Minden reggel egy kínszenvedés?
A gyerek nagycsoportos, és minden reggel azzal telik, hogy nem öltözik. Lehetne cuki is, már egy éve olvas, mindig nekiáll olvasni - vagy valami mást csinálni. Utálok büntetni, fenyegetőzni, de mindig megvárja, mire már ordítok, addig nem öltözik. Hiába magyarázom, hogy ovihoz öltözni kell stb.
Utána persze bőg, én meg felrobbanok, hogy elcseszte a napot, és vérnősző barmot csinált belőlem.
Tehetetlen vagyok - én is bőgni tudnék. És minden áldott (vagy inkább áldatlan) nap ezzel kezdődik…
Valami ötlet? Köszi a kíméletes hozzászólásokat…
Mennyire keltek korán? Arra gondolok, lehet, hogy igenyel egy kis köztes időt a reggeli ébredés és az ovibamenetel között. Én is ilyen voltam, és vagyok felnőttként is. Szeretek reggel kicsit elmolyolgatni, ha belefér, és nem túl korai, akkor keljen fél órával korábban, aztán legyen egy alku, felöltözteted, és indultok.
Ahogy nézem, ez most az ovi előtt történik, de jellemző viselkedés fog folytatódni az iskola előtt is.
Az oviban folyton tolják, hogy milyen szégyen, ha nem egyedül öltözik a gyerek, de lehet, le kéne xarni.
Lehet, hogy tényleg előbb fogom kelteni, most sem kel korán (hétkor), de alig bírom kibányászni az ágyból…
Nálunk pl a korábban ébresztésnek csak az lett a vége h több ideje volt nyafogni nem akar öltözni 😅
De egy próbát mindenképp megér.
Én mindig segítek neki öltözni. Nem azért mert nem tud, hanem mert szereti ha segítek. Addig is vele foglakozom 😁
Szerintem szard le az ovit, ha ennyire nehezen megy, akkor segíts neki öltözni. Én felnőtt létemre utálok felkelni, ha lenne kinek, akkor bizony hisztiznék is, de hát tudom hogy csak engem rúgnak ki ha nem kelek fel időben. Szóval pontosan átérzem a gyereked baját, van akinek a felkelés rémálom. Nem azért nem egyedül öltözne, mert béna és nem tud, hanem hogy gördülékenyebben kezdődjön a napotok. Tök mindegy igazából, később majd nem igényli már.
Nincs amúgy hideg a szobában? Rezsi ide vagy oda, én így reggelente bizony arra a pár percre amíg felkapdosom a ruháimat, szoktam egy kis hősugárzót kapcsolni. Azt hiszem inkább lelkileg van szükségem a melegre, mint testileg, de sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!