Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség mindenkinek...

A terhesség mindenkinek "szar" meg kínszenvedés?

Figyelt kérdés

Nagyon sokan szeretnek általánosítani élethelyzetekről, dolgokról, mint például a terhességről és a szülésről is, ha nekik szar volt vagy szarul élték meg, akkor másnak is legyen az.

Redditen is azt írta egy anyuka, hogy a terhesség egy szar dolog, mert semmi jó nincs benne, csak rossz és kínszenvedés az egész.

De aki szeret/szeretett terhes lenni, azzal mi van?

Ugyanez vonatkozik a szülésre is - messze nem mindenkinek trauma, és nem mindenki üvöltött közben, van, akinek még jó élmény is volt.

Miért vetítik a saját érzéseiket és megélésüket másra?

2023. nov. 12. 12:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hülyeség ez a kérdés. Aki már átélte az tisztában van vele, hogy mindenkinek más élmény a terhesség és a szülés is. Főleg akinek több is van és mondjuk volt közte ilyen is olyan is. Itt ez nem kivetítés,szimplán látszik, hogy még nem érted.
2023. nov. 12. 13:42
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Leirta a sajat elmenyet, ennyi tortent. Ezt miert veszed magadra? Kit erdekel, hogy mi van masokkal, amikor a sajat megeleset meselte el?

Nekem maga a terhesseg szuper volt, az utolso 5 het persze mar nagyon kenyelmetlen volt, de egyebkent en szerettem. Cserebe a szules olyan traumatikusra sikerult, hogy tobb gyereket emiatt mar nem vallalok.

Van mindenfele verzio, fogadjuk el 😊

2023. nov. 12. 14:42
 13/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a többi válaszokat, igazából nem rosszat szerettem volna írni. :)

Mindenki más és más, tényleg nincs egyforma anyuka terhesség, szülés, baba, gyerek és egyebek.

12-es, oh sajnálom, ha rossz élmény volt! A magyar egészségügy valóban nulla..

2023. nov. 12. 16:08
 14/24 anonim ***** válasza:
67%

Az szerintem is tök általános hogy mindenki úgy adja elő, mint egy mártírhalált, meg hozzáteszik, hogy na de majd úgyis megtudod. Ha meg a terhesség alatt nincs olyan tüneted, mint nekik volt, akkor is kontráznak, hogy dedede nagyon szar lesz neked is úgyis.

És azt se értem miért kell erről beszélni, főleg, ha senki se kérdezi. 25 éves koromig minden szülő ismerősöm szüléstörrénetét hallottam, pedig egyszer se kérdeztem. Munkahely ugyanez, kb egymásra licitálnak azok akiknek már van gyereke, hogy kinek volt szarabb...

2023. nov. 12. 16:19
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Amikor az emberek így panaszkodnak, akkor saját magukra, a saját megélésükre gondolnak, nem az a világ összes terhességére. Soha senkit nem láttam még, hogy megpróbált volna meggyőzni valakit arról, hogy az ő terhessége csak car lehet, bárki bármit mond :D. Ha mégis, annak az embernek valami komoly traumája van, nem kell magadra venni.

Amúgy pedig egy könnyű terhességet is lehet rosszul megélni, és egy nehezet is jól. Annyira egyénfüggő. Én utálom az enyémet (a magzatot szeretem, ezt fontosnak tartom megjegyezni), pedig nekem aztán az első trimeszterben a legnagyobb bajom a gyomorégés és egy kis fáradtság volt, a másodikban a mellkasom alatti zsibbadás, ahogy a gyerek nyom valami ideget, most a harmadikban pedig a kényelmetlenség és nagyobb fáradékonyság. Mégis utálom, és NAGYON várom, hogy vége legyen, meg visszakapjam a testem. Nekem a terhesség szívás.

Más biztos rózsaszín fellegekben úszna a helyemben. Ez van. Szóval ne vedd magadra, ha más így érez, és nem teszi oda azt a szócskát, hogy “nekem”. Mert arra gondol, és nem a te megélésedet akarja semmissé tenni, csak ventillálni egyet a saját kellemetlenségein.

2023. nov. 12. 16:21
 16/24 anonim ***** válasza:
75%
Én az utolsó 1 hónapot leszámítva szerettem. Akkor már fizikailag volt rossz, sehol nem fértem el rendesen, negyed óra volt az ágyban megfordulni, fájt a derekam, a szeméremcsontom, akkor kezdtem el vizesedni is...de addig semmi bajom nem volt, még reggeli rosszullétek meg hányinger sem. De hát nem mindenki ilyen szerencsés. Megértem, hogy aki pl hónapokig hány, az nem annyira pozitívan éli meg.
2023. nov. 12. 17:21
 17/24 A kérdező kommentje:

"Munkahely ugyanez, kb egymásra licitálnak azok akiknek már van gyereke, hogy kinek volt szarabb... "

Na, most erről pontosan egy Reddites poszt jutott eszembe. :D

Abban is ugyanaz van, amit te írsz. A kérdező (fiatal nő) és a párja régóta terveznek gyereket, viszont a munkahelyén nagyon sokszor mondják neki a gyerekes emberek, hogy ő nem tudhatja milyen az ha valakinek gyereke van, meg szinte minden bakit a gyerekükre fognak, pl.: a gyerek miatt késtek el reggel a munkából, a gyerek miatt hamarabb kell elmenniük, a gyerek beteg lett, meg ők aznap nem tudnak úgy teljesíteni a munkahelyen, ahogyan kellene, mert a gyerek számtalanszor kelt éjjel, a gyerek leszívta az energiájukat, stb..

Ezután pedig azt is hozzátette a kérdező, hogy amelett, hogy ezek a szülők mindig panaszkodnak, és elmondják hogy megbánták a gyerekvállalást, ha egy tudatos gyerektelentől megkérdezik hogy szeretne-e gyereket, és azt mondja nem, rögtön azzal jönnek, hogy hát de ez a világ legcsodálatosabb dolga, az élet egyetlen értelme, hogy tehetnek ilyet, hogy kihagyják?

Tehát saját maguk is utálják az egész helyzetet, de süt belőlük az irigység a gyerektelenekre, hogy ha nekik szar, akkor másnak miért nem. 😅

2023. nov. 12. 20:49
 18/24 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen egyet értek kérdező a 17es válaszoddal.Jobbat mondok volt egy olyan baráti körünk hogy van két gyerekük az elsőt húszévesen szülte.Most 32 és milyen jó hogy a lánya 12 éves a fia pedig 7.Mi mikor akarunk gyereket? mondtuk h később, szeretnénk felépíteni a házunk stb, utazni kiélni a fiatalkorunkat. És akkor erre az a válasz jött hogy neki 40évesen de fasza lesz majd ő akkor már" kiélheti magát mert már nagyok lesznek a gyerekek" en meg akkor fogok pelenkázni. oké én 20 évesen a világot jártam míg ő babázott..
2023. nov. 12. 21:38
 19/24 anonim ***** válasza:
55%
Azt hozzáteszem h állandóan csak panaszkodik hogy 10 éve sehol nem járt a férjével mert hamar babáztak. Aztán a neten csillogtatja a gyerekeket hogy szemem fénye életem értelme stb.
2023. nov. 12. 21:39
 20/24 anonim ***** válasza:
55%
Hozzáteszem 27 vagyok és várom az első babám.De ezt kb 1 éve mondta
2023. nov. 12. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!