fát, mert hozzánk reggel szokott jönni a Jézuska, így már az egész nap egy nagy ünnep.
Nektek is békés áldott karácsonyt kívánok!
Ui.: ne búsulj, hogy most nem vagy lelkileg a toppon, lesz majd jobb kedved is. A babám nekem is keveset mozog, viszont én inkább a lelki békémnek tudnám ezt be. Viszont vannak olyan napok, mikor meg majd kirúgja a hasam alját. Hát ez van. Rossz, hogy nem tudom mikor mi lehet vele. Marad a találgatás. Jó éjt!
Szia!
Igen én is látom, hogy fejlesztgetik az oldalt. Nekem annyi konnyebbségem van, hogy anno ezt a kérdést én tettem fel, így ha írsz, újra az elsok kozé kerul. Mindenesetre orulok, hogy írtál.
Remélem csodálatos karácsonyotok volt, és minden a tervek szerint sikerult. Nekunk nagyon jól telt. Az elso (és reméljuk - mivel minden rendben - az utolso) karacsony volt igy kettesben. Kicsit aggódtunk, hogy túl csendes, kevésbé hangulatos lesz, de végul szuperul sikerult. Nálatok is nagy meglepit okozott a Jézuska? :)
A 20 hetesen nekem is mindent rendben találtak. Nem mondtuk, hogy voltunk 4D-n. A nemét most nem tudták volna biztosra mondani, mivel nem úgy fekudt, viszont kislányra tippeltek a látottak alapján. Már csak ezért is jó volt elmenni 4d-re. Nekem nem lesz tobb uh. Így úgy dontottunk, hogy 26 hét korul még egy 4D-re elmegyunk. Igy osszesen 5uh lesz, ami azért szerintem még nem olyan sok.
Mostmár mindennap rendszeresen érzem a picike mozgását. Olyan jó... és az is hogy apa is érzi mostmár. Én 68kg-mal indultam és 69,5 vagyok most. A hasamkorfogat most 96cm(3 hete volt 93). Szerintem egyenlore oda ment, ami feljott. Na meg egy kicsi a cicikre, aminek kimondottan orulok :)
Na de majd meglátjuk mi lesz a vége! :) Karácsonykor nem igen fogtam magam vissza, csak pihegtem, annyit ettem. Azóta teljes teli érzem magam. De olyan jól esett :)
Egyébként már kiegyensúlyozott vagyok, szerintem 1-2 nap volt mikor egy kicsit megzizzentem, és magamba fordultam.
Úgy néz ki eldolt és Mira lesz a végleges nevunk. A párom is ezen a néven udvozli, és én is így gondolok rá. Tehát elég nehéz lenne változtatni.
Elkezdtem osszeírni a dolgokat, amire szukségunk lesz(próbáltam ésszeru lenni, de így is rengeteg) és januártól nekiállunk beszerezni mindent lassacskán.
Remélem nálad is minden rendben van és jól érzed magad. Ha az új évig nem írnánk most kívánok Nektek: Egészségben, sikerekben gazdag új évet!!!
Ui.:Itt egy kis apróság. Be kell csak másolni, remélem meg tudod nyitni, szerintem a gyerekeknek tetszeni fog...
(eloszor a bélyegre kell kattintani, majd a legnagyobb hógolyóra, és a tobbit is a helyére tenni. Aztán klikk az egeszre - remélem sikerul, nekem nagyon tetszett :)
Szia!
Bocsi, hogy nem írtam, de az elmúlt két hétben itthon volt a férjem is és mindenki a családból. Eléggé kiszorítottak a gép elől.
Nagyon jól telt a karácsony, sokat nevettünk. Kicsi fiam olyan vicces dolgokat állapított meg a karácsonnyal kapcsolatban, mint például:
-Anya, ha vége a karácsonynak, megesszük a fenyőfát?
24.-én este, sírva mondta, hogy már nagyon elege van, mert egész nap csak mondjuk, hogy "bódog karácsonyt, bódog karácsonyt, mikor hagyjátok már abba, úgy unom!"
És pesze ezen szilveszterkor is kiakadt, mert megkérdezte, hogy mostmár minden nap fogunk valami unalmasat ismételgetni? Boldog új évet, ezt hallotta szegény egész nap és estére már nagyon pipa volt.
Én is sokat ettem, és fáradt is voltam, mert sok dologgal járnak ezek az ünnepi készülődések, de olyan kár, hogy már vége és holnap megint megy minden a régi kerékvágásba.
Képzeld, szilveszter este nekem is elszálltak a hormonjaim, elkezdtem este 10-kor sírni, aminek persze nem volt semmi komoly oka és egy órán át bömböltem. Remélem nem sok ilyen lesz, mert már ez a hangulat ingadozás kezdett elmúlni nálam. Más problémám nem nagyon van, csak az orr dugulás zavar és hogy éjjel többször is megébredek, bár ezt is leginkább az orrom miatt teszem. Nagynak érzem a hasam, bár ahogy írtad a centiket, a tiéd is nagy lehet. Nehéz a sok ruhában, amikor ki akarunk menni. Én már nagyon várom, hogy május legyen! :-)
Szia!
Remélem jól vagytok!
Tegnap voltam a 24. heti uh-n. BPD 62 mm, és kb. 700 gr.
Olyan kövér kis pofija van, hasonlít nagyon a fiacskámra. Nekem még mindig nem kell mg-ot szedni, mert nem keményedek.
Minden jót nektek!
Szia!
Nagyon rostellem, hogy nem válaszoltam. Bevallom alig vagyok gépkozelben mostanság, illetve, ha ide is ulok, folyamatosan csak ugyintézés van... Elég mozgalmasan indul az új évunk. Néha úgy érzem, hogy teljes állásban dolgozom. Persze magunknak szerveztuk így a dolgokat, és szánítanom lehetett rá, hogy nem lesz egyszeru.
Eléggé tradicionális típusuak vagyunk, de a sors kozbe szólt, így eljegyzés után, és az idei márc.-máj. kozott megrendezésre szánt eskuvonk helyett itt lesz a kislányunk akkorra. De sebaj, gondoltuk mi... mivel a családjaink elég messze vannak, és eljegyzési vacsora sem volt tartva, egy polgári eskuvo keretében osszehozzuk a családot. Én ismerem a párom családját, és O is az enyémet, viszont ok (egy-két családtagot leszámítva) nem igen találkoztak. Igenám, de mivel mindketten szeretnénk templomi eskuvot, - amit a baba keresztelojével egyutt tartanánk és ahová a család minden tagját, és barátokat is szeretnénk hívni - a kérdés mennyire legyen ez az esemény szuk. Végul 22 fore apadt a vendégség. A meghívókat is magunk szerettuk volna készíteni, mivel nem egy orult mennyiségrol van szó, de egy hét szerkesztgetés után, és az utolsó simítások elott, a letoltott probaverzio lejárt, és nem használhatom, amit eddig csináltunk:( Szóval most próbálok higgadt és gondtalan lenni...De ezek mellett ott a ruha, az étterem, a rengeteg kicsi kellék...
Tehát jól bevállaltuk. A másik dolog, hogy a kis eskuvo ytán nagyobb lakásba koltozunk. Remélem nagy pocakkal is megtalálom a koltozkodés szépségeit.
És a picikének is kozben, folyamatosan szerezzuk be a dolgokat. Egyébként minden rendben velunk :) Bár én onkényesen elkezdtem szedni a magnéziumot, mert kb egy jó hete, hogy keményedik a hasam. Itt az orvos, és védono is azon a véleményen van, hogy nem kell szedni a terhesség alatt semmit, csak egészségesen kell táplálkozni. Nos ártani biztos nem árt.
Febr. 9-én megyek egy utolsó 4d-s uh.-ra, amit mindketten nagyon várunk. Nem tudom milyen napi rutinra számíthatok, ha majd kibújik, de a Kisasszony eloszeretettel alszik nappal, és aktivan éli életét éjjel.. :)
Kicsit hosszú vagyok, de mesélj, veled mi van!? Írtad, hogy jól vagy(tok), gondolom novogetsz rendesen. Hogy van a lelkivilagod? Ti mentek 4d-s uh.-ra? Rám olykor éhségrohamok tornek, és olyankor minden johet.:) Te hogy vagy ezzel?
Szép napot!
Hát gratulálok az esküvőtökhöz. Azt hittem, már túl vagytok rajta. Unatkozni nem fogsz az biztos, de nem lesz ez egy kicsit sok + költözés és írod, hogy keményedsz is? Bocsi, nem ijesztgetni akarlak, itthon ülni talán még rosszabb, mint ha jól be vagy havazva a tenni valókkal, de azért óvatosan.
Én nagyon jól vagyok. Most még aludni is tudok éjjel. Csak nagyon ég a gyomrom és az orrom be van dugulva. De ezek csak kisebb rosszak. A hasam csak akkor keményedik meg egy kicsit, ha elmegyek sétálni a törpékkel és a babakocsit nagy emelkedőnek kell tolni felfelé.
én nem járok külön 4 D-re, mert az orvosom miután lemérte a babát, mindig megmutatja 4 D-vel is.
Jövő héten megyek a terheléses vérvételre, aztán kb 2 hét múlva vissza az orvoshoz. Majd akkor írok. jó szervezkedést!
Szia, igen jó lett volna már erre az időszakra túl lenni. Valamikor én is úgy terveztem... Most kicsit nyugisabbra vettem a dolgokat. Azt látom, ha nem idegeskedek, akkor sokkal átláthatóbb minden, és szépen zajlanak a dolgok. Szerencsére a keményedések megszűntek, és nagyon jól érzem magam. Viszont az előtejem minden nap jelentkezik már a jobb mellemből, ami kicsit furi. :)
Remélem a terheléses vizsgálatod jól sikerült és minden rendben. Én holnap megyek nőgyógyászhoz, aki megvizsgál, mert ahol élünk ott ilyenekkel nem igazán foglalkoznak. És az utolsó 4d-re is elmegyünk 9-én. Így összesen 4 uh-om lesz, ami még nem olyan vészes szerintem.
Hogy álltok az influenzával? Jól vannak a gyerekeitek?
Várom a leveled. vigyázzatok magatokra! Szép napot!
Szia!
Nálunk egyenlőre semmi változás. Gyerekek átestek kb 3 hete egy magas lázzal és hányással járó víruson. Én ki se merem mondani, de n.. kaptam el.
Viszont azóta egy kicsit jobban félek a kelleténél ettől a nyavajás influenzától és H1N1-től. Már a párom úgy szólt rám, hogy túlzásba viszem, de hiába vigyázok magunkra 100%-al, és nem megyünk szinte sehová, a kislányom bármikor hazahozhatja a suliból. Múltkor már 300 gyerekből 200 hiányzott a suliból, majdnem bezárták. Viszont ha még maradna ez a hideg február végéig, talán elfelejtkezhetnénk a vírusokról. Hát majd meglátjuk.
Képzeld, az orrom rendeb jött, vettem egy jó erős sóoldatot és azt használom orrcsepp helyett és azóta nem dugul be. Nagyon jól érzem magam. rengeteg energiám van, csak hát ésszel kell csinálni a dolgokat, tehát még a fiam alszik, egy kicsit én is olvasok vagy netezek.
Jövő héten, vagy azután megyek orvoshoz. Remélem ő is csak megerősíti amit érzek, hogy jól vagyok.
Most még a 4. babát is bevállalnám. Apával azt számolgattuk, hogy amikor mi 40 évesek leszünk akkor a legkisebb is már 5 éves lesz és végre miénk a világ. 13 éve vagyunk együtt, de még nálunk most is elég nagy a szerelem.
Más. Neked is sokat mozog a baba? Néha már a bordám alatt érzem a pici lábát. Befordult már, vagy még csücsül a pocakodban?
Szerinted más is olvasgatja ezt, amit mi már kitartóan írogatunk hosszú hetek óta egymásnak?
Vigyázz magatokra!
Szia!
Ígértem, hogy írok, miután voltam orvosnál. Tegnap voltam 30+3 hetes. BPD 84 mm, becsült súlya 1900 gr. Az egyéb méretei alapján a gép 33 hetesnek írta ki a babát.
Te voltál már, mekkora a babócád?
Nem kínlódsz te is a gyomorsavtól, mert én nekem már annyira mar, hogy állandóan köhögök tőle és enni sem bírok, viszont semmi sem hat rá.
Remélem jól vagytok, mert már rég nem jelentkeztél!?
Szia!
Egy hete készulok Neked írni. És most, hogy nekiálltam volna, megeloztél. Az elozo leveled óta azt hiszem csak egyszer látogattam ide. Sokat gondoltam Rád, és én is nagyon kíváncsi voltam jól vagytok-e. De a leveled alapján minden a legnagyobb rendben. Ennek szívbol orulok.
Nálunk folyamatosan megy a porgés, amit nagyon élvezek, de az utóbbi hétben észrevettem, hogy kezdek egy kicsit elobb fáradni. No meg a kisebb emelkedokon is meg-meg kell állni egy kis szusszanásra a bevásárlásból hazafelé.
Na de ez ezzel jár.
Eltelt egy hónap, hogy írtunk... nagyon elroppent és sok-sok dolog tortént azóta.
Eloszor meg lettem ijesztve febr. elején, hogy a baba horizontálisan fekszik (ami még oké is volt, hiszen boven volt ideje forgolódni), és a méhlepény fedi a méhszájat, tehát biztos császárra számíthatok. Na ettol egy kicsit elkeseredtem, mert nagyon szeretnék természetes úton szulni. Ezt egy nogyógyász mondta, akihez igazából azért mentem, hogy nézze meg, hogy a méhszáj hogyan is áll.
Aztán kerek 27 hetesen elmentunk a 4d-re, ahol a baba befordulva, és a méhlepény a megfelelo helyre húzódva látszott. Akkor 1370g-osak voltunk, és 3600-800g-ra saccolt a doki. De majd meglátjuk! Egyszóval visszatért a nyugalom :) A Te adataid alapján, neked is jósúlban lesz a kisfiad! :)
Majd jott az egybekelésunk napja, ami a vártnál sokkal jobban sikerult. Bár kevesen voltunk és egy kis meghitt vacsorásat terveztunk, nagy dinom-dánom lett a vége, és idos, fiatal jól érezte magát. Bizonyára az oromittasságtól, de meglepoen jól bírtam :)
Az utóbbi két hétben pedig ezerrel rajta voltunk a nagyobb dolgok beszerzésén. Megvan a babakocsi, a furdeto pelenkázóval, a kiságy. De még ezer dolog hiányzik. Szegény párom, meg egy hétig infulenzás volt, de szerencsére én nem kaptam el, pedig féltunk tole, mert elég keményen beleszaladt.
Más. Egyébként irigyellek, hogy a babacuccok tekintetében Te már rutinbol tudod mi kell, mit szeretsz, számodra mi a praktikus. Nekem úgy érzem dupla energia, míg utána olvasgatok (amit nyilván szívesen teszek)és kiválasztom, ami a legpraktikusabbnak tunik. Mindenképp a realitások talaján szeretnénk maradni. Viszont nincs olyan sok idom beszerezni a dolgokat, mert mint említettem koltozunk, ami márc végére esik. Lehetett volna egy kicsit korábban, de így jott ki tehát ahhoz alkalmazkodunk, ami van :) Akkor viszont már csak a rendezkedést akarom csinálni, és nem a dolgok után rohangálni.
Nos, ez torténik errefelé. Nem unatkozunk. Csak kicsit félek, hogy az elkovetkezendo 2 hónapot hogyan bírom majd, mert a hátam néha kicsit fájdogál.
Nekem hála nincs savam, és remélem Neked is rendezodik. Nem akarok tanácsokat osztogatni, hisz gondolom, már próbátál mindent, viszont egy ismerosom a reszelt nyers krumpli levét itta amikor fenn volt a sava, mert az a benne lévo lúg miatt semlegesít. Bár elég rossz íze lehet.
A baba egyébként sokat mozog, és foleg éjjel (este 9-11,kb hajnali 2,és kora reggel). Nem tudom, ezt a hihetetlen jó idozítését idekinn is megtartja-e :)
Neked mennyit mozog? Néha azt is érzem mikor csuklik. Annyira furi :) És az elotejem is megindult mindkét mellembol. Számomra ez mind-mind olyan új :)
Amúgy nekem is tobbszor eszembe jutott, vajon koveti-e valaki a mi kis levelezésunket :)
Ne haragudj, hogy ilyen hosszú lettem. Irjál, amikor csak van kedved, mostmár én is jobban itt vagyok, mint ebben a programdús múlt hónapban.
vigyázzatok magatokra, szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!