Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki gepkozelben van adna...

Aki gepkozelben van adna tanacsot?

Figyelt kérdés

Ma megyek a 12. heti uh.-ra, fél 4-re. Az lenne a kerdesem, hogy igyak sokat vagy ne? Pisiljak elotte vagy ne? Egyek, vagy inkabb csak keveset? Illetve ugye jol tudom, hogy ilyenkor merik a crl-t, es a nyaki tarkoredot, es egy vervetel van?

Bocs a sok kerdesert, nagyon izgulok... Tavasszal pont a 12. hetin tudtuk meg, hogy elhalt es ma nem akarom ezt hallani, inkabb pozitiv vagyok :)

2010. okt. 26. 12:38
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:

Szia! 19:20-as vagyok. Én írtam, hogy tavaly elvesztettem 20 hetes magzatom.

Tegnap este voltam a 12. heti uh-n és én isannyira izgultam, hogy mikor a doki nekikezdett az ultrahangozásnak, annyira dobogott a szívem ,azt hittem elájulok. He hála az Istennek minden rendben volt és még nagyobb is mint gondoltam. 13+2 napos volt. Crl 71 mm, BPD 2,5 cm. Annyira aktív volt. Nyaki redő: 1,6 mm. Levette a véremet a kombinált teszthez. Ha gondolod, majd azok eredményét is megírhatjuk egymásnak. Jó baba várást és szerintem már nem kéne többet izgulnunk. Lassan már a mocorgásukat is érezni fogjuk és az olyan megnyugtató. Jó egészséget kívánok!

2010. okt. 29. 10:05
 32/66 A kérdező kommentje:

Szia, orulok, hogy irtal, annak meg megjobban, hogy ti is ilyen jol vagytok :)

Persze megirom mi volt. Azt mondjak, az a jo minnel kesobb jon az eredmeny, mert ha valami gond lenne ertesitenek azonnal.

Egyebkent en teljesen megnyugodtam, miota voltam:)Ugy erzem mostmar nem lehet semmi baj (mondom en ezt pont neked). Dehat tudjuk, hogy most nem lesz, nem igaz? :)

Amugy hogy lehet, hogy a 12 hetesen mar 13+2 voltal? Elobb volt peteeresed? Nekem is azt modtak, hogy nagyobb a baba (65,7mm, vagyis 12+6 voltam), de en tudom, hogy kozepido elott volt peteeres.

Udv

2010. okt. 29. 18:32
 33/66 anonim ***** válasza:
Szia! 19:20-as vagyok. Én is úgy gondolom, hogy pé előtt fogant kb 5 nappal. Nekem előbb kellett volna menni már erre a 12. heti uh-ra, csak annyira köhögtem, hogy az orvos nem tudta volna megcsinálni a vizsgálatot, ha folyton ugrál a hasam. De mivel az volt a kombi teszt ismertető papírján, hogy a 14. hét végéig csinálják ezt a vizsgálatot, gondoltam nem gond, ha pár napot késünk vele. Én a naptár szerint 12+6 napot számoltam, az uh meg 13+2-t. Megkérdezhetném tőled, hogy te hogy érzed magad energetikailag, mert én még most is nagyon fáradékony vagyok. Igaz, hogy van már 2 gyerkőcöm és tesznek is róla, hogy fáradt legyek, meg hát nem is vagyok már mai csirke, 35 éves vagyok. Ma reggel elmentem a gyerekekkel a piacra bevásárolni, meg sétáltunk egy kicsit, délre értünk haza. És én már úgy éreztem, hogy le kell ülnöm, nincs energiám már főzni, sőt egy gyufát sem tudok már arrébb tenni. Te hogy vagy ezzel? Engem annyira zavar és néha lelki furim is van, hogy még a gyerekek isszák meg a levét, mert mindig egy fáradt anyukát látnak. /terhesség előtt nem így volt/ És lenne még egy kérdésem. Neked a nőgyógyászod adott most beutalót az AFP vérvételre? Mert az enyém nem és a védő nőm leszúrt, hogy most mehetek vissza ,mert ilyet csak a szakorvos adhat. Köszi előre is a válaszokat!
2010. okt. 30. 18:47
 34/66 A kérdező kommentje:

Szia, en is pont igy vagyok mint Te. Kb.6 nappal elobb volt a peteeres. Azt ugyan mondtak, hogy nagyobb a baba, de nem igazan izgatta oket. Pedig szerintem csaknem egy het azert sokat szamit...

Nos, a faradsagrol annyit, hogy le a kalappal elotted. Nem is tudom, hogy egyaltalan, hogy is birod. Nekem elso baba lesz. Nem lakunk nagy hazikoban, de meg igy is erot kell vennem a takaritashoz. A bevasarlas utan ugy erzem en is magam, hogy egy ora szunya jo lenne, aztan ujra folytatodhat a nap. A fozesnel, eg probalok olyan kajakat kitalalni, ami mellett nem kell ott allni :)

Faradekony nem egesz nap vagyok, hanem ha csinalok valamit, utana jo egy kicsit megpihenni. Amugy meg tudom erteni, amit irsz. Ket gyerek mellett, hogy is tudnal pihenni... Egyebkent mennyi idosek? Es Te mikor erezted oket eloszor megmoccani?

Az AFP-rol meg annyi, hogy nekem 16-17 hetesen kell felkeresnem a vedonot, es ott lesz egy vervetel, amit kuldenek tovabb. Itt egy kicsit maskent megy :) De sokat hallottam, hogy egy kicsit elavult, es megbizhatatlan vizsgalat. De hat ha meg kell csinaltatni, es valamivel tobbet tudunk meg, am legyen :)

Egyebkent a faradsagon kivul vannak mas tuneteid? Mert en ugy veszem eszre az enyemek igencsak elmultak. Es Te kened valamivel a borod? En csak most kezdek hasznalni kremet, mert hiszem ez nem csak a baba, hanem genetika fuggvenye is :)

2010. okt. 31. 11:58
 35/66 anonim ***** válasza:

Szia!

Gyerkőceim 8,5 és 2 éves. Egy lány és egy fiú.

Az első babát 15 hetesen, a 2. babát 13 hetesen és most már nagyon korán, de bíztos vagyok benne, hogy őt érzem, már a 12. hét elejétől és naponta többször is. Tudom, hogy nagyon hihetetlen, de én már tudom, hogy pontosan mit is kell érezni és így könnyebb. Tüneteim nem is tudom, hogy mik vannak. Annyira más ez a terhesség mint az előzőek. Olyanokat érzek, amiket még eddig nem. Pl. néha nagyon kiszalad az erő belőlem és úgy érzem elájulok, de aztán persze nem. Ma reggel 2 hét után ismét hánytam, aztán annyira gyengének éreztem magam, hogy visszafeküdtem aludni és délután 3-kor ébredtem. Szegény férjem! De pl. tegnap lemostam az autót, ki is pórszívóztam és egész nap pakolásztunk a kertben, mert szép idő volt és csak egy kicsit voltam fáradt. Nagyon változó. Viszont a hangulatom is nagyon változó. Sajnos mostanában keveset látnak nevetni a családtagok, de remélem lassan múlóba ez az időszak. Bár elárulom neked, hogy egy kicsit meg vagyok rettenve, mert kezd egy kicsit nekem hosszúra nyúlni ez az időszak, tele rosszullétekkel, még mások körülöttem már egész jól vannak ennyi hetesen.

Más tünet: Érzékeny a mellem, nagyon megszépült az arcom, már kezd kidomborodni a pocakom, sokat pisilek, aludni mindig tudok, 1 1/2 óránként ennem kell, igényelném a nyugit, de......

Ha van kedved, írogathatunk bármikor, mert én naponta felnézek ide és jó valakivel tartani a kapcsolatot.

Dolgozol, vagy otthon vagy?

Van már név tippetek?

Hogyan állsz lelkileg a terhességhez, szoktál beszélni a babához?

Fiút, vagy lányt szeretnél?

2010. nov. 1. 20:01
 36/66 anonim ***** válasza:
12:56-os vagyok, még a Te vizsgálatod előtt írta, hogy drukkolok. Most jöttem meg UH-ról, a naptár szerint 11+5 nap, a méretek szerint 12+2 nap, 60 mm CRL, 1,2 mm tarkóredő, hasi uh volt, sajna mellső fali lepény (már volt egy császármetszésem tavaly szeptemberben), ami áll. semmi gondot nem okoz, normális (bár ha megint császár lesz, akkor nem könnyíti meg épp a doki dolgát). Szóval minden rendben. További szép babavárást mindenkinek!
2010. nov. 2. 11:04
 37/66 A kérdező kommentje:

Kedves utolso! Gratulalok, tokeletesek az eredmenyeid! Ugy latom neked is egy kicsit elobb fogant a baba, mint nekunk. :) Nagyon sok egeszseget kivanok, es jo babavarast! :)

Kedves Levelezotarsam! Remelem mar sokkal jobb a hangulatod. :) Szivesen tartom a akapcsolatot, ez nekem is tok jo, es en is napkozben ra-ra pillantok mindig a gepre. Amugy ugy jartam, mint Te, amikor irtad, hogy du 3-ig aludtal. Tegnap olyan komas voltam egesz nap, hogy ahhoz is ossze kellett gyujtenem az osszes eromet, hogy a szememet nyitva tudjam tartani. Es ugyebar ilyenkor kell menni ugyeket intezni. Elotte nap viszont, annyi energiam volt, hogy meg voltam lepodve magamon. Viszont naponta tobbszor is elkap egy par perces hanyinger, de hanyas egyszer sem volt belole.

De jo neked, hogy domborodik mar a pocid! Mintha mar en is latnek valamit, de gondolom az elso babanal egy kicsit kesobb latszik. Parom szerint nagyon megszepultem, de szerintem nala is valamifele hormonok tombolnak, hogy ilyeneket mond. :))

En egyebkent itthon vagyok. Egy kicsit szerencsetlenul jottek ki a dolgok, mert szombaton bezart a hely, ahol dolgoztam. Febr vegeig terveztem maradni. Igy meg majd meglatjuk, hogyan mi lesz. Feltetelezem Te is otthon vagy még a 2 evessel, es mivel babat varsz igy pláne.

Kerdezted fiut, vagy lanyt szeretnenk. Hát az altalanos valasz, amit en is mindig mondok, hogy mindegy.En szivem szerint meg sem kerdeznem, de a parom szeretne tudni. Mondtam neki, hogy majd en kimegyek,es megkerdezheti. En meg, ha már nem birok magammal, majd kiszedem belole :) Bar ismerve magam, biztos tul kivancsi leszek, hogy kibirjam. A parom szerint kislany lesz(neki is mindegy), es en is azt erzem, de majd kiderul. Bar ez lehet amiatt is van, hogy lanynevunk van, fiu meg abszolut semmi. En szeretnem, ha fiu lenne a parom nevet kapna. Máté. De o nem akarja. Lanyneveink, Mira (ez a nagy kozos nev), illetve szóba kerult mar a Szofi, es Luca is. Na es nalatok? Ugye van már egy fiu es egy lany, most milyen nemu babara gondoltok, es hogy alltok a nevekkel?

Egyebkent ugy erzem fel vagyunk keszulve a babara, de neha azert elfog a para. Bar gondolom, mivel elso baba ez mindenkivel megesik.

Olyan szamokat hallgatok, amiket szeretek. Enekelni azt biztos nem fogok. Nem akarom meg ido elott elrontani a hallasat :)) A beszed viszont nem megy. Valoszinu, mivel meg nem erzem a mocorgast, ha biztos lesz már, szerintem akkor megtorik a jeg. Habar mar ketszer ereztem olyat, amit eddig meg soha az alhasamnal, de mivel meg nem vagyok olyan rutinos, igy nem tudom biztosra mi is volt az. :)

Te emlekszel mikor kezdtel venni dolgokat az elso babanak? Gondolom ez mostmar nem egy aktualis dolog nalatok, hiszen sokmindent tudnak orokolni egymastol :)

Udvozollek, es szép napot kívanok! :)

2010. nov. 4. 12:12
 38/66 anonim ***** válasza:

Szia!

Annyi mindent kérdeztél, hogy felírtam egy papírra a kérdéseket, nehogy elfelejtsek valamelyikre válaszolni.

Na belevágok.

Nekünk az uh-n a doki megsúgta, hogy lát valamit a lába között, de ezt ne vegyem komolyra, mert még nagyon bizonytalan. Viszont azt is tudom, hogy a fiúkat előbb látják és elég bíztosra szokták mondani. De azért láttam a turiba 2 gyönyörű rózsaszín rugit és megvettem. Ha mégsem kell majd, akkor megkapja a lányom babája. Amúgy a sokáig tartó hányinger is inkább a fiús terhességekre jellemző, de ezt sem kell nagyon komolyra venni.

Lány nevünk: Luca és Maya. Nekem nagyon tetszik a Mia is, de ezt bíztos nem adjuk neki, mert a nagyszülőket kímélni akarjuk. Apukám azt mondta, hogy ő ezt a nevet nem tudja megjegyezni.

Nekem a szívem egy kicsit a lány felé húzna, viszont a tavalyi történés után, nagyon csúnya dolog lenne tőlem, hogy válogassak, én is egy egészséges babára vágyom és már nem bánnám ha május lenne. Néha már nagyon babáznék, viszont esténként olan játék, hancúr és kiabálás van, mikor apa haza ér, hogy el sem tudom képzelni, szegény picike, hogy fog nyugodtan aludni és ilyenkor még örülök, hogy bent van.

Nekem azért van már pocim, mert ez a 4. terhesség és rövid időn belül is már a többedik, szerintem nem volt ideje a hasdamnak regenerálódni. És még az is szempont, hogy 154 cm magas vagyok és 60 kg. Tehát van rajtam 5 kg plussz és ez főképp a hasamon telepedett meg. Épp ezért inkább nézek ki egy jól lakott napközisnek, mint terhesnek.

Az első gyerkőcömnek mikor vettem először cuccokat?

Jó rég volt, lassan 9 éve. Talán 6,5 hónapos voltam, mikor egy világoskék badynak nem tudtam ellenállni és megvettem. Persze lányom született, ennyit az anyai megérzésekről. Kislányom a 34. hétre jött napvilágra és a 32. héten teljesen készre csináltuk a szobáját és megvettünk neki mindent. Még szerencse.

Te is szeretnél már ezt azt venni?

2010. nov. 6. 16:10
 39/66 A kérdező kommentje:

Szia!

Bocs a sok kerdesrert:)

Annak ellenere, hogy tortentek velunk szomoru dolgok, nem hinnem, hogy onzo dolog lenne, ha ott belul valamelyik nemre egy picurit jobban vagyna az ember. De latom, azert a kislany nevekbol, igencsak jol alltok (ti is). Nekunk azota is csak azok jonnek. Nagyon tetszik most a Jazmin is. Kisfiu nevet azota se talaltunk, de azert van arra meg boven ido, es arra is, hogy a sok lanynevbol ki legyen valasztva a legszimpatikusabb. De ugye minden azon mulik, mi van a labacskak kozott :)

Nektek van fiu nevetek, vagy abban mar nem is gondolkodtok? :) A parod milyen nemu babara tippelt? Nyilvan az uh utan, mar o is befolyas ala kerult :)

Kepzeld megyek 4D-re, 24-en. Na nem azert, mert most ez oly nagy divat es tok jo mozi, hanem mert csak 20 hetesen lenne a kovetkezo uh. Es mint emlitettem, ez annyira oskori gep, hogy a 12 hetesen is csak a pici szivpulzalasat tudtak megmutatni, szivhangot nem. Az AFP vizsgalatban meg nem vagyok biztos, hogy lesz, mert itt azt mondtak idokozben, hogy nem csinalnak, mert elavult. Majd meglatjuk.

Vasarlas... hat, nem vagyok, illetve nem is akarok babonas lenni. Mindenkepp meg akarjuk varni, hogy mit mutat magabol a picurka. Bar mar gondoltam ra, hogy veszek egy-ket unisexet, de meg annyira korainak tunik. Csak allok az uzletekben, es fogdosom oket, meg mosolygok rajuk. Eleg vicces lehetek, na de majd nem sokara :)

A masik meg, hogy egyszeruen nem tudom mi van velem, de en az elso 12 hetben nem ereztem magam ennyire faradtnak, mint mostanaban(mar arra is gondoltam, hogy szedek egy kis vasat), es a napi rovidke hanyingerek is megmaradtak. Es ha azt nezem, amit irtal a hanyingerrol(amit tudom, nem lehet komolyan venni), még lehet kisfiu is :)

Kezdek egyre kivancsibb lenni. De igazabol mar azt varom leginkabb, hogy azt mondjak ujra, hogy minden rendben. Tudom, nem szabadna ezen agyalnom, de holnap lenne a kiirt idopontom, az elozovel. Hihetetlen, hogy eltelt az ido...Na, de ez már nem keserit el, csak ma neztem a naptarba, ahol nagy betukkel be volt irva. Jobb ez igy, azt hiszem. :)

Te mikor mégy legkozelebb vizsgalatra es hova (vedono, doki, uh)?

2010. nov. 8. 22:46
 40/66 anonim ***** válasza:

Szia!

Most rövid leszek, mert a kislányom környezetből tanulmányi versenyen indult és segítek neki egy kicsit. Amiket nem tudunk, itt keressük ki a neten. Most is itt áll mellettem és 100 kérdése van.

Van fiú nevünk, de még nem végleges.Ákos. Nekem tetszik az Ádám, de lehurrogtak.

Nekem is következőnek kb. a 19-20. héten kell visszamenni uh-ra. Jövő héten pénteken megyek AFP-re. A kombi teszt eredménye is megjött. Nekem a Down kór 1:6700, az edwards szindróma pedig 1:5800 lett. Neked milyen eredményed lett?

Nekem tavaly a 20 .héten halt el a baba. És bár már érzem őt néha mocorogni, tegnap még csukott is, annyira érzem, hogy minél inkább közeledik ez a 20. hét, elönt valami megmagyarázhatatlan félelem. Izzad a tenyerem és bár nincs mitől félnem, mégis nagyon rossz. Arra gondoltam, hogy veszek egy otthoni szívhang figyelőt, vagy mi is elmegyünk 4D.-re.

Én már annyira várom, hogy jövő május legyen és túl legyek ezen az egészen, mert amikor terhes lettem annyira örültem neki és ne érts félre most is csak ezek a szorongások és nem lehet bárkinek elmesélni, mert hülyének néznek ám. A férjem is elég sokat dolgozik, ha este jön a gyerekek ugrálnak rajta. Sokszor mire lefektetem őket, már a férjem is alszik és nincs kivel beszélni ezekről. De a legérdekesebb, hogy egyik pillanatban rajtam van a félelem, a másik pillanatban meg dudorászva simogatom a hasam. Ez is biztos a hormonok miatt van. Neked van amitől jobban félsz mint kellene?

Nekem a kislányom a 34. hétre született, nem volt semmi oka rá, csak sietett. Én akkor pár hétig kórházban voltam. Hát az maga volt a pokol. Hát ez az egyik félelmem, bár most jó orvosom van, aki kórház ellenes, nem úgy mint a másik volt.

Hát bocsi, remélem nem gondolsz hisztisnek, jó volt végre kiírni magamból.

2010. nov. 9. 15:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!