Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki gepkozelben van adna...

Aki gepkozelben van adna tanacsot?

Figyelt kérdés

Ma megyek a 12. heti uh.-ra, fél 4-re. Az lenne a kerdesem, hogy igyak sokat vagy ne? Pisiljak elotte vagy ne? Egyek, vagy inkabb csak keveset? Illetve ugye jol tudom, hogy ilyenkor merik a crl-t, es a nyaki tarkoredot, es egy vervetel van?

Bocs a sok kerdesert, nagyon izgulok... Tavasszal pont a 12. hetin tudtuk meg, hogy elhalt es ma nem akarom ezt hallani, inkabb pozitiv vagyok :)

2010. okt. 26. 12:38
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 A kérdező kommentje:

Most en leszek rovid, mert holnap utazok, es azt se tudom, hol all a fejem. Remelem a kislanyodnak jol sikerult a kornyezet :)

Ne gondold, hogy hisztisnek tartalak, abszolut megertelek. Viszont a leirtak alapjan, még mindig nem tunsz igazan jokedvunek, legalabbis ugy erzem. Es azt hiszem talalkoztam egy kiirt kerdeseddel is - a felelmekrol.(mar ha te voltal) Szoval nekem is vannak, es igen en is nagyon boldog vagyok, hogy kismama lehetek (raadasul elso baba), de valoban akkor leszek nyugodt, ha mar ittlesz velunk. Es hat nem tudom, de mivel nekem is volt mar egy babam, amit elvesztettunk, sokkal visszafogottabban tudok orulni. Neha meg elfog a ketsegbeeses, hogy kepes vagyok-e minderre, na meg hogy hogyan is fog kibujni. De gondolom ezek a gondolatok az elso babaval jarnak. Viszont meg mindig nem tudok beszelgetni vele. Csak gondolok ra, de ennyi. Remelem kesobb...

Egyebkent nagyon jok lettek az eredmenyeid. En is megkaptam oket. Nekem eletkor alapjan 1:1103, es a szamitott 1:22069. Legalabbis ennyit irnak a papiron. Az Edward korrol nekem nincs semmi.

Remelem hamar tulteszed magad a felelmeiden. Bizonyara ez a 20. het utan jon el. Nekem a 12. volt egy nagy vizvalaszto, de tudom en is, hogy barmi megtortenhet. Addig is probalj meg szep dolgokra gondolni. Biztos vagyok benne, hogy ezuttal minden rendben lesz. :)

2010. nov. 10. 23:46
 42/66 A kérdező kommentje:
Hogy vagy? Hogy érzed magad?
2010. nov. 27. 14:08
 43/66 anonim ***** válasza:

Szia!

Bocsi, hogy nem jelentkeztem. Hazaértél az utazásból? Jól vagy? Voltál mostanában uh-n?

Nekem még csak ma érkezett meg az afp értéke és jövő hét csütörtökre kaptam időpontot az orvosomhoz. Képzeld! Nekem már nagyon sokat és erősen érezhetően mozog a babám. Annyira örülök neki. Olyan cuki, mert biztos tudja, hogy ez nekem biztonságérzetet ad és ezért gyakorolja sokat.

Neked is mozog már?

Végre kezd minden visszakerülni a helyére és már kezdek én is bátrabb lenni. Pedig azt gondoltam, hogy a 3. babánál már olyan rutinos kismama leszek, hogy a félelem már meg sem környékezhet. Nem baj, jobb félni mint megijedni.

A kisfiam valamelyik nap ült velem a szőnyegen, felhúzta a pólómat és a köldökömbe elkezdett belebeszélni,mint egy telefonba, hogy szia baba, tudom, hogy ott vagy bent. Szejetlek és várom, hogy majd gyere játszani velem. Annyira aranyos volt, meg sem tudtam szólalni a meghatottságtól és örülök, hogy várja már a tesóját. 2 éves és már érti. Ez olyan furcsa. Ja és még azt is mondta, hogy ne izgulj anya, kistesómank punija lesz.

Ez azért cuki tőle, mert én már írtam neked, hogy titkon kislányban reménykedek, de hogy ezt ő megérzi, mármint a kisfiam, mert hogy ne izgulj anya, ezt mondta. Annyira kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, mert ugye nekem már utalt a doki a 12 héten arra, hogy mintha kikit látna ott. Hát? Nem tudom! Várom, hogy írj, jó egészságet nektek!

2010. dec. 2. 16:15
 44/66 A kérdező kommentje:

Szia, orulok, hogy írtál.

Igen megvolt az utazás, és nagyon jól sikerult. A szuleimet, meg a rokonokat látogattuk, és ossze lett kotve egy ultrahang vizsgálattal is. Jaj, az nagyon szuper volt. Bár azt mondják, hogy a 4D-sre csak a vége felé érdemes menni, én nagyon nem bántam meg. Minden apró porcikát átnéztek, ami kifejezetten megnyugtatott. Eloszor hallhattuk a szivhangot, és a doki szerint,punis lesz. Bár nem mondhat 100%-ot, mégis a vizsgálat során végig kislányról beszélt. Aztán pár napra rá a párom bevallotta, hogy o titkon kislányt szeretett volna.

Képzeld, nekem is múlt péntek óta határozottan mozog a baba és ma eloszor a párom is érezte :) Es konnybe lábadt a szeme. Olyan jó volt látni.

Egyutt olvastuk, amit irtál, és itt olvadoztunk a kisfiadon, hogy mennyire édes lehetett, és mennyi erot adhat neked. Orulok, hogy jobban vagy, mert a leveledbol ez tunik ki. És szerintem az ido elorehaladtával egyre jobban meg fogsz nyugodni. Amúgy nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a babátok. Szokták mondani, hogy a picik megérzik, hogyha valaki babás. Ki tudja lehet, hogy a kisfiad tudja már, milyen testvérke is lesz o.

Milyen lett az AFP eredmény? Gondolom azzal is minden rendben volt.

Várom, hogy irj. Jó egészséget Nektek.

2010. dec. 4. 18:29
 45/66 anonim ***** válasza:

Szia!

Örülök, hogy legalább már ti tudjátok mitek lesz és hogy már mozog. Annyira furi érzés először érezni magzatmozgást. Én pl az első gyerekemnél nem tudtam felfogni, hogy bennem van egy másik élőlény, mert hihetetlen. De Isten találmánya csak tökéletes lehet. Szóval annyira furcsa érzés volt, hogy mocorog bármikor, akkor is amikor én filmet néznék vagy aludni szeretnék.

Talán most élvezem a legjobban ennél a babánál, Nokedlinek hívjuk. Annyira gyorsan telnek a hetek. Nekem a szombat a hétforduló és mindig azon veszem észre magam, hogy már megint hétvége van. Lassan már a felénél tartunk!!!

Nekem az afp eredménye a védő nő szerint tökéletes lett: 33,4 ml és 0,93 MOM. Neked?

Kicsi fiam és a lányom is náthásak. Remélem én megúszom, bár Apával pénteken a lehető legnagyobb tömegbe elmentünk és megvettük a karácsonyi ajándékokat. Nektek ez lesz az első legszebb karácsonyotok, most már hármasban. Amikor a kislányom volt a pocaklakó jó 9 évvel ezelőtt, emlékszem, hogy karácsonykor már jó nagy volt a hasam, februárban született és kötöttem rá egy piros masnit, hiszen Ő volt nekünk a legnagyobb ajándék.

Imádom a karácsonyt.

Írtad, hogy már érződik a levelemből, hogy jobban vagyok és már nem félek annyira. Azon gondolkoztam, mikor még mindentől paráztam és ez persze nem változik egyik percről a másikra, hogy a félelmek azért vannak, hogy megoldjuk őket. Hagytam egy ideig, hagy munkáljanak bennem, de aztán úgy döntöttem, hogy véget kell neki vetni és megkerestem a pozitív oldalát. Csak, hogy kicsit érthetőbb legyek: Sokat agyaltam, hogy miért akartuk anyyira szinte görcsösen, hogy legyen 3. babánk? Hiszen nehéz világot élünk, férjem rengeteget dolgozik , a másik kettő már nagy és most jött volna nekünk egy kis pihi. De a férjem annyira aranyos volt és elmesélte, hogy egyik este még én a gyerekeket fektettem le, ő kiment a teraszra és csak nézte a sötét eget és arra gondolt, hogy biztos megvan az oka, hogy mi ilyen sok gyereket akarunk. És azt mondta, hogy nem csak mi akartuk, hanem a Jó ISTEN is, mert mindegyiket hamar küldte nekünk, tehát biztos egyet értett velünk. Mi nemrég épitkeztünk, elég nagy a házunk és 2000 nm kertünk van, mi mindig is 3 gyerkőcöt akartunk és még azt is mondta, hogy mi sose leszünk magányos öregek, mert 9 unokánk biztos lesz. Szerintem ez olyan aranyos gondolkozás egy férfitől. Gondolom neked is vannak félelmeid, csak én ki merem őket mondani, más meg nem annyira. Bocsi mennem kell, felébredt a kisfiam. Várom a válaszod!!!

2010. dec. 5. 15:45
 46/66 anonim ***** válasza:

Szia!

Hová tűntél?

Biztos te sem kapsz már emailban értesítést, ahogy én sem és mindig ki kell keresgélnem a megválaszoltak között, hogy írtál-e már. Remélem minden rendben van veletek. Csak azért kerestelek, mert ma megyek orvoshoz este és majd holnap megírom, hogy fiúcska vagy kislány lakik odabent.

2010. dec. 9. 16:05
 47/66 A kérdező kommentje:

Szia!

Nem tuntem el :) Bocsanat, hogy nem irtam vissza még.

Nagyon izgatott vagyok, hogy rendben volt-e minden tegnap, illetve, hogy megtudtátok-e, hogy kisfiut vagy kislanyt hordassz a szived alatt.

Annyira szép volt az elozo leveled. Azt még aznap elolvastam, ahogy elkuldted. Nagyon szép és harmónikus családban élhetsz. Azt hiszem ez már onmagaban is egy nagy csoda ebben az olykor nem torodom es rohanó világban.

Orulok, hogy az afp eredmenyed ennyire jo. Nekem ezt nem csinaljak, elavultnak tartjak. Azt mondták, hogy az ultrahangon majd látják, hogy minden rendben van-e. Hát be kellett érném ennyivel.

Az nagyon megnyugtat engem is, amikor érzem mocorogni. Nekem ez még tényleg elég furcsa, de nagyon élvezem. Én nem vagyok még ebben rutinos :) Ezért néha komoly kételyeim vannak, hogy is fogok mindent jól csinálni :) De azt hiszem ezt nem kell bemutatni, hiszem Te ezen már rég túl vagy. És olyankor a párom is megnyugtat, hogy minden rendben lesz és nagyon jó anyuka leszek. Egyenlore ez is elég. De nem tudom késobb is így lesz-e. :)

Mindenféleképp írd meg hogy vagy és mi volt tegnap.

Várom mihamarabbi válaszodat!

2010. dec. 10. 15:33
 48/66 anonim ***** válasza:

Szia!

Képzeld, megint kukisom lesz! Nekem, aki azt mondta tízen évekkel ezelőtt, hogy fiú nálam kizárva, most már kettő is lesz. Kisfiam jár a legjobban, kis korkülönbséggel fog felnőni egy kicsi öcsike társaságában. kislányom meg mindenképpen örül, ő egy rendkívüli ember a maga 9 évével, annyira empatikus, hogy csak tanulni lehet tőle. Kisfiam amikor megszületett, hónapokig hasfájós volt. Szinte minden délután 4 órától este 1/2 10-ig sírással telt neki. Kislányommal egyedül voltunk otthon vele és volt hogy beszélgetni sem tudtunk, öcsi annyira rázendített, és most hogy ismét öcsit kap, ő a legboldogabb a világon. Azt mondta, hogy alig várja már ,hogy itt legyen és nembaj ha majd sír, mert ő már tudja mit kell vele csinálni és ő fogja majd vigasztalni.

Nekem már jó nagy a hasam. Az első terhességemnél emlékszem a 24. héten még nem lehetett rajtam látni semmit. Tegnap 4D-vel megnéztük a pocaklakó pofiját, aki amúgy Ákos lesz és annyira cuki volt. Egy kész kis emberke, szopizta az ujját. Csak még soványka.

Amit írtál, hogy nem tudod milyen anyuka leszel, az teljesen természetes. Nálam még most is felmerül, hiszen más élethelyzet elé kerülünk amikor a 2. vagy 3. babánk születik. De talán ezen még nem kell agyalni, ki kell élvezni a párunkkal közösen tölthető időt amég csak ketten vagyunk. Ugye ez már ránk nem vonatkozik. Bár hétfő este meglepett egy kettesben eltöltött estével, elmentünk együtt vacsizni. De a gyerekekről beszéltünk közben és 1 óra 20 perc múlva már otthon voltunk. Ilyenek a szülők.

Te májusban hanyadikára vagy kiírva? Én 6-7-re,de az uh szerint április 30 volt tegnap. Kislányomnak április végén pont tavaszi szünet lesz, jó lenne ha öcsike akkor érkezne, apának nem kellene szétszakadnia.

Annyit szoktunk visszaemlékezni első gyerkőcünk születésére és dőlünk a nevetéstől. Remélem nem untatlak vele, de ki kívánkozik a történet belőlem.

Én már kórházban voltam egy pár napja , mert lerövidült a méhnyakam. Egyik éjjel kettőkor elfolyt a vizem és reggel 6-kor hívtam őt telefonon, hogy siessen be a kórházba, mert hamarosan apuka lesz. Ő meg azt hitte, hogy viccelek. Szegény olyan kapkodásba kezdett, hogy az autóval a kórház előtt a buszmegállóba állt meg és a szülőszobán a főorvos steril ruháját vette fel, azt is úgy, hogy amit a cipőjére kellett volna húzni ő azt a fejére tette. Én meg két fájás között könnyesre nevettem magam. A szülés végén elvitték a lányunkat, mert kicsi volt a súlya és Apa nem tudott velem maradni a 2 órás megfigyelés alatt, mert rájött a hasmenés. Hát erről ennyit. A második szülésünknél viszont már nagyon profi volt. Annyit röhögünk ezen a régi sztorin.

Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam. Jó éjt!

2010. dec. 10. 18:59
 49/66 A kérdező kommentje:

Szia

Megint napok teltek el, de kozben kétszer is végigolvastam a leveledet. Viszont nem szeretek kapkodva visszaírni :)Nagyon szívesen veszem a kis sztorikat, amiket írsz. Mikor eloszor olvastam konnyesre nevettem a szemem. Aztán mikor a párom hazaért, neki is felolvastam a szules torténetét. Az ágy végén ult és rázkódott a válla a nevetéstol. Hozzáteszem, ha valamiért ideges o is hasmenéses. Azt hiszem elképzelte, hogy is fog mindez vele tortenni, gondolom ezen még nem igazán toprengett :))

Gratulálok a kisfiatokhoz. Szép nevet választottatok. Azt hiszem abban igazad van, hogy a két fiú nagyon jól ellesz egymással, hiszen tényleg kicsi a korkulonbség. És milyen szerencsés vagy, hogy ilyen csodálatos lányod van. Bizonyára nagy segítségedre lesz. Viszont reméljuk, hogy a hasfájos idoszak nem lesz olyan kemény :)

Én máj. 4.-ére vagyok kiírva, de a 4D-n 6.-át mondott a doki. Nekem is szépen gombolyodik már a pocim, viszont azt észrevettem, hogy volt egy kis ido mikor stagnált, a napokban meg mintha látványosan novogetne. Mostanában nem érzem annyit mozogni a picit, de valoszinu ez betudható annak is, hogy a kelleténél egy kicsit stresszesebb voltam. Azt hiszem, nekem most volt egy-ket nap mikor egy kissé befordultam, és osszezavarodtak a dolgok, es nem toltott el semmi orommel. Pedig ezerrel készulok a karácsonyra, amit imádok. Pénteken megyunk a 20 hetes ultrahangra. Már alig várom, hogy újra azt mondják, minden oké :)

Akartam kérdezni, hogy te méred-e magad. Haskorfogatod, meg a kilokat, es csináltok-e fenykepeket? En a súlyom mérem, meg múlt héten (egy kicsit késon) kezdtem el mérni a hasam kíváncsiságból. Fényképet, meg mindig olyankor jut eszunkbe csinálni, mikor bo felso van rajtam, amiben ugyan sejtelmesen látszik, de azért így nem az igazi :)

Várom a leveled, szép napot!

2010. dec. 14. 15:48
 50/66 A kérdező kommentje:

Szia!

Rég nem hallottam feloled. Remélem jól vagy és megy ezerrel a karácsonyi készulodés.

Ezúton kívánok Neked és a családodnak:

Nagyon Boldog, Békés Karácsonyi Unnepeket!!!

2010. dec. 23. 13:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!