Az új párom kisterhessége miatt ne lássam a lányom a vírusos időszakban?
Sziasztok!
Egy közel 10 éves kislány elvált apukája vagyok. Új párom kisterhes, és ragaszkodik hozzá, hogy amíg tart a vírusos időszak, addig ne hozzam el a lányom még akkor se, ha nincs semmi tünete (megbeszéltem a lányommal, ha beteg, akkor nem hozom el) miközben a két fiának még betegen is az anyjukkal kell legyenek.
A lányom minden héten nagyon várja, hogy velem/velünk legyen..
Kérlek lehetőség szerint elsősorban olyanok válaszoljanak, akik hasonló szituációban vannak/voltak, vagy legalább van gyerekük...
Köszönöm előre is a válaszokat!
Én megértem a párod aggodalmát és azt gondolom, hogy nincs benne rossz szándék, érthető okokból a saját-közös gyereke fontosabb neki, mint a te lányod.
Ugyanakkor sajnos nem életszerű a kérése. A te lányodat a te dolgod megvédeni. Tedd világossá a párod számára, hogy egyrészt megérted, mit érez, másrészt a lányod ugyanolyan fontos neked, ezért sajnos nem fogsz eleget tenni a kívánságának. A lányodnak ugyanúgy szüksége van rád, neki nagyon hosszú idő lenne nélküled néhány hónap.
Gondoljátok meg, milyen óvintézkedéseket tudtok tenni. Például a párodnak nem szükséges találkoznia a lányoddal, elvonulhat, amíg ő ott van. Nem kell együtt egyenek (ez egy nagyon fontos fertőzésátadási alkalom). Megteheti, hogy mikor a lányod ott van, maszkot visel és sokat szellőztettek. Míg ott van a lányod és miután elment még 2-3 napig, nem szükséges érintkeznie veled, így ha valami lappangó betegsége volt a kislánynak amit neked átadott, nem fogod neki továbbadni. Összefoglalva, én elsősorban azt várnám, hogy a saját kényelme feláldozásával tegyen meg óvintézkedéseket, ne pedig a kislányt akarja kitúrni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!