A terhesség mindenkinek "szar" meg kínszenvedés?
Figyelt kérdés
Nagyon sokan szeretnek általánosítani élethelyzetekről, dolgokról, mint például a terhességről és a szülésről is, ha nekik szar volt vagy szarul élték meg, akkor másnak is legyen az.
Redditen is azt írta egy anyuka, hogy a terhesség egy szar dolog, mert semmi jó nincs benne, csak rossz és kínszenvedés az egész.
De aki szeret/szeretett terhes lenni, azzal mi van?
Ugyanez vonatkozik a szülésre is - messze nem mindenkinek trauma, és nem mindenki üvöltött közben, van, akinek még jó élmény is volt.
Miért vetítik a saját érzéseiket és megélésüket másra?
2023. nov. 12. 12:04
21/24 A kérdező kommentje:
Gratulálok!! ❤️
2023. nov. 12. 21:54
22/24 anonim válasza:
Sok embernek azt is nehéz lehet elfogadni, hogy ekkora "szerencsejáték" a terhesség, hát még a szülés. Nálunk a másik véglet volt, mindkét gyerek nagyon kíméletes volt velem a terhesség alatt, amiért én hálás is vagyok nekik, mert voltak olyanok a környezetemben, akik pl. végig hányták. A férjem szinte csak annyit látott, hogy valamivel fáradékonyabb vagyok és gyakran járok pisilni, de a legtöbb dolog maradt a normális kerékvágásban. Azóta sem sikerült vele megértetni, hogy irtó mázlim volt és ha mondjuk egy félidős terhes nem akar velünk 15 km-es kirándulásra menni, az nem azért van, mert puhány, hanem mert neki olyan a terhessége. De ugyanez áll a szülésre, gyermekágyra, gyereknevelésre, bármire. Az egyiknek eszik-alszik a babája, a másiknak meg rosszul eszik, rosszul alszik és sír, a harmadik meg nem panaszkodik (bár szerintem mindenki tud valamire).
23/24 anonim válasza:
Anyukám szokott mesélni arról, hogy milyen volt, mikor terhes volt velem. Azt mondta, hogy eleinte nem volt annyira jó, mert az első trimeszterben sokat volt rosszul, de a másodikban már jobb volt. A vége felé már sokat fájt a háta, viszont ezen kívül nem volt olyan hű de nagy baja. A szülés élménye szerinte nem volt rossz. Kedvesek voltak vele a kórházban. 🥰
24/24 anonim válasza:
Két olyan jó terhességem volt, hogy semmiféle diszkomfort érzetem vagy rosszullét nem volt, összesen 4 kg-ot híztam /ez persze nem tölem függött/.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!